# В женската глава тривиалният въпрос "Какво ще правим на Нова година" отдавна има друга трактовка: "Какво ще облечеш за празника"! Независимо от обстоятелствата - дали ще празнувате в тесен кръг у дома, на голям купон, в бляскав ресторант или уютна планинска хижа - всяка градска дама обикновено има най-малко 4 варианта за празничен аутфит - за да избере според настроението, ситуацията, резервацията. Ние, дамите, сме облагодетелствани доста от наличието на голям търговски център като Serdika Center - топъл, празнично украсен, събиращ в себе си всички най-нужни магазини и услуги, за да може само с едно отиване да сме готови за всякакви приключения - от пътуване до вечеря! Дори за празничен аутфит в последния момент!

Доказваме тези думи със специалния шопинг тур, който прави лицето на Dir.bg, водеща на предаването "Матине" и рекламен експерт Вяра Младенова в Serdika Center!

 Взимаме ви с нас!

Вяра е фен на екстремното пазаруване, защото в претъпкания ѝ график няма свободен ден, предвид факта, че е работеща майка. Въпреки това, тя винаги е била очарователна - дори в най-скорострелния подбор на дрехи в ранните сутрини преди работа, докато успоредно подготвя и дъщеря си за градина! 

Доверяваме се на Вяра, която за по-малко от 2 часа успява да спази модния закон - да подбере най-малко 4 аутифита, които 100% ще влязат в употреба в празничните дни и заедно с това да си оправи косата и да се гримира!

И така - готови ли сте за бърз шопинг в Serdika Center с темпото на Вяра Младенова? 

"Първото място, което обезателно трябва да посетим, е фризьорският салон. Не сте ли забелязали, че когато косата ви е оправена, самочувствието ви скача до небето?", казва Вяра. Директно се отправяме към фризьорски салон Angelina Peacock!

Първото, което Вяра прави в началото на седмицата е да подготви косата си - тук се наслаждава на уменията на фризьорите в Angelina Peacock

Снимка: Радина Гaнчева за URBN/Dir.bg

"Toва е салон в Сердика Център, където съм си правила неведнъж прическата, както и тази на дъщеря ми Изабел. Смятам, че е изключително удобно за повечето хора, докато пазаруват, да свършат и това или да си резервират час за прическа за какъвто и да е било ивент или повод. Работят с уреди от последен клас като dyson и изобщо всичко е на ниво!", споделя Вяра.

След като прическата е готова, втората стъпка е професионален грим.

Не е тайна, че всяка жена изглежда много по-добре, когато се остави в ръцете на професионалист, който да подбере правилните нюанси и похват за грим, без това да я накара да се почувства като за кабаретна изяви или демоде. 

Вяра се оставя в ръцете на главния гримьор в магазина на Radiant. 

Главният гримьор на Radiant подготвя Вяра Младенова за снимките в Сердика Център

Снимка: Радина Гaнчева за URBN/Dir.bg

"Освен професионалната услуга, която получих и до която и вие имате достъп, в магазина на Radiant може да си купите качествени гримове. Фондьотените им са легендарни - имат своята непреходна слава, така както и червилата на марката", споделя от опита си водещата.

След като основните стъпки за блестяща визия - грим и коса, са направени, потегляме на същински лов за най-добрите комбинации от дрехи, обувки и бижута за празниците! 

"Но преди това - отбиваме се в Ginger Layout, където в приятна атмосфера и с чаша пенливо вино в ръка обсъждаме тенденции със стилиста, както и основни десени, които са мои фаворити", споделя Вяра.

Вяра Младенова с червена роля на Elisabetta Franchi в Ginger Layout

Снимка: Радина Гaнчева за URBN/Dir.bg

Тя признава, че често шопингът в мола включва посещение на точно това заведение с приятелки, където обсъждат по женски десетки теми, както и предстоящите покупки.

"Ако много се чудиш дали даден аутфит си заслужава харочовете, дай си час за размисъл в Ginger Layout, а след това сам прецени дали да се върнеш в магазина. Това е дамско златно правило", споделя Вяра Младенова. 

В заведението Вяра е все още с любимата си червена рокля от Elisabetta Franchi, която е подходяща както за работно ежедневие, така и  за дискотека. Със сигурност червеното е цветът на всяка брюнетка, но и на онези дами, които искат да се забавляват на 100%. 

С Вяра започваме отгоре-надолу шопинга!

Първата и най-важна покупа за зимните празници е връхната дреха. А какво по-забележително от стилно, снежно бяло палто от магазина на BSB. 

Вяра Младенова с бяло палто от BSB и рокля в кралско синьо на Elisabetta Franchi

Снимка: Радина Гaнчева за URBN/Dir.bg

"Бялото палто тази година е тренд в градската среда. Освен, че можеш да блеснеш с него в стилен ресторант, то може да е забележителна част от стандартната визия за новогодишната нощ", казва Вяра.

Вяра Младенова с бяло палто от BSB и рокля в кралско синьо на Elisabetta Franchi

Снимка: Радина Гaнчева за URBN/Dir.bg

Elisabetta Franchi е един от любимите магазини на Вяра Младенова. Затова и след бяло-синята комбинация и червената рокля, идва ред на по-смел аутфит, за дамите с добре тренирано тяло, които не се притесняват да го подчертаят. 

Вяра Младенова със смел аутфит от Elisabetta Franchi

Снимка: Радина Гaнчева за URBN/Dir.bg

"Няма как да скрия, че Elisabetta Franchi е моята марка, но я предпоръчвам за активни дами. С нея те ще са стилни, женствени, елегантни и културно секси. Стил италиано - моят стил!", казва с усмивка Вяра Младенова. 

"Marella + Furla"  е комбинацията, която гарантира изтънчен външен вид! Тук залагам на шахматната комбинация в бяло и червено и подходящ аксесоар - чантата на Furla! Стилно и изискано като за вечер 5 звезди! Изчистени кройки и нищо, което да е прекалено!", отбелязва нашият шопинг гуру Вяра! 

Вяра Младенова в шахматен сет от Marella + Furl

Снимка: Радина Гaнчева за URBN/Dir.bg

Разбира се всичко това няма как да не се комбинира с подходящи бижута. 

"Когато става дума за бляскави, звездни мигове - бижутата говорят! Затова и залагам на Swarovski - красота и изящество на достъпни цени за кристални мисли", шегува се Вяра Младенова!

Вяра Младенова с червена роля CATTY от Serdica Center

Снимка: Радина Гaнчева за URBN/Dir.bg

В Сердика Център изборът ѝ за обувки е много голям - ето защо за тези празнични аутфити Вяра се довери на цели 3 магазина - TATA Italiа, Högl и Massimo Zardi!

В тях могат да се открият едновременно висококачествени, удобни, но и изключително стилни и красиви модели, особено подходящи за празничните дни... и нощи! 

Аутфит за планинско празнуване от COLLECTIVE

Снимка: Радина Гaнчева за URBN/Dir.bg

Няма как да пропуснем да посетим любимия ни магазин Collective, който често ни вдъхновява за артистичните фотосесии на #URBN! 

"Tук съм избрала розов суитшърт на Calvin Klein, клин на същата марка и апрески Tommy Hilfiger!  Това е аутфит, подходящ за хората, които ще празнуват Нова година или Коледа на вила в планината или някъде извън града. Тук комфортът е най- важен и все пак не сме по пижами", казва Вяра Младенова. 

Ако не сте в планината, вероятно вече ровите в гардероба си за подходяща рокля за вечеря 5 звезди в Новогодишната нощ! Вместо да си губите времето в преглед на старите дрехи, по-добре заложете на нещо ново - малък подарък за празниците, който всяка дама заслужава! Винаги, когато сте облечени в нещо ново, усещането е друго!

А как протече пазаруването „зад кадър“ - вижте във видеото! 

И побързайте - все още имате време този път да блеснете над всички! 

 

URBN Team:

Head of Special Project: Вяра Младенова 

Стилист: Александрина Дерменджийска

Грим: Radiant 

Коса: Angelina Peacock

Обувки: TATA Italia//Högl//Massimo Zardi

Гардероб: Serdika Center: BSB// Elisabetta Franchi//Catty//Collective//Marella 

Бижута: Swarovski

Видео: Рени Веселинова 

Снимки: Радина Ганчева

Специален проект на #URBN & Serdika Center