Удобство, гъвкавост и безупречен дизайн. Така бихме описали най-новия модел в NMD семейството на adidas Originals. Не сме очаквали нищо по-малко от бранда с трите линии, но тази обувка ни изненада с нещо повече - идеологията, която носи.

Advertisement

NMD_V3 е обувка създадена да подхожда на града и хората в него. Но не тези, които са подвластни на рутината, а тези, които не спират да търсят нови възможности. Да преоткриват света и заедно с него да преоткриват себе си.

Виждаме новите NMD на краката на Крис Макаров и това въобще не ни изненадва. Той e артист, музикант и една втора от "Молец". Музикалната група изгря на българската сцена преди около година и успя да съживи еуфорията в душите на хиляди слушатели. Крис е всичко онова, което NMD символизира - амбиция, индивидуалност и смелост да създаваш.

 

Снимка: adidas

Разкажи ни за себе си.

Аз съм Крис Макаров. Бивш актьор, настоящ музикант и дизайнер.

Какво е за теб музиката и какво те въвлече в нея?

Музиката и поезията винаги са били част от живота ми под различни форми. Винаги съм казвал, че преди музикант съм творец, работещ с думите и след това тяхното разпределяне из астрала на музиката и ритъма. В музиката и писането намирам спокойствието си, понеже там изливам всичко, което тежи или ме кара да чувствам по някакъв начин. Важно е всеки от нас да има някакъв медиум за излизане и изливане от себе си. За мен това са музиката и писането!

От кога живееш в София и какво ти харесва в града? Усещаш ли, че това е "твоето място"?

Живея в София, откакто съм направил първата си глътка въздух. Обичам този град изключително много и колкото и да пътувам и да любопитствам из света, винаги съм и ще се връщам отново тук. Само тук е "у дома"! Наистина съществувам с вярата и убеждението, че младите хора трябва да остaват тук. Да творят, реализират, облагородяват - като цяло да ЖИВЕЯТ тук!

 

Снимка: adidas

Новите поколения носят със себе си промени. Забелязваш ли такива в градската култура и начинът, по който младите хора прекарват времето си в града?

Щастливата истина е, че в последните години наблюдавам изключително приятна приповдигнатост при младите хора, решили да останат тук. Може би просто всеки стана "някой". Кой художник, кой лекар, кой музикант. Може и да живея в романтичния балон на София, но това е усещането ми. Много млади хора са надъхани да творят и създават по тия географски ширини в момента.

Има ли общност от хора, към която чувстваш, че принадлежиш? Ако да, къде се срещате и кои са важните места за вас и защо?

За мое голямо щастие, съм благословен с огромно количество верни приятели и добро, стабилно и обичащо семейство. Това е моята общност - "моите хора". Преди бях навсякъде и се опитвах да "огрея" всяка компания, всяко заведение и всяка възможна лудница, докато в момента забелязвам в себе си все повече, как имам нужда от спокойствие и уют с любими хора. Е, има и купони де, да не излезе че съм се "вчиченил" напълно, но основно по специални случаи или събития, които не са за изпускане.

Кой определя, кои са "готините" места в града и защо?

НИЕ! Ние си определяме, къде ни харесва и къде не.

Не е нужно някой да ти каже, къде трябва и може да се чувстваш приятно, за да намериш своя собствен уют в дебрите на някой от парковете, на пейката с другар или в двора на някой квартален параклис.

Снимка: adidas

Знаем, че свириш на китара. Взимаш ли я със себе си навън и има ли по-специално място, където ти харесва да свириш?

Ако трябва да съм честен, свиря основно у дома си и за близки хора. Много рядко, когато баща ми успее да ме изврънка да се включа в някой от неговите фестивали, излизам на сцена с китарата и си акомпанирам с нея. Предпочитам да се наслаждавам на чуждата свирня навънка, отколкото аз да съм насладата, такъв съм си - егоист!

Изброй 5 любими места, на които обичаш да прекарваш време в София и защо?

Аз съм класик - обичам да съм на Кристал с другарчета. Първите топли съботи на април е като фестивал. Почти е шокиращо. Досущ като растенията, и ние се пропукваме и събуждаме от зимния си сън, излизайки от комфорта на домашния уют и десетте човека, с които си общувал цяла зима и предприемаме смелото решение "да видим какво ще стане, ако изляза тази вечер". Рядко приключва твърде благополучно.

Харесвам също места като К.Е.В.А и Петък за по-вечерни излизанки. Обичам разходки по горите на Витоша, макар и да не съм го правил отдавна поради липса на време, но най-вече обичам с близките ми. Тук става въпрос не за физическа, а за душевна локация. Няма огромно значение къде точно ще ни свари разгара на емоционалния разговор или откачения смях за нищо.

 

Снимка: adidas

Новият силует adidas NMD_V3 съчетава емблематичния дизайн от миналото с визия от бъдещето. Какво символизира това за теб?

Живеем в интересно време, в което всичко от миналото се повтаря и се смесва с така нашумелите футуристични нотки. Мисля, че новите аdidas NMD_V3 много сполучливо се справят точно с тази задача.

Символът на цялото нещо за мен е, че всичко е едно и нищо не е твърде минало или твърде далеч в бъдещето. Нещата, които си правил, са те довели до това, което си ти в момента. Опитът и тежестта на миналото ни изграждат и ни тласкат напред, без значение искаме или не, затова е добре да го имаме предвид, винаги, но да не оставяме да ни тежи, понеже е непроменимо. Всичко, от което имаш нужда си ти, Бог и близките ти. Това е и миналото и бъдещето и СЕГАто!

Повече информация за новия adidas Originals NMD_V3 можеш да откриеш тук, а тук можеш да чуеш музиката на Крис и Mолец.


 Текст и снимки: adidas Originals