#Тази седмица в #Maтине подгрявам за голямото събитие на Dir.bg - He`s The MAN!, което ще се проведе на 9 ноемри. През целия месец ще ви разкажем за срещата си с шест от най-забелеителните мъже на България. Затова и в удобното кресло на Рени Веселинова се е настанил Деян Веселинов, а срещу него е един от мъжете, прославящ България зад граница в редица хитови продукции - актьорът Юлиан Костов, който току-що се завърна от Белгия!

И така - какво е приятелите ти да са холивудски звезди и супермодели като Саша Лус, кой e новият филм, в който Юлиан се снима рамо до рамо с Мария Бакалова и кой е българинът, проправящ си пътя в киното зад граница - гледайте в #Mатине! 

Още снимки от приключенията на Юлиан Костов в света на киното ВИЖТЕ ТУК >>>

Оказва се, че в Белгия Юлиан Костов играе във филма "Последният фронт" заедно с любимеца от "Игра на Тронове" - актьорът Иън Глен , изиграл Сър Джора. 

"Интересното при този филм е, че три пъти се опитваме да го снимаме заради пандемия и финансиране. Все с различни главни актьори, но аз винаги съм бил с гарантирано място в сценария. Там съм белгийски селянин, който  първончално бяга с останалите, за да спасят жените си, но накрая остава да се бие. Работата ми там и напомни за първата ми главна, драматична роля във филма "Син на друга майка". Там отслабнах 10 кг, за да разбера наистина как те променя глада", споделя Юлиан и разказва как гладуването се отразява на самия него в предаването. 

Предимно му дават роли на лоши момчета, но няма как да отбележим, че все още се класира за роли на младежи! В последните години снима интезивно, а успоредно с това развива и продуцентската си фирма за таланти, където всъщност късмета си открива и Мария Бакалова. Научаваме от Юлиан, че филмът "Триумф" с участието и на двамата вече е приключил със снимките. 

Снимка: Валентин Даневски

"Това е едно нормално стечение на обстоятелствата в днешната индустрия - младите звезди да вземат все повече финансов и креативен контрол върху това, в какво се снимат. Не сме хора, които просто застават някъде и си казват репликите, искаме да реашвваме какво и как ще се снима и къде ще се показва. Така че браво на Мария, че е истинска, световна филмова звезда. Не е спряла да снима от две години, има около 9 филма! В момента войната е за ума на младите хора. Затова и създадохме продуцентската компания "Пет Океана", споделя Юлиан Костов. 

Така се ражда "Триумф" по сценария и режисурата на известното дуо Кристина Грозева и Петър Вълчанов - едни от най-отличаваните в чужбина филммейкъри! 

Мария Бакалова и Юлиан Костов

Снимка: Личен архив на Ю

"С Мария имаме общи сцени, георите ни са доста близки. Тя е в главната роля, но ще видите и Юлиан Вергов и Маргита Гошева. Сценарият е един от най-добрите, които съм чел. Нямам търпение да видя първия монтаж и да се опитаме да направим нещо наистина сериозно да граница с този филм", разкрива Юлиан Костов. 

Във видеото научаваме още защо актьорът чака Потопа, за да стане най-желания мъж! Но преди това - как стана толкова близък със секссимвола Саша Лус, поната от лентата "Ана" на Люк Бесон. 

"Оказа се голям фен на сериала "Shadow and Bone". Накара ме да наравя магията на снимачната площадка и тя бе много щастлива. Това характеризира и звездите навън - хората са много отворени, няма да се направят на ударени, колегиални са и с открито сърце и усмивки на лицата", споделя Юлиан. 

Защо българите сме малко "dark"? Вижте теорията на Юлиан Костов във видеото. Ще научите още и какво ще преподава Юлиан Костов в Нов български университет и как се стигна до първия му музикален албум. Това, което знаем е, че е на английски и там той не само рапира в жанрове от ритъм енд блус, през соул до метъл. 

Юлиан Костов в специална фотосесия на #URBN

Снимка: Студио KARE за #URBN

"За мен е много важно да се обръща внимание на духа и на ума. Затова и темата за психическото здраве, особено на актьорите, ми е много важна"

 Каква е крайната цел на Юлиан Костов, вълнува ли се от политика и с кой записва песен в момента - чуйте във видеото!