#Алфред Хичкок - име, от което със сигурност ни побиват тръпки. Не само защото филмите му действат на подсъзнателно сексуално и психологическо ниво, а защото той е бащата на много от похватите в психологическия трилър. Камерат се движи, все едно е нечий поглед. Чувствата страх, тревога и ужас се засилват с всеки следващ кадър, благодарение на иновативния монтаж. Криминалните загадки са само отвличане на вниманието. На преден план е психоанализата на героя, чрез насилието, болката, посегателствата...

Един от най-великите кинорежисьори, сочен за най-влиятелния на всички времена от списание "Movie Maker, Алфред Хичкок е бил роден на 13 август, който по стечение на обстоятелствата тази година е и Петък 13! 

Алфред Хичкок с Типи Хедрен в Кан, след премиерата на "Птиците"

Снимка: Getty Images

Известен със своите камео роли в емблематичните си филми, с множеството си интервюта и с воденото от него популярно телевизионно предаване "Алфред Хичкок представя", Хичкок се превръща в една от иконите на популярната култура в средата на 20 век. Затова и голяма част от любителите на татуировките насочват избора си към изображения, свързани с неговата харизматична личност, плашеща мистерия и произведенията му. 

Алфред Хичкок с Клод Жад

Снимка: Getty Images

Представяме ви 10 татуировки, вдъхновени от Хичкок! 

Хичкок развива вкуса на публиката за тъмни филми, трилъри и ужас и впоследствие се превръща във вдъхновение за редица режисьори в съвременното ни кино.

Сред култовите му филми са "Психо" и "Птиците", затова и голяма част от изображенията са с препратки към тези ленти. 

По време на снимки на филма "Тридесет и деветте стъпала"

Снимка: Getty Images

Черното и сивото отиват на Хичкок, а странният му външен вид е предизвикателство за остроумното мастило. 

Разгледайте култовите татуировки в галерията! >>>