#Цар футбол завладя месец юни в цяла Европа. За мачове се говори навсякъде, а въпросът кой ще бъде шампион на Европейското вълнува и най-малките! Затова и ние в #Mатине сме се подготвили по темата. При Вяра Младенова е Борис Гълъбов, който организира масово гледане на мачовете под открито небе в рамките на ЕВРО Камп 2020 – най-новото и многолюдно градско събитие в момента!

С подкрепата на Българския спортен тотализатор организаторите на летния фестивал са помислили за всичко – от коктейлите и вкусното похапване до oгромната LED стена, която завладя вниманието на спортните фенове и хубавата музика!

Можете да слушате #Матине в Spotify и Google Podcasts!

"Тази традиция датира от 2014 година, когато за първи път направихме Мондиал Камп, зад сградата на НДК, секторът, където е зала 6. Тогава поставихме основата на този тип събития. През 2018 г., с моя съдружник Алекси Калев, направихме втория Мондиал Камп и сега дойде ред на ЕВРО Камп 2020. Тази година, благодарение на Спортния тотализатор и редица наши партньори, ЕВРО 2020 София е факт. Хората могат да дойдат зад музея "Земята и хората" на голям екран да гледат мачове", разкрива Борис Гълъбов. 

Той побърза да привлече вниманието и на водещата, като поясни, че мястото е изключително атрактивно не само за мъжката аудитория, но и за нежните половинки на феновете и техните деца. 

"Предвидили сме много интересни активности за децата, тъй като самите ние си имаме деца. Събира се една весела детска банда, която обикаля, раздава флайери. Така най-малките се учат да помагат на своите родилите. Съответно има зона за интерактивни игри, за настолни игри - без телефони и компютри, а игри на открито. Има и хубав бар, нашите приятели правят невероятни коктейли за дамите там. Подготвяме и горичка от хамаци, където човек може да седне като няма мач, да слуша музика, да чете книга...", допълва организаторът. 

Партньорството на Борис Гълъбов и неговите съдружници със Спортният тотализатор се заражда през миналата 2020 година, покрай Sofia Summer Fest, подкрепен и от Министерството на културата и Столичната община.

Това е първото издание на културния фестивал на София. А тази година ще се проведе за втори път, след края на ЕВРО Камп 2020. 

"Припознаха ни като свой партньор и тази година, по естествен път, партньорството потръгна и в момента ни удариха рамо както за ЕВРО Камп 2020, така и за предстощия Sofia Summer Fest,  който започва веднага след него", съобщава Боби Гълъбов. 

В момента, в рамките на ЕВРО Камп 2020 може да откриете няколко точки за стрийт хранене, хот спотове за испанска пайеля, вкусни бургери и съответно барбекю точка, подходяща за истинските футболни фенове, които поливат мача с ледена бира.

Има и кулинарна точка, която предлага различен прочит на българо-френската кухня. 

"Няма да останете разочаровани от менюто и атмосферта", обещава още Боби Гълъбов. 

EURO Camp не имитира чуждите фестивали, както обикновено се случва, а е хрумване от 2014 година. На по-късен етап е създаден Мондиал CAMP, а сега вече имаме и сборен пункт за Европейското. Разбира се, подобни събития има във всички европейски столици - както спортни, така и културни. Те се подкрепят от общините, както е и в София. 

"Като един европейски град и столица, искаме да надграждаме и тези събития да станат традиция във времето. Дай Боже и частния бизнес да помага за развитието им", споделя Боби Гълъбов за плановете си. 

Предвиждат се чуждестранни участия на групи и изпълнители в следващите години, като се очаква фестивалите да обхванат целия парк. Пак там ще се проведе и A to Jazz Festival - джаз фестивала, който е на съседната поляна до ЕВРО Камп 2020. 

Точно по това време пред LED стената ще е оживено, защото ще текат финалите на Европейското! 

*Материалът е подготвен за Българския Спортен Тотализатор