#Устойчивата мода е един от основните трендовe на 2023 година, не само защото насърчава разумното потребление, но и подобрява социалните условия и намалява лошото въздействие върху околната среда. Все по-често в световен мащаб знаменитостите отварят гардеробите си, като по този начин дават нов живот на своите любими дрехи, с които е време да се разделят. Такова едно събитие ще се проведе и у нас, в София, този уикенд.

"Out of the closet II - Където стилът среща устойчивото бъдеще" ще протече от 10 до 12 ноември на партера в The Mall. Следвайки световния тренд в стайлинга, освобождаваме ново място в гардероба си, запълвайки празнотите на друг. "Out of the closet II - Където стилът среща устойчивото бъдеще" носи посланието да предадеш своя усет към модата на другия, ако вярваш и искаш да бъдеш добрият пример, но също така дава възможност да промениш външния си вид.

Отдели време да прегледаш рафтовете за рокли, които никога не си обличала. Предай нататък онези тесни дънки, в които вече не можеш да влезеш, както и пуловера, който е скъп на сърцето ти, но вече не кореспондира с ежедневието ти. Остави ги в ръчно изрисуваните кошове. Така следващият ще може да се вдъхнови от личния ти усет за модата, като същевременно подкрепи идеята за рециклиране и разумно потребление.

Устойчивата мода вече не е нишова

Тя е мощно движение, което продължава да оформя индустрията. През 2023 г. модните ентусиасти все повече осъзнават силното въздействие върху околната среда според избора си на облекло. Възприемането на устойчива мода означава да направиш осъзнат избор според модната си етика, съобразен с екологията. Така се създава отговорна модна екосистема. От органични тъкани до преработени материали, устойчивата мода ни позволява да изглеждаме добре, като същевременно не вредим на планетата.

В рамките на събитието "Out of the closet II - Където стилът среща устойчивото бъдеще", можеш наистина да помогнеш на друг. The Mall си партнира Texlife и БЧК, които ще съберат дарените дрехи, за да ги рециклират или изпратят като дарение на нуждаещите се. Техните специализирани контейнери могат да бъдат намерени и на външния паркинг в The Mall не само по време на кампанията.

Но не бързай да хвърляш в контейнерите!

Все още можеш да вдъхнеш нов живот на гардероба си, ако се възползваш от художниците на "Out of the closet II - Където стилът среща устойчивото бъдеще".

Те ще вложат цялата си креативност, за да преобразят старите ти тениски, дънки, блейзъри

Докато се впускаме в едно модерно пътешествие през 2023 г., нека се възползваме от възможността да прегърнем устойчивите практики, иновативните технологии и носталгичните тенденции. Нашите модни избори могат да бъдат мощен инструмент за изразяване на нашите ценности и личност, като същевременно оказват положително въздействие върху околната среда и останалите хора. Независимо дали става въпрос за избор на устойчива мода, ако вярваш в стила си, можеш да вдъхновиш и другите в това вълнуващо модно пътешествие. Нека в оставащите дни на 2023 г. предефинираме модата с акцент върху устойчивостта и иновациите, за да въздействаме и ние на света около нас.

Всички включили се в кампанията и донесли старите си дрехи, ще имат възможност да спечелят страхотни recyclable награди и специална еднократна отстъпка за някой от обектите на MAC, INTERSPORT, Andrews, La Bonté, LTB, Esprit, Marc O'Polo, Skiny , Humanic, Sara Pen, celio*, 1001 Пантофки.

Снимка: The Mall

*Материалът е подготвен за The Mall

С подкрепата на: The Mall.