#Над 7 милиона потребители са публикували снимка на яките си стайни растения с хаштаг "houseplants" Манията по саксиите и зеленината у дома не намалява. Покупките са се увеличили с 30% през 2021 година, сочи проуването на сайта за градски тенденции "USwitch"!

Зеленината в градския дом продължава да е тренд и демонстрация на вкус и грижа. И къде, ако не в Instagram, можем да демонстрираме стайните си бижута? Остава въпроса кои са най-модерните растения, които са част от домашната ви градска джунгла? 

Екипът на USwitch, който следи модерните градски тенденции, посочи 20 тренд сакции, които ще раздвижат профила ви и същевременно ще ви донесат най-много лайкове! Същевременно те не изискват почти никаква грижа и няма как "да ги убиете", както сте се опасявали за други видове! 

Филодендронът от семейство Змиярникови

Снимка: Instagram / https://www.instagram.com/p/CTOy0YDswIe/

Челното място е завладяно от Филодендронът от семейство Змиярникови. Свежата зеленина е успяла да събере над 1 милион хаштагове в Инстаграм. Тя изисква малко количество вода, като почтив винаги почвата в горния слой е суха.

Змиярниково растение

Снимка: Instagram / https://www.instagram.com/p/CTOy0YDswIe/

Тези, които не са фенове на Филодендрона, могат да се насочат към също популярни в платформата Хлоровитум (Паячно растение) с 229 505 хаштага или Алое Вера Кактус с 133 746 хаштага, които изискват поливане само веднъж на няколко седмици.

Алое Вера кактус

Снимка: Instagram / https://www.instagram.com/p/CTOy0YDswIe/

Вижте и останалите растения от топ 10 в Инстаграм!

4. Женско щастие (Спатифилум) #186,280 хаштага

Женско щастие

Снимка: Instagram / https://www.instagram.com/p/CTOy0YDswIe/

Ако искате растение, което ще произвежда хубави цветя, тогава лилията "Женско щастие" е чудесно допълнение към дома ви.

Когато не произвежда красиви цветове, тя има лъскави листа и това я превръща в страхотен детайл в дома ви. Въпреки че търпи на суша, уверете се, че ще я напоявате по някое време с вода, за да не вехне и да не потъмнеят листата ѝ. 

5. ZZ растението на вечността (Замиоколукас) #150,573 хаштага

ZZ растение

Снимка: Instagram / https://www.instagram.com/p/CTOy0YDswIe/

Супер устройчиво растение за дома, което е идеалният избор за вашата Инстаграм стена! То е африканско и се нуждае от вода на 2-3 седмици. Перфектно за тесни пространства и офиси, които не са изложени на пряка слънчева светлина цял ден.

6. Алое Вера #133 746 хаштага

Алое Вера растенията са привлекателен сукулент (бел. ред. - растения, притежаващи повече от нормалното удебелени и месести части, където обикновено задържат вода и хранителни вещества, за да се оцеляват при сухи климатични или почвени условия). Идеални са за онези от вас, които забравят да поливат растенията си, но искат да имат своята Инстаграм джунгла. 

С предпочитание към непряката светлина, поставянето им на нощното шкафче е идеалният избор. Листата им се ползват са разноображни козметични, ежедневни продукти, които имат за цел да направят кожата ви по-мека.

7. Фикус Еластика "Тинеке" -  #130,419 хаштага

Популярен в Инстаграм е гъвкавия фикус. Лъскавите му листа изглеждат разкошни в ъгъла на хола ви, което те кара да вдигнеш фотоапарата и да го нащракаш. Просто поливайте зеленината веднъж седмично, осигурете непряка светлина и хубавото ви растение ще е здраво през цялата година. здравословно през цялата година. Дръжте го далеч от домашни любимци! 

8. Дърво на живота #124, 259 хаштага

Дърво на живота

Снимка: Instagram / https://www.instagram.com/p/CTOy0YDswIe/

Нефритените растения трудно остават незабелязани с дебелите си лъскави листа и са сред някои от най-популярните растения за дома, като са лесни за отглеждани. Поставете растението на място, където ще получава много слънчева светлина през целия ден и го поливайте, когато горния слой на попчвата изсъхне.  

9. Дяволски брашлян или Златен потос #104,494 хаштага

Дяволски брашлян

Снимка: Instagram / https://www.instagram.com/p/CTOy0YDswIe/

Дяволският брашлян е следващото растение, получило името си благодарение на способността си да продължи да расте, въпреки липсата на грижи и вода. Добре гледано, стайното растение може да порасне до 3 метра височина и обича да изсъхне добре между поливанията. Поставете саксията на място, което получава непряка слънчева светлина и то ще остане здраво и зелено през цялата година. 

10. Хоя (Восъчно растение) - #82,441 хаштага

Восъчно растение

Снимка: Instagram / https://www.instagram.com/p/CTOy0YDswIe/

Известно като Хоя, Восъчното растение се определя като полу-сукуленти поради подобните на восък стъбла, които нямат нужда от прекомерна грижа. Приемайки различни форми и размери, те са интересен детайл в градския дом, като са напълно безопасни за домашни любимци.