#Тези градски снимки от различни точки на планетата Земя рисуват своя история! Те са в седмичната селекция на межуднародните информационни агенции за най-добри кадри през изминалите седем дни. Дело са на фоторепортери от целия свят, някои от тях са направени случайно, а други са част от работата им.

В #URBN се интересуваме от случващото се по света, навсякъде - всякакви теми, култури, изкуства, събития, открития и случки!

Всички снимки разгледайте тук >>>

Тази седмица всички говорят за спокойствие, мир, "вкус на сигурност с нотка свобода"...

Такива са надеждите на Финландия, която празнува кандидатурата си за влизане в НАТО със специална бира! Такова е усещането в Челси, където фамозното Шоу на Цветята минава под мотото "спокойствие и концетрация...

Такива са трепетите и в Киев - град, сполетян от война и завръщащ се отново към нормалния с живот. Тази седмица Снимките на Седмицата запечатват пролетно събуждане за мирен живот...

Победа

Новият министър-председател на Австрлия след победата

Снимка: James D. Morgan/Getty Images

СИДНИ, АВСТРАЛИЯ - 22 МАЙ: Новоизбраният министър-председател Антъни Албанезе държи кучето си Тото. Снимката с неговите  приятели е направена близо до дома му. Лидерът на лейбъристите Антъни Олбанез положи клетва като 31-ви министър-председател на Австралия в понеделник след победата си над Скот Морисън на австралийските федерални избори. Снимката е на Джеймс Д. Морган. 

Спорният Дял 42

Мигранти по време на проверка от гранчен патрул в САЩ

Снимка: Brandon Bell/Getty Images

Игъл Пас, ТЕКСАС - 22 МАЙ: Служител на граничния патрул и мигранти от Колумбия, които са прекосили Рио Гранде. Снимката е направена ден пред противоречивата гранична политика от ерата на пандемията, въведена от бившия президент Доналд Тръмп, да изтече официално.  Дял 42 определяше COVID-19 като основание за бързо експулсиране на търсещите убежище в САЩ.  Федералният съд в Луизиана постанови решение, блокиращо администрацията на Байдън да премахне Дял 42. Снимката е на Брандън Бел. 

Шоуто на Цветята

Шоуто на Цветята в Челси

Снимка: Dan Kitwood/Getty Images

ЛОНДОН, АНГЛИЯ - 23 МАЙ: Жена практикува йога в "Garden Sanctuary". "Шоуто на цветята" в Челси се завръща, след като беше отменено през 2020 г. и отложено през 2021 г. поради пандемията. Тази година то съвпада с платинения юбилей на кралицата, а негова тема е спокойствието и концентрацията. Снимката е на Дан Китууд. 

Детски патрул

12-годишният Ростислав патрулира из селото си

Снимка: Christopher Furlong/Getty Images

БОРОДЯНКА, УКРАЙНА - 23 МАЙ: Радислав, на 12 години, от Украйна държи дървения си пистолет, докато патрулира из селото си и следи внимателно колите близо до създадения от него импровизиран контролно-пропускателен пункт. Докато Русия съсредоточава атаката си в източната и южната част на страната, жителите на района на Киев се завръщат.Градовете около столицата бяха сериозно засгнати  в седмици на брутална война, в която Русия не успя да превземе Киев. Снимката е на Кристофър Фърлонг. 

Незабравки около дупки от куршуми

Незабравки около дупки от куршуми

Снимка: Christopher Furlong/Getty Images

БУЧА, УКРАЙНА - 23 МАЙ: Незабравки, нарисувани около дупки от куршуми и шрапнели от канадската художничка Иванка Сиолковски в разкъсаното от войната предградие на Буча. Силолковски е с украински произход. Напуснала е Торонто в началото на руската инвазия, за да помогне на бежанците на полската граница, след което като доброволец, се установява в Буча. Тя нарисувала първото си цвете около дупка от куршум, след като разговаряла с жител. Той ѝ казал: "Дупките от куршуми в моята ограда ми напомнят за всичко, което загубих". Така се вдъхновила за идеята. Снимката е на Кристофър Фърлонг. 

Да ти падне шапката 

"Зайци" от военната Академия в традиционна игра, с която бележат преминаването в горен курс

Снимка: Kevin Dietsch/Getty Image

АНАПОЛИС, МЕРИЛЕНД - 23 МАЙ: Студенти от Военноморската академия по време на традиционното изкачването на паметника на Херндън във Военноморска академия. Годишното изкачване е кулминацията на учебната година във Военноморската академия. Всеки клас кработи заедно, за да се изкачи на върха на паметника и да махне шапката, като я замени с шапка на горния клас. Тазгодишният клас се справи със задачата за 3 часа, 26 минути и 58 секунди. Снимката е на Кевин Дич.

Блокирани

Блокирани мигранти на американската граница протягат ръка за супа

Снимка: Mario Tama/Getty Images

САН ЛУИС, АРИЗОНА - 23 МАЙ: Имигрантите протягат ръка към купичка супа, раздавана от доброволци. Някои твърдят, че са били блокирани зад бариерата и са чакали над 24 часа, за да бъдат пуснати в САЩ. Суматохата настъпи покрай вероятността от отпадането на  Дял 42 - противоречивата гранична политика от ерата на пандемията, въведена от бившия президент Тръмп. Снимката е на Марио Тама. 

Новото нормално в Киев

Жители на Киев, тръгнали на работа и по задачи с метрото

Снимка: Christopher Furlong/Getty Images

КИЕВ, УКРАЙНА - 24 МАЙ: Жителите на Киев отиват на работа и по задачи с киевското метро.Украйна отбеляза три месеца от руската инвазия на 24 май 2022 г.  След оттеглянето на Русия от райони около украинската столица, признаците на нормален живот се върнаха в столицата, като жителите се възползваха от съкратения полицейския час, предприятията се отварят отново, а чуждите страни обещават да върнат своите дипломати. Снимката е на  Кристофър Фърлонг. 

Траур

Траур в САЩ заради масовата стрелба в тексаско училище

Снимка: Anna Moneymaker/Getty Images

ВАШИНГТОН, окръг Колумбия - 24 май: Aмериканското знаме на Белия дом бе свалено до половината. САЩ е в траур след масовата стрелба в основно училище в Тексас.  Петнадесет души са загинали - 14 деца и един учител, след като тийнейджър откри огън по тях. Снимката е на Анна Мънимейкър.

Памет

В памет на Джон Флойд

Снимка: Stephen Maturen/Getty Images

МИНЕАПОЛИС, Минесота - 25 май: Изглед към мястото, където е убит Джордж Флойд. Площадът вече се нарича на името на Джордж, който беше убит от полицията в Минеаполис. Снимката е на Стивън Мейтърън. 

Птицата

Украинска птица върху руски танк

Снимка: Christopher Furlong/Getty Images

ИРПИН, УКРАЙНА - 25 май: Птица, нарисувана върху унищожен руски боен танк, разположен край пътя. Снимката е на Кристофър Фърлонг. 

Бира за НАТО

Снимка: Sean Gallup/Getty Images

САВОНЛИНА, ФИНЛАНДИЯ - 25 МАЙ: Пивоварът Мика Косонен пробва нова партида бира OTAN в микропивоварната Olaf Brewing.  Бирата е пусната, за да  отпразнува кандидатурата на Финландия за присъединяване към военния алианс на НАТО. OTAN е френското съкращение за НАТО и също така означава "Получавам" на финландски. Главният изпълнителен директор Петери Венттинен казва, че търсенето на бира OTAN е било огромно, като поръчките идват дори от САЩ. Vänttinen описва бирата OTAN като: "вкус на сигурност с нотка на свобода". Снимката е на Шон Галъп.

В чуждите обувки

Мъж си избира оставени обувки

Снимка: Alexey Furman/Getty Images

ЧЕРНИГОВ, УКРАЙНА - 25 МАЙ: 49-годишният Виталий инспектира обувки, които хората са оставили върху изгоряла кола, за да ги вземат други. Чернигов, североизточно от Киев, беше ранна цел на офанзива след инвазията на 24 февруари. След като не успяха да превземат града, руските сили унищожиха големи части от Чернигов и околния регион при опита си да настъпят към столицата. Снимката е на Алексей Фурман.

Котка върху гореща кола

Котка се напича върху кола

Снимка: Christopher Furlong/Getty Images

ИРПИН, УКРАЙНА - 26 МАЙ: Котка почива върху унищожена от войната кола. Снимката е на Кристофър Фърлонг. 

Концерт в празен басейн 

Концерт в Баня Виктория

Снимка: Anthony Devlin/Getty Images

МАНЧЕСТЪР, АНГЛИЯ - 26 МАЙ: Струнен квартет Bloomsbury с концерт в празния плувен басейн. Те изпълняват Вивалди и Моцарт на свещи в Бан "Виктория".  Открита през 1906 г., Баня "Виктория" е описвана като "най-прекрасната общинска институция за къпане в страната" и "воден дворец, с който всеки гражданин на Манчестър може да се гордее". Сградата не само осигурява просторни и обширни съоръжения за плуване, къпане и отдих, но е построена от най-висококачествени материали с много декоративни елементи от периода, включително витражи, теракота, плочки и мозаечни подове. Снимката е на Антъни Девлин. 

Целувка в Киев

Целувка на влюбени в Киев навръх празника на града

Снимка: Christopher Furlong/Getty Images

КИЕВ, УКРАЙНА - 28 МАЙ: Двойка се целува по лъчите на пролетното слънце близо до Св. Андреевската църква в стария град на Киев. В събота с множество събития бе отбелязан Деня на Града. Снимката е на Кристофър Фърлонг.

Комиксите оживяват

Comic Con се завръща

Снимка: Hollie Adams/Getty Images

ЛОНДОН, АНГЛИЯ - 28 МАЙ: Фен на комиксите в костюм на любим герой по време на MCM Comic Con London 2022 в ExCel. Очаква се 80 000 души да присъстват на събитието през уикенда. Снимката е на Холи Адамс.