#Тези градски снимки от различни точки на планетата Земя рисуват своя история! Те са в седмичната селекция на межуднародните информационни агенции за най-добри кадри през изминалите седем дни. Дело са на фоторепортери от целия свят, някои от тях са направени случайно, а други са част от работата им.

В #URBN се интересуваме от случващото се по света, навсякъде - всякакви теми, култури, изкуства, събития, открития и случки!

И така... Защо разследване на Washingtone Post разбуни духовете покрай колекция от останки и мозъци и може ли антитерористичен отряд да провежда обучение в метрото в центъра на града? Вижте тук:

Сърф игри

Сърфист се разхожда по плажа пред топлоелектрическата централа Хироно по време на сърф игрите на плажа Ивасава

Снимка: Tomohiro Ohsumi/Getty Images

ФУКУШИМА, ЯПОНИЯ - 20 АВГУСТ: Сърфист се разхожда по плажа пред топлоелектрическата централа Хироно по време на сърф игрите на плажа Ивасава в Нараха, префектура Фукушима, Япония. Общо 189 сърфисти се събраха на плажа, на около 20 км от aвариралата атомна електроцентрала Фукушима Даичи, за състезанието. То се провежда за първи път от 13 години след ядрената катастрофа, причинена от земетресението на 11 март 2011 г. Снимката е на Томохиро Осуми. 

Хилари се приближава

Хора на пясъчния бряг на плажа Белмонт Шор на 20 август 2023 г. в Лонг Бийч, Калифорния.

Снимка: Justin Sullivan/Getty Images

ЛОНГ БИЙЧ, КАЛИФОРНИЯ - 20 АВГУСТ: Хора на пясъчния бряг на плажа Белмонт Шор на 20 август 2023 г. в Лонг Бийч, Калифорния. Южна Калифорния за първи път е с предупреждение за тропическа буря, докато бурята Хилари се приближава. Части от Калифорния, Аризона и Невада се подготвят за наводнения и проливни дъждове. Всички щатски плажове в Калифорния са затворени в окръзите Сан Диего и Ориндж, в очакване на стихията. Снимката е на Джъстин Съливан.

Наводненията

Знак, близо до наводнено кръстовище в Калифорния

Снимка: Justin Sullivan/Getty Images

САН БЕРНАРДИНО, КАЛИФОРНИЯ - 20 АВГУСТ: Работници поставиха знак близо до наводнено кръстовище, докато тропическата буря Хилари се движи през района. Снимката отново е на Джъстин Съливан. 

Годишни прегледи

Лемури по време на годишни прегледи в Англия

Снимка: Leon Neal/ Getty Images

ДЪНСТЪБЪЛ, АНГЛИЯ - 21 АВГУСТ: Лемур наблюдава как чиракът пазач в зоологическата градина Марк Уолингтън претегля друг представител на породата по време на годишните прегледи. Така ветеринарните лекари водят жизненоважна статистика за здравето и благосъстоянието на 10 000 животни в най-голямата зоологическа градина в Обединеното кралство. Снимката е на Леон Нийл.

Музикален обяд

Трио музиканти забавляват посетителите на кризисен мобилен център, предоставящ храна на бездомниците в Единбург, Шотландия

Снимка: Jeff J Mitchell/Getty Images

ЕДИНБУРГ, ШОТЛАНДИЯ - 21 АВГУСТ: Ерик Алварес, Родерик Алварадо и Грери Барсело са триото духови музиканти от оркестъра на Симон Боливар от Венецуела. Те се включиха в Care Van Edinburgh - инициатива, която предлага храна и подкрепа на бездомни по улиците на Единбург. Обядът Care VaN  премина под музикален съпровод на музикантите наСимон Боливар, които се появиха на различните спирки в града. Тяхната поява бе истинска изненада за посетителите на фургона. Снимката е на Джеф Джей Мичъл.  

Рожден ден 

Гигантска панда празнува последния си рожден ден в Калифорния, преди да се върне у дома в Китай

Снимка: Anna Moneymaker/Getty Images

ВАШИНГТОН, окръг Колумбия - 21 АВГУСТ: Мъжката гигантска панда Xiao Qi Ji се наслаждава на своята ледена торта за третия си рожден ден в националния зоопарк Smithsonian. Toва е последната година, в която Националният зоопарк празнува рождените дни на трите гигантски панди - Мей Сянг, Тиен Тиан и Сяо Ци Джи, тъй като те трябва да се върнат в Китай до края на 2023 г. Снимката е на Ана Мънимейкър. 

Колекция останки в музея

Разследване на Washington Post, отнасящо се до колекциите от човешки останки в Смитсониън разкри, че уважаваната институция държи 30 700 кости и части от тела, включително 255 мозъка, част от "Колекция от расови мозъци".

Снимка: Chip Somodevilla/Getty Images

 

ВАШИНГТОН, окръг Колумбия - 21 АВГУСТ: Статуята на Джоузеф Хенри - първи секретар на института Смитсониън. Мястото е известно и като "Замъка". Разследване на Washington Post, отнасящо се до колекциите от човешки останки в Смитсониън разкри, че уважаваната институция държи 30 700 кости и части от тела, включително 255 мозъка, част от "Колекция от расови мозъци". Секретарят на Смитсониън Лони Бънч III се извини за колекцията и събра работна група, която да реши какво да прави с останките. Снимката е на Чип Самодевила. 

Фестивалът на изкуствата

Хиляди изпълнители от цял ​​свят са в шотландската столица за най-големия фестивал на изкуствата в света - Edinburgh Festival Fringe, домакин на хиляди представления.

Снимка: Jeff J Mitchell/Getty Images

ЕДИНБУРГ, ШОТЛАНДИЯ - 21 АВГУСТ: Улични артисти изпълниха улиците по време на фестивала Fringe, който се проведе на 21 август 2023 г. в Единбург, Шотландия. Хиляди изпълнители от цял ​​свят са в шотландската столица за най-големия фестивал на изкуствата в света -  Edinburgh Festival Fringe,  домакин на хиляди представления. През 2023 година той се чества за 76 път. Снимката е на Джеф Джей Мичъл.  

Жега в центъра на Севиля 

Севиля бележи рекорди по жега със серия 40-градусови дни

Снимка: Marcelo del Pozo/Getty Images

СЕВИЛЯ, ИСПАНИЯ - 21 АВГУСТ: Жена минава покрай бар, охладен от водни пари по време на гореща вълна на 21 август 2023 г. в Севиля, Испания. Градът, който е най-горещият мегаполис в Европа, преживява още една критична серия дни с горещини над 40C. Снимката е на Марсело дел Позо.

Да срещнеш Хилари

Наводненията след тропическата буря Хилари в САЩ

Снимка: Mario Tama/Getty Images

КАТЕДРАЛ СИТИ, КАЛИФОРНИЯ - 21 АВГУСТ: Превозно средство е частично потопено в наводнения, след като тропическата буря Хилари премина през района на 21 август 2023 г. в Катедрал Сити, Калифорния. Голяма част от Южна Калифорния и части от Аризона и Невада още се възстановяват след срещата с тропическата буря, която донесе много дъжд и ветрове, съборени дървета и електропроводи в региона. Снимката е на Марио Тама. 

Топенето на Пастерце

Турист стои пред срутената стена на Пастерце, най-големият глетчер в Австрия. По

Снимка: Sean Gallup/Getty Images

ХАЙЛИГЕНБЛУТ, АВСТРИЯ - 21 АВГУСТ: Турист стои пред срутената стена на Пастерце, най-големият глетчер в Австрия. По-високи от средните месечни температури за юни, юли и август, записани от GeoSphere Austria, показват, че той вероятно е изправен пред още едно лято на силно топене. Ледниците в Австрия непрекъснато намаляват след Малката ледникова епоха в средата на 19-ти век. Периодите на непостоянен растеж продължават до 80-те години на миналия век. Оттогава ледниците се оттеглят бързо, като през последното десетилетие скоростта на топене рязко се ускорява. Според данни, събрани от Австрийската алпийска асоциация, Пастерце е изгубил 87,4 метра дължина само през 2022 г., което е доста над средното годишно отстъпление от 50 метра от предходните последните години. Учените обвиняват глобалното затопляне, което удължава и засилва летния сезон на топене на ледниците в европейските Алпи. В допълнение, намалените годишни снеговалежи оставят ледниците по-дълго изложени на слънце и предотвратяват образуването на нов лед. Снимката е на Шон Галъп. 

Тренировъчен ден в метрото

Тренировъчен ден на антитерористичен отряд в Сеул

Снимка: Chung Sung-Jun/Getty Images

СЕУЛ, ЮЖНА КОРЕЯ - 22 АВГУСТ: Жена минава покрай антитерористичен отряд в тренировъчен ден.  Южнокорейските войници участват в учение за борба с химикали в метростанция. Единадесет дневното учение е редовно и се осъществява заедно с американски войници. То служи като платформа за южнокорейското правителство да се подготви за потенциални извънредни ситуации на Корейския полуостров. В него участват около 580 000 служители от около 4000 градски, окръжни и районни правителства, обществени институции и други от цялата страна. Снимката е на Чинг Сунг Джун. 

Върнаха главата на Господин Д. 

ВАШИНГТОН, окръг Колумбия - 23 АВГУСТ: Счупената глава на гаргойл бива окачена с ремъци  на мястото си, след като земетресението през 2011 г. повреди централната църква. То бе с магнитуд 5,8 и  нанесе големи щети на забележителната катедрала, която се намира на най-високата точка в столицата на страната. Гаргойлът, наречен "г-н Д." загуби главата си, след като парче варовик падна от по-висока точка върху върху нея. Проектът за ремонт е на стойност 26 милиона долара и трябва да бъде завършен през следващите 5 години. Снимка е на Чип Самодевиля.