#Светът посрещна 2023 г. с фойерверки, концерти и партита.

Островната държава в Тихия океан - Кирибати, първи видя Новата година, докато американският щат Хавай беше сред последните, които отбелязаха началото на 2023 г. Ето някои от най-добрите изображения от тържества по целия свят.

Сидни

Снимка: Roni Bintang/Getty Images

СИДНИ, АВСТРАЛИЯ - 01 ЯНУАРИ: Фойерверки осветяват небето над Сидни Харбър Бридж по време на новогодишното тържество на 01 януари 2023 г. в Сидни, Австралия. Празнуващите се събраха на тълпи, за да отпразнуват настъпването на новата година, първата след като пандемичните ограничения бяха напълно премахнати в началото на 2022 г. Снимката е на Рони Бинтанг. 

Лондон

Снимка: Dan Kitwood/Getty Images

ЛОНДОН, АНГЛИЯ - 1 ЯНУАРИ: Фойерверки осветяват силуета на Биг Бен малко след полунощ на 1 януари 2023 г. в Лондон, Англия. ърна Снимката е на Дан Китууд. 

Още снимки ВИЖТЕ ТУК >>>

Нова година в Берлин

Снимка: Adam Berry/Getty Images

БЕРЛИН, ГЕРМАНИЯ - 01 ЯНУАРИ: Посетителите празнуват новата година пред Бранденбургската врата. През последните две години на фона на пандемията от коронавирус (COVID-19) имаше забрана за фойерверки в страната, за да се избегне струпването на хора. Въпреки че забраната беше вдигната, за да позволи продажбата и използването на фойерверки за период от три дни, официално шоу с фойерверки според годишната традиция не беше организирано пред Бранденбургската врата. Снимката е на Адам Бери. 

Нова година на Таймс Скуеър, Ню Йорк

Снимка: David Dee Delgado/Getty Images

НЮ ЙОРК, САЩ - 1 ЯНУАРИ: Празнуваща снимка конфетите от новогодишните тържества на Таймс Скуеър на 1 януари 2023 г. в Ню Йорк. Хората излизат за колективното празненство на площата през 1904 г., а през 1907 г. се състои първия  новогодишен бал. Снимката е на Дейвид Ди Делгадо.

Тайланд посреща 2023

Снимка: Lauren DeCicca / Getty Images

БАНКОК, ТАЙЛАНД - 01 ЯНУАРИ: Хората се събират, за да гледат фойерверки в новогодишната нощ от моста Крал Таксин на 1 януари 2023 г. в Банкок, Тайланд. Тайланд посреща новата година с шоу с фойерверки в ICONSIAM, мол на крайбрежието на Банкок. Снимката е на Лорън де Чика.  

Нова година в Индонезия

Снимка: Ulet Ifansasti/Getty Images

ДЖОKЯКАРТА, ИНДОНЕЗИЯ - 31 ДЕКЕМВРИ: Новогодишната нощ на 31 декември 2022 г. в Джокякарта, Индонезия. Снимката е на Улет Ифасасти.