Няма никакъв спор - маратонките са любимите мъжки обувки. Още повече сега, когато смело и предизвикателно навлязоха и в по-официалния стил на обличане. Ето кои са модните тенденции за 2021 г. при мъжките маратонки.

Модерните варианти не са нито някаква абсолютна новост, нито са прекалено екстравагантни. Напротив, те са класически, минималистични, най-вече бели, сиви или бежови. Това ги прави перфектни както за спортен аутфит, така и за дънки или дори по-официални облекла, като ежедневен панталон със сако.

Бели кожени маратонки

Максимално изчистените, изцяло бели маратонки се превръщат в задължителен елемент от всеки мъжки гардероб. Ще намерите такива модели при всички производители - adidas, Reebok, Vans, Converse, H&M, Saint Laurent и други. Със сигурност ще се задържат още дълго на върха на модната вълна, така че не се колебайте да се сдобиете с поне един такъв чифт.

Класиката

Марки като Vans, Converse, NIKE и adidas имат собствени, разпознаваеми силуети и детайли вече десетилетия наред, и все пак моделите им винаги остават на мода. Ако изберете черни или бели маратонки, ще имате перфектен, мултифункционален чифт обувки за спортни панталони, за тъмни и светли дънки и за ежедневни облекла.

Цветните модели също са в минималистичния тренд и следват класическите линии, без да са прекалено шарени. Все пак цветовете и комбинациите между тях са достатъчно много, за да можете да изразите своята индивидуалност и да се отличавате сред тълпата.

Маратонки за бягане

Мъжките маратонки за бягане всъщност са много леки и се носят далеч не само по предназначение. Те се адаптират чудесно по стъпалото, използват дишащи, водоустойчиви и рипстоп подсилени материи. Това ги прави удобни, здрави, практични и красиви, разбира се, с техните плетени горни части и елегантни, леки силуети. Те са страхотни за ежедневието или за свободното време, когато се налага да се носят дълго време, особено в по-топлите месеци.

Най-добрите в този клас мъжки маратонки остават NIKE и adidas, които, редом с новите технологии, тази година залагат и на едноцветни модели с красиви оплетки. Понякога добавят към тях и елементи в друг цвят, което е добре дошло за почитателите на по-екстравагантните обувки.

Велурените мъжки маратонки

Сега вземете всички изброени дотук тенденции и ги облечете във велур. И ето че получаваме отново класически и все пак модерен вариант мъжки маратонки. Те са слабост преди всичко на италианските дизайнери, например Koio Capri и Primo Roccia, но ги има и при Puma, adidas и други. Това са неутрални, универсални и елегантни маратонки в приглушени цветове като кафяво, бежово, тъмносиньо, светлосиньо или маслиненозелено. Елегантният вид на велура постига онази изисканост, която ще придаде добре преценена небрежност на по-официалния Ви стил.


Материалът съдържа продуктово позициониране.