#Днес в "Матине" са Юлия и Даниела, познати като дует "Мания". Така ги посрещаме след завръщането им в България и в момент, който пускат новото си парче "Аз и Ти". Наскоро Юлия и Даниела сбъднаха поредната мечта - да пеят на една сцена в концерт с Братя Аргирови. 

"Беше вълшебна приказка", споделят двете сестри. 

От малки Даниела и Юлия са винаги заедно на сцената и казват, че е несравнимо усещането да си пред публика с най-близкия ти човек. Те имат само година и половина разлика. 

"Преди всичко сме приятелки. Като близначки сме, от малки се държим една за друга", казва Юлия. 

Докато Даниела е в САЩ близо 7 години, двете тежко понасят раздяла си, макар Юлия да ѝ гостува три пъти. Сега обаче отново са заедно, след завръщането за постоянно у нас на Даниела. Тя е и човекът, който създава идеята за песента "Аз и Ти", а след това заедно с Юлия я довършват. Първоначално си я представяхме фънк, но накрая стигат до студиото на DJ Диан Соло, който им създава клубно парче. 

"Така се завърнахме към нашата музика, с която започнахме през 2000 година. Пеем си и старите хитове "Не искам, не мога" и кавърите, сред които е и "Песента на щурците".

Даниела споделя и за пребиваването си в Ню Йорк, където свири на саксофон. Явява се на прослушване за фънк R&B банда, където прави импровизация и така я избират безапелационно, като има участия пет пъти седмично. Там свири с басиста на легендарния саксофонист Мейсио Паркър. Именно отвъд Океана Даниела получава и най-големия си комплимент от басист в топ 10 за света - Рон Картър. 

"Забелязах го в публиката, че много се радваше. На следващия ден, обаче, един от китаристите ми сподели, че това е бил Рон Картър, който е казал: "Тази мацка знае как да свири на саксофон, великолепна е!" Оттогава знам, че трябва да държа това ниво", споделя Даниела. 

Тя разказва и публиката си, сред която са най-богатите личности на САЩ, включително Бил Гейтс и Силвестър Сталоун! След САЩ, пеят и в Китай - цели 10 концерта. 

"Всяка сутрин ни събуждаха в 5 сутринта и от 9 сутринта бяхме на сцената. Това няма да го забравя. В 5 часа си правихме йогата, а после влизаха да ни гримират в 6 в хотелските стаи. Беше доста тежко, но го забравяхме пред публиката", разказва и Юлия. 

Така се оказват и на корицата на престижно китайско списание. 

Разказват историите, вдъхновени от студиото на "Матине", където имам завидна колекция от плочи с любимите им изпълнители. Вдъхновяват се дотолкова, че запяват в студиото. 

"Много сме щастливи, че виждаме нашите идоли, с които сме израснали", споделят емоционално Юлия и Даниела. 

Дует "Мания" разказват още и за решението активно да се завърнат на българската сцена. Чуйте още забавната истории със самолета и наградите им и един голям скандал и лична среща с пилота във видеото!