Тези градски снимки от различни точки на планетата Земя рисуват своя история! Те са в седмичната селекция на межуднародните информационни агенции за най-добри кадри през изминалите седем дни. Дело са на фоторепортери от целия свят, някои от тях са направени случайно, а други са част от работата им.

В #URBN се интересуваме от случващото се по света, навсякъде - всякакви теми, култури, изкуства, събития, открития и случки!

Koледа е! Ето как светът отбеляза светлия празник! 

Преди зазоряване

: Филипински католици докосват разпятие, след литургия преди зазоряване, в църквата Бакларан на 20 декември 2022 г.

Снимка: Ezra Acayan / Getty Images)

МАНИЛА, ФИЛИПИНИ - 20 ДЕКЕМВРИ: Филипински католици докосват разпятие, след литургия преди зазоряване, в църквата Бакларан на 20 декември 2022 г. Месите преди зазоряване, наречени "Simbang Gabi", са религиозни деветдневни литургии, практикувани от католиците в очакване на Коледа. Снимката е на Езра Акайан.

Коледен Холивуд

Хора покрай коледна елха в търговски център в Холивуд по време на празничния сезон за пазаруване, три дни преди Коледа.

Снимка: Getty Images

ЛОС АНДЖЕЛИС, КАЛИФОРНИЯ – 22 ДЕКЕМВРИ: Хора покрай коледна елха в търговски център в Холивуд по време на празничния сезон за пазаруване, три дни преди Коледа. Според Министерството на търговията през ноември продажбите на дребно са намалели с 0,6%, което е най-големият месечен спад тази година. Снимката е на Марио Тама. 

Фотосесия в Катедралата Сейнт Пол

Членове на хора на Сейнт Пол палят свещите си по време на фотосесия в катедралата Сейнт Пол на 23 декември 2022 г. в Лондон, Англия.

Снимка: Getty Images

ЛОНДОН, АНГЛИЯ - 23 ДЕКЕМВРИ: Членове на хора на Сейнт Пол палят свещите си по време на фотосесия в катедралата Сейнт Пол на 23 декември 2022 г. в Лондон, Англия. Хористите се подготвят за наситена програма от адвентни и коледни служби и ще изпълнят любими празнични песни като "Hark the Herald Angels sing" и "Once in royal David's city". Снимката е на Леон Нийл.

Много студена Коледа

Пътуващите по празниците се тълпяха на летището в Детройт Уейн Каунти на Бъдни вечер след зимната буря Елиът, която пристигна в раойна на 24 декември 2022 г.

Снимка: Matthew Hatcher/Getty Images

ДЕТРОЙТ, МИЧИГАН - 23 ДЕКЕМВРИ: Пътуващите по празниците се тълпяха на летището в Детройт Уейн Каунти на Бъдни вечер след зимната буря Елиът, която пристигна в раойна на 24 декември 2022 г. Елиът връхлетя голяма част от средния запад в петък и събота, понижавайки температурите до едноцифрени стойности, "подсилена" от студени ветрове до -35 градуса по Фаренхайт и сериозно повлиявайки на пътуването в САЩ. Снимката е на Матю Хатчър.

 

Коледа в Токио

Мъж сред украсени с коледни светлини дървета на 23 декември 2022 г. в Токио, Япония.

Снимка: Getty Images

ТОКИО, ЯПОНИЯ - 23 ДЕКЕМВРИ: Мъж сред украсени с коледни светлини дървета на 23 декември 2022 г. в Токио, Япония. Коледните тържества в Токио са съпроводени от много блясък и светлини в целия град. Снимката е на Кристофър Джю.

Най-горещият търговски район в Южна Корея 

Южнокорейци признават Коледа за национален празник

Снимка: Chung Sung-Jun/Getty Images

СЕУЛ, ЮЖНА КОРЕЯ - 23 ДЕКЕМВРИ: Южнокорейци си правят селфи пред универсален магазин близо до квартал Myeongdong на 23 декември 2022 г. в Сеул, Южна Корея. Myeongdong, разположен в центъра на Сеул, се връща към статута си преди Covid на най-горещия търговски район и туристически център в града. Коледа става все по-популярна през годините в Южна Корея, която е единствената източноазиатска страна, признала Коледа за национален празник. Снимката е на Чунг Сунг-Джун. 

Морска Коледа

Клиент с коледна шапка се реди на опашка, за да поръча морски дарове на рибния пазар в Сидни на 24 декември 2022 г. в Сидни, Австралия.

Снимка: Jenny Evans/Getty Images

СИДНИ, АВСТРАЛИЯ - 24 ДЕКЕМВРИ: Клиент с коледна шапка се реди на опашка, за да поръча морски дарове на рибния пазар в Сидни на 24 декември 2022 г. в Сидни, Австралия. Рибният пазар е отворен нон-стоп от 5:00 ч. сутринта в петък, 23 декември, до 17:00 ч. в събота, 24 декември, в 36-часов морски маратон, който стана изключително популярен сред обществеността. Снимката е на Джени Евънс.

Koледа под обстрел

Местните жители зареждат телефоните си близо до коледна елха в хуманитарен център на фона на артилерийски обстрел на 24 декември 2022 г. в Бахмут, Украйна.

Снимка: Pierre Crom/Getty Images

БАХМУТ, УКРАЙНА - 24 ДЕКЕМВРИ: Местните жители зареждат телефоните си близо до коледна елха в хуманитарен център на фона на артилерийски обстрел на 24 декември 2022 г. в Бахмут, Украйна. Силно засегнатият украински фронтов град Бахмут е източен индустриален град, който Русия атакува безмилостно в продължение на месеци с фронтални атаки, артилерийски обстрели и въздушни удари. Той бе с  население от около 70 000 души преди войната. Снимка е на Пиер Кром.

Войник като Свети Никола 

Деца получават подаръци от украински войник, маскиран като Свети Никола, близо до военна машина, украсена с коледни светлини на 24 декември 2022 г. в Славянск, Украйна.

Снимка: Pierre Crom/Getty Images

СЛАВЯНСК УКРАЙНА - 24 ДЕКЕМВРИ: Деца получават подаръци от украински войник, маскиран като Свети Никола, близо до военна машина, украсена с коледни светлини на 24 декември 2022 г. в Славянск, Украйна. Славянск е градът, в който Русия започна продължаващата война през април 2014 г. Снимката е на Пиер Кром.

Деца получават подаръци от украински войник, облечен като Свети Никола

Снимка: Pierre Crom/Getty Images

Коледа в Океана

Хората плуват рано сутринта в океана на Коледа, 25 декември 2022 г. в Нюкасъл, Австралия.

Снимка: Roni Bintang/Getty Images

НЮКАСЪЛ, АВСТРАЛИЯ - 25 ДЕКЕМВРИ: Хората плуват рано сутринта в океана на Коледа, 25 декември 2022 г. в Нюкасъл, Австралия. На Коледа много австралийци се тълпят по плажовете из цялата страна, тъй като датата попада в летния сезон на южното полукълбо. Периодът около Коледа и Нова година обикновено там е време, когато много бизнеси се отдръпват както официално, така и неофициално, а фокусът на живота се насочва към приятелите и семейството през топлото време. Снимката е на Рони Бинтанг.

Годишно състезание по плуване 

Плувци се борят за купата на Питър Пан в традиционно коледно състезание в Лондон

Снимка: Hollie Adams/Getty Images

ЛОНДОН, АНГЛИЯ - 25 ДЕКЕМВРИ: Плувци в годишното плуване Serpentine на 25 декември 2022 г. в Лондон, Англия. Коледното сутрешно състезание на плувния клуб Serpentine, което се провежда всяка година от 1864 г. насам, е по трасе от 100 ярда, като плувците се борят за Купата на Питър Пан. Снимката е на Холи Адамс.

Дядо Коледа на плаж

Снимка: Roni Bintang/Getty Images

НЮКАСЪЛ, АВСТРАЛИЯ - 25 ДЕКЕМВРИ: Момче отваря коледни подаръци със семейството си в Бар Бийч на 25 декември 2022 г. в Нюкасъл, Австралия. Снимката е на Рони Бинтанг.