#Косопадът е често срещано явление, което от лек до умерен проблем може да прогресира в хронично състояние, което да доведе до видимо оплешивяване в определени зони на скалпа. Най-честите причини за внезапната поява на по-обилен косопад са смяната на сезоните, повишените нива на стрес, недобър хранителен режим, беден на важни хранителни вещества, хормонални проблеми и други.

За да избегнете прогресирането на състоянието е важно да предприемете мерки при първите признаци на ускорена загуба на коса. В Estetics & Dermatology се предлагат няколко решения за проблема, които показват добър ефект при борбата с косопада и могат да се окажат вашето средство за премахване на досадното капене на косата.Решение при леки до умерени форми на косопад

Това е стадий, в който е важно да предприемете мерки, така че да ограничите прогресирането на косопада. В този случай оредяването на косата е забележимо, но не е толкова категорично и определено вероятността за подобряване на вида на скалпа е доста голяма. Тук е моментът да започнете да лекувате косопада с ефективни методи, за да предотвратите оплешивяването.

Ако сте се обърнали към специалист дерматолог и диагностиката сочи такива показания, ще ви бъдат изписани медикаментозни средства за лекуването на косопада. Единствените лекарствени средства, които са признати в борбата с оплешивяването са финастерид и миноксидил.

От козметична гледна точка, добре е медикаментозната терапия да бъде комбинирана и с локални процедури за насърчаване възвръщането на нормалния растеж на косата. Дори когато не са ви изписани медикаменти, този тип козметични терапии могат да окажат изключително благоприятно въздействие и отново да дарят косата ви с гъстота и живот.

Изключително ефективни тук са мезотерапията за скалп и поставянето на филър за коса, които могат да бъдат прилагани поотделно или в единна комбинирана терапия за мощно подхранване на скалпа и активиране на космените фоликули.

При мезотерапията се извършва инфузиране на скалпа с подходяща комбинация от подхранващи вещества. Мезотерапията стимулира кръвоснабдеността в областта на скалпа, повишава пролиферацията на фоликулите и така насърчава растежа на косата.

При мезотерапиите, често могат да се съчетаят с PRP

PRP е автоложна суспензия, получена чрез центрофугиране на кръв, в която има висока концентрация на тромбоцити. Тромбоцитите са ключов фактор за регенеративните процеси на твърдите и меки тъкани. Те осигуряват жизнено важни растежни фактори. Тя съдържа и множество фактори, които са много важни за оцеляването на клетките, като хранителни съставки, витамини, хормони, електролити и протеини. Тези характеристики са водещи за използването на автоложна PRP за възстановяване и обновяване на различни тъкани и при проблеми с косопада.

Пълнителите (филъри) за коса в AestheDerm.eu пък представляват коктейл от хиалурон и 7 пептиди, грижещи се за здравето на скалпа и подхранване растежа на косата. Филърът действа за увеличаване размера на фоликулите и спиране падането на косата.

Присаждане на коса - трайно решение при оплешивяване

Трансплантацията на коса (Присаждане на коса) е все по-популярно и по-достъпно решение на проблема с косопада в последните години. Дължим това на непрекъснатото развиване на медицината и въвеждането на нови, все по-модерни и по-ефективни техники за трансплантация.В клиника Estetics & Dermatology прилагаме последната и най-модерна техника за трансплантация на коса - FUE (Follicular Unit Extraction). Накратко, при тази техника се вземат фоликулярни единици от зони, незасегнати от оплешивяване и се трансплантират една по една в проблемните зони с оплешивяване. FUE техниката за присаждане на коса е нискотравматична, не оставя видими белези и с нея се постига максимално естествен вид на косата в третираната зона.

Какво трябва да знаем за трансплантацията на коса в Клиника EStetics&Dermatology?

Преди процедурата - всяка процедура по присаждане на коса се предхожда от лекарски преглед за обсъждане на индивидуалното състояние и възможности. Използва се микрокамера за анализ състоянието на скалпа. Назначават се нужните изследвания. В зависимост от случая е възможно да се назначат и допълнителни терапии за подобряване състоянието на скалпа.В деня на трансплантацията - манипулацията протича в две фази. В първата, пациентът се подготвя и се извършва вземането (екстракция) на цели фоликулярни единици от донорската област. Те се сортират и съхраняват в студен физиологичен разтвор. Във втората фаза, фоликулярните единици се присаждат в проблемната област една по една.

В това време пациентът е поставен в максимално комфортна полулегнала позиция като може да чете или гледа телевизия.

След процедурата - всеки пациент получава конкретни указания и инструкции какво може да очаква и какво да прави в дните след трансплантацията. Пациентите се проследяват чрез контролни прегледи и фотодокументиране на 24 ч., на 3-ти, 7-ми, 15-ти ден след трансплантацията. След това на първи, втори и трети месец, както и накрая за окончателния резултат 8-12 месец.

*** В клиника Estetics & Dermatology предлагаме комбинация от най-иновативните методи за лечение на косопад за максимално ефективни резултати. А през целия април може да се възползвате от специалните ни пакетни предложения, без компромис в качеството и на разумни цени:

Трансплантация на коса XS - до 500 фоликула + подарък мезотерапия за коса, на промо цена 1950лв.

Трансплантация на коса S - до 1000 фоликула + подарък 3 бр. мезотерапия за коса, на промо цена 3900 лв.

Трансплантация на коса М - до 1500 фоликула + подарък 1бр. PRP, 1 бр. мезотерапия за коса, на промо цена 5850лв.

Трансплантация на коса L - до 2000 фоликула + подарък 1бр. PRP ,1 бр. мезотерапия за коса, 1 бр. филър за коса, на промо цена 7800лв.

С подкрепата на: Estetics & Dermatology