#Вярвате ли в сродните души и тяхната заветна среща? Със сигурност сте чували онези истории, че някъде, някога живее човек, който е вашият пламък близнак. Сродните души нямат задача да се появят, за да ви забавляват. Те идват единствено и само да сринат стените, които сами сте си изградили и да ви пуснат на свобода. Такава е историята на певицата Лора Караджова и нейния любим - диджеят Марсел Рохас, които за първи път разказаха своята любовна версия един пред друг и един до друг пред #URBN в поредния специален проект. Двамата толкова много си приличат, че си харесаха едни и същи очила! В розово! 

Това е класическа, но и невероятна любовна фотоистория, разказана от #URBN и наложилата се в годините популярна марка очила "Polaroid". С няколко от емблематичните модели на Polaroid успяваме да променим с един замах визията и излъчването на популярната двойка, а с това и настроението им насред просторната тераса. Лора и Марсел се превръщат от леко неглиже, спортни и още сънени симпатяги в модели с изтънчен стайлинг, достойни за кориците на световните списание. Очилата им отиват, а изборът на стилиста е труден, защото всички са непреходни и пасват идеално на визиите.

Не случайно сме избрали да представим екскулзивно тази музикална двойка - Марсел е фен на марката, като я избира както зад диджейския пулт, така и за ежедневието и спортните си хобита. Двамата са запалени и по кайта и сноуборда и не тръгват натам без слънчеви очила.

Не случайно Polaroid са един от символите на градската култура! 

Готови ли сте за тази градска, любовна фотоистория?

"Аз просто си пожелах някой от моята порода. И скъсах с предишното. И Марсел ми се случи. Ако се тътрех с това, което не обичах, нямаше как да намеря истинското. Имала съм доста нещастни дни в живота ми преди това, може би повечето в по-ранните ми години".

Думите на Лора Караджова определено могат да те накарат да настръхнеш. Ако е добра в нещо, то е да казва истината, отсича самата тя. А с Марсел дори не ѝ се налага да говори прекалено много. Обикновено довършват изреченията си, знаят какво мисли другия и това да са заедно в една стая им е достатъчно, за да са щастливи без излишни приказки. Затова и не се учудваме, че и двамата харесват един и същ модел очила на Polaroid -  с розови стъкла, както е оцветен и техния свят. 

Лора и Марсел са фенове на класическите модели очила Polaroid

Снимка: Студио KARE за #URBN

Двамата казват, че откакто са заедно, най-накрая са усетили своя вътрешен мир. 

"С него мога да правя напълно всичко. Душата ми най-накрая е спокойна. За мен любовта е изкуството на живота и ако трябва да сравним нашата връзка със сигурност ще е с класическо произведение. Като "Укротяване на Опърничавата" на Шекспир.

Само че в нашия случай и двамата се променихме и укротихме един друг.

Приятелите ни са на същото мнение - откакто сме влюбени, взаимно се подобрихме", казва Лора. 

Споделят, че за първи път им се случва да говорят за чувствата си един към друг един пред друг. Научаваме, че всъщност се познават повече от 10 години, през които са били само и просто приятели. До момента, в който се оказват заедно на 4-дневен фестивал в Гърция. 

Снимка: Студио KARE за #URBN

"Не очаквах в никакъв случай всичко да ни се случи толкова бързо и да влезем в сериозна връзка така изведнъж. Просто толкова хубаво си прекарваме заедно, че решихме, че няма как да се разделим дори за кратко и решихме да се вземем, така да се каже", споделя Марсел. 

"Аз нямах време за мотаене и игри. Или ще го изживеем, ако е взаимно, или да си хваща пътя. Не съм му поставяла ултиматуми. Просто му казах, че ако не иска нещо сериозно - няма какво да си губим времето", откровена е Лора. 

"Не очаквах, наистина, но това е най-голямата ми любов до момента. Смея ли да твърдя друго?!", шегува се Марсел и я поглежда. 

Ако ги видите двамата заедно - ще се убедите, че наистина са създадени един за друг. И не случайно самите те усещат онази връзка с автора на грациозните, чувствени стихове - Уилям Шекспир. Пиесите "Укротяване на опърничавата", заедно със "Сън в лятна нощ", изразяват идеята за човешкото възприятие, и особено за вътрешния мир, който се постига единствено чрез споделената любов. Тази идея гениалният бард доразвива, съпоставяйки я със суровата действителност. Досущ като тази, в която се намираме и ние, в съвремието, в точно този момент.

"Най-влюбените ни моменти са точно тези, които ще се опитваме да задържим завинаги с тези снимки. Идеята е винаги да останем влюбени по този начин, запечатвайки най-искрените ни и силни чувства между нас", казва Лора. Ентусиазмът ѝ е заразителен за Марсел, който малко се притеснява, но се оказва доста артистичен.

Тъй като залагаме на класиката като ценности и настроение, спираме поглед върху аксесоарите за снимките  - очилата на Polaroid! Класически модели, които се оказват любими и на двамата.

Снимка: Студио KARE за #URBN

На тази снимка Лора е с въпросните розови очила, за които стана дума по-горе! 

"Определено харесвам точно изчистените, непреходни модели", казва Лора, която е фен най-вече на бански костюми и слънчеви очила! 

Докато приготвяме визията на Лора в продължение на час и половина, Марсел пие кафето си на просторната тераса и се вглежда в забележителните, емблематични стари сгради на София. На върха на града сме в ранната сутрин и се наслаждаваме на съненото слънце. Така разбираме, че и той има няколко модела на Polaroid, защото не обича да излиза без слънчеви очила от дома си. 

"Приключенско ни е някак, защото и двамата се впускаме в нови, адреналинови и дори рискови ситуации. Като последното ни пътуване до райски места в Гърция с катамаран - до тях може да се достига само по вода, а Марсел отдавна ми говореше, че иска да ме заведе там! Но в София, в планината ни е най-добре. Не сме като онези романтични двойки, копнеещи за екскурзии в Ница, Венеция и Париж", казва Лора. 

"Имаме си собствен стил - софийски", шегува се и Марсел. 

Двамата са прегърнати почти през цялото време и обхождат с погледите си емблематичните сгради в София. 

"Купонясвали сме и тук, и тук, и тук", смее се Лора. "Всъщност едно от безкрайно многото неща, които ни свързват, е начинът, по който се забавляваме заедно. Еднакъв е. Повечето хора спират да се забавляват заедно, когато се съберат и това, според нас, е и основната причина да се разделят. Животът ни никак не е замрял, както си мислят повечето - макар че сме с две деца", казват влюбените. 

Когато Лора и Марсел се събират, певицата вече има първото си дете - прекрасната Алиса, която ѝ е одрала кожата. 

Лора и Марсел позират за първи път в проекта на #URBN и Polaroid

Снимка: Студио KARE за #URBN

"Искрата пламна, когато бях в много странно състояние. Исках да намеря човек, с който да си пасвам, да имаме общи приятели, да имаме еднакви разбирания. Не го виждах много как ще се получи, защото вече имах дете и не мислех, че някой ще ме вземе така...", споделя Лора. 

 "Зимата ни събра! И планината, по-скоро. Занимавам се със сноуборд повече от 15 години, Лора също. Бяхме на събиране в Банско, когато всъщност се запознахме покрай общи приятели и не съм и предполагал, че някога ще имаме дом и семейство заедно. Следващата ни стъпка е да си караме сноуборд заедно с децата! Вече нямаме търпение", разприказва се и Марсел. 

Обикновено в ежедневието си пазаруват заедно и всичко правят по този начин - от сутрин до вечер и дори до другата сутрин. 

"Разделяме си дори домакинството и гледането на децата. Лично за мен мога да кажа, че никога в живота си преди това не съм се чувствала толкова на място с мъж. Сродни души сме, шегувам се, че сме

един мозък в две тела

Нямала съм намерение за подобна близост в началото. Възприемах го само като приятел", казва Лора.

А Марсел добавя: "И аз така".

Да си поговорим за него! Той определено е интересен тип с южноамериканска кръв по бащина линия. Израснал е в България и никак не е с остарели разбирания. 

Лора Караджова е с очила на Polaroid, вдъхновени от ретро класиката

Снимка: Студио KARE за #URBN

"Никога няма как да ми пречи, че Лора има Алиса преди мен. Алиса си е наше детенце. На онзи фестивал, когато се събрахме и обстоятелствата ни поставиха на прехода между приятелство и интимност, видях Лора първо като забележителна купонджийка, но после и като майка. За Алиса съм най-близкият приятел, защото тя винаги ще си има своя баща", казва Марсел.

Лора пък е категоричена, че най-много за дъщеря ѝ се грижи именно Марсел! Когато вижда тази всеотдайност, бързо се решават и за следващата стъпка - второто им дете Матео. 

"Просто, когато двама се обичат на 100%, естественото развитие е да се създаде дете.

Тяхната любов в плът и кръв. Това е тя, любовта...

"Казах му, че съм бременна на рождения му ден. Много як момент. Бях сигурна, че е така и се събудих по-рано от него, за да го изненадам с две чертички, когато отвори очи", споделя певицата.

"Това е най-хубавият подарък, който съм получавал", додава Марсел.

А любовта ги свързва не само чрез Алиса и Матео, но и чрез музиката. Марсел Рохас е част от парти-концепцията TOGETHER  повече от 10 години. Пуска музика на големи партита в София на някои от най-невероятните и забележителни локации. Ексклузивно са гостували световноизвестни DJ-и, а публиката на TOGETHER е достигала над 2000 души на събитие.

"В София 100% няма човек, който да слуша такава музика и да не е чувал за концепцията TOGETHER. Имали сме партита във всички най-големи български клубове. Само при нас са идвали звезди като Michael BIBI, DJ ETWAS и много други", казва Марсел.

А като R&B изпълнител, Лора е ентусиазирана от новия за нея стил музика. 

"С него преоткрих хауса и техното. Това именно ме въодушевява да направим нещо музикално заедно. Не смятам, че за музикантът е важен стила, защото истинският артист харесва качествените парчета, независимо от жанра им. Грехота ще е да не направим и нещо заедно в музиката. Скоро ще има развитие в тази насока, близко сме", загатват двамата.

Снимка: Студио KARE за #URBN

Марсел знае всички песни на Лора, но ги запява само когато иска да се майтапи с нея. Тя го определя като доста екзотичен младеж, заради южноамериканската кръв. 

"Но не е само тепмперамента. Смятам, че да - има по-гореща кръв от останалите чистокръвни българи, но това е най-хубавото. Използва страшно много подправки в готвенето, също така. И макар да ви изглежда спокоен, владее скандала доста добре, ако реши!", казва Лора. 

Снимка: Студио KARE за #URBN

Където няма бурна любов - няма и скандали, категорични са и двамата. Засега при тях са само за глупости - като при повечето семейни двойки. 

"Понякога заради напрежение в ежедневието си го изкарваме един на друг, но бързо потушаваме пожара. Аз лично смятам, че не трябва да си губим времето в сръдни и дори той да е виновен - няма да чакам да му мине. Отивам и го гушкам! Без инати, без его. Мога да се извинявам първа, не се сърдя дълго и лесно прощавам и забравям. Аз трудно вдигам скандали. Предпочитам да си замълча. Ако нещо не ми харесва ще кажа нормално - но да крещя, псувам и обиждам - не мога.". 

Лора и Марсел позират за първи път в проекта на #URBN и Polaroid

Снимка: Студио KARE за #URBN

Тук няма как да опровергаем Лора, която се оказва доста по-уравновесена и спокойна. Енергията ѝ се складира на сигурно място вътре в нея и е предназначена да избухва само на сцената и в музиката ѝ. 

"Душичка е, но когато излезе Звяра от нея – става страшно", все пак отбелязва годеникът ѝ.

Трите му призвания на баща, мъж и музикант се срещат предимно в дома им. Уютна къща в полите на планината, от която се виждат светлините на града. Там двамата творят в студиото на Марсел и посрещат най-близките си приятели. Тяхната песен за добро утро е плачът на малкия Матео, който, за щастие, спи спокойно до нас по време на разговора. Вкъщи децата пеят повече от Лора Караджова!  

"Откакто се помня се занимавам с музика. Всъщност дори баща ми (бел.ред. - рок легендата Данчо Караджов, фронтмен на група "Сигнал") ми е записал тайно песен, но разбрах много късно за това. Никога не ми я беше показвал. Истината е, че музиката ми е дала адски много. Мисля, че всичко зависи от артиста. Ако бачкаш здраво и правиш качествени неща – винаги ще имаш работа. Но любовта за мен е по-важното нещо в живота ми. Винаги съм мечтала да я намеря, да имам стабилно, здраво семейство и дом, който да изпълня с искрена любов", категорична е Лора. 

Лора и Марсел във фотоисторията на #URBN и Polaroid

Снимка: Студио KARE за #URBN

Казва, че срещата ѝ с Марсел наистина е съдбовна и я е накарала да повярва напълно в сродните души. Хората трябва да вярват в любовта дори на второ раздаване. Ако я търсят - наистина ще им се случи. 

"Когато това се случи, вече нямаш нужда от нищо повече. Ние с Марсел, Алиса и Матео сме си самодостатъчни, вървим си по плана. Хората трябва да се грижат за една връзка, да не мислят, че сама оцелява и е даденост. Благодарна съм на висшите сили за това, което ми се случи, за това, че са ни дали това щастие и са ни пратили един при друг. Трябва много да си го пазим!", казва Лора. 

Спокойно можем да кажем, че Марсел и Лора вече три години обитават свой собствен свят, който са си създали. Не парадират, а споделят за емоциите си, за да повярват и хората, че е възможно. 

"Никога не сме парадирали. Един път Марсел се появи в едно риалити предаване, за да ме изненада. Тогава разбрах, че ме обича истински. Беше в началото на нашата връзка и бях много стесирана дали няма да се разделим завинаги в някакъв момент и когато го видях си казах ... май наистина ме обича"

Лора Караджова във фотоисторията на #URBN и Polaroid

Снимка: Студио KARE за #URBN

А Марсел е готов не само да се появява, когато е нужно, но и да облече всякакви дрехи заради Лора, шегуваме се по време на фотосесията. Да сложи дори розови очила, като тези на Polaroid, само защото тя му е казала, че му отиват. Той е онази изцеляваща сродна душа за Лора, която е нейно отражение, показващо къде греши и как да поправи счупените части в себе си.

А Лора?

Лора е била готова да го разпознае, види, усети и да си научи урока.  

Затова и техните отношения се развиват скоростно и шеметно. Точно навреме, когато и двамата са били на път да изпаднат в поредната ситуация, водеща до поредната грешка. Точно тогава, когато на показ е истинската същност - без маски и преструвки.

Лора и Марсел в една любовна фотоистория, реализирана с подкрепата на Polaroid

Снимка: Студио KARE за #URBN

Казват, че само един човек може да бъде вашата душа-близнак на всички възможни нива. Или иначе казано, това е човекът, който можем да определим като другата ни половинка. Не всеки има късмета да срещне този човек в живота си, но случи ли се, ще се почувствате завършени и готови да създадете едно голямо "цяло". 

Лесно ли е да си едно цяло с Лора Караджова, питаме Марсел...

"Не е лесно, но е много хубаво!"

Лора и Марсел във фотоисторията на #URBN и Polaroid

Снимка: Студио KARE за #URBN

"Ще я посрещна тук и ще я смая с лека духовитост, като дойде.

Ако не се поддава, ще й кажа направо, че пее сладкогласно като славей ...

Ако откаже брак, ще помечтая гласно за деня, когато имената си ще чуем като женени?"

                                                          Петручио, "Укротяване на опърничавата"

 

URBN Team:

Интервю и концепция: Криси Димитрова

Грим: Росина Георгиева

Koса: Натали Иванова

Стайлинг: Сирма Маркова

Снимки: Studio KARE за #URBN

Гардероб: Личен архив на стилиста; H&M

Oчила: POLAROID

Локация: Grand Hotel Sofia

PM: Вяра Младенова

Благодарим за гостоприемството на Grand Hotel Sofia, които ни позволиха да посрещнем най-красивото утро, заредени с енергията на двамата влюбени!

Специален проект на #URBN, с подкрепата на POLAROID - марката очила, която подхожда на всеки начин на живот!