#Тези градски снимки от различни точки на планетата Земя рисуват своя история! Те са в седмичната селекция на межуднародните информационни агенции за най-добри кадри през изминалите седем дни. Дело са на фоторепортери от целия свят, някои от тях са направени случайно, а други са част от работата им.

В #URBN се интересуваме от случващото се по света, навсякъде - всякакви теми, култури, изкуства, събития, открития и случки!

Втора седмица погледите на света са насочени към Острова, където нацията се сбогува с Кралица Елизабет II. В дните на траур десетки хиляди се редиха на опашки за да изпратят ковчега на Кралицата и полагаха цветя пред знакови сгради. Светът е притихнал в памет на най-дълго управлявалия монарх и си припомня нейните думи...

Да, наистина, трябваше да я види човек, за да повярва, че съществува...

Още снимки на седмицата вижте в галерията >>>

Кортежът

Снимка: Jeff J Mitchell/Getty Images

ЮЖЕН КУИНСФЕРИ, ШОТЛАНДИЯ - 11 СЕПТЕМВРИ: Хората се събират в знак на почит, докато кортежът, носещ ковчега на покойната кралица Елизабет II, минава през моста Куинсфери Кросинг на 11 септември 2022 г. в Южен Куинсфери, Обединеното кралство. Елизабет Александра Мери Уиндзор е родена на улица Брутън, Мейфеър, Лондон на 21 април 1926 г. Тя се омъжва за принц Филип през 1947 г. и се възкачва на трона на Обединеното кралство и Британската общност на 6 февруари 1952 г. след смъртта на баща си, крал Джордж VI. Кралица Елизабет II почина в замъка Балморал в Шотландия на 8 септември 2022 г. и е наследена от най-големия си син, Kрал Чарлз III. Снимката е на Джеф Джей Мичъл. 

21 години от онзи 11 септември

Художествената инсталация Tribute in Light и единният световен търговски център в Ню Йорк в деня, когато се отбелязва 21-ата годишнина от атаките на 11 септември.

Снимка: Jeenah Moon/Getty Images

ДЖЪРСИ СИТИ, Ню Джърси - 11 СЕПТЕМВРИ: Художествената инсталация Tribute in Light и единният световен търговски център в Ню Йорк в деня, когато се отбелязва 21-ата годишнина от атаките на 11 септември. Снимката е на Джийна Муун. 

Обръщение

Председателят на Камарата на общините Линдзи Хойл (дясно), Крал Чарлз III и Камила, кралица-консорт участват в обръщение в Уестминстър Хол.

Снимка: Dan Kitwood/Getty Images

ЛОНДОН, АНГЛИЯ - 12 СЕПТЕМВРИ: Председателят на Камарата на общините Линдзи Хойл (дясно), Крал Чарлз III и Камила, кралица-консорт участват в обръщение в Уестминстър Хол. Бе представено обръщение към Негово Величество от името на съответната камара в Уестминстър Хол след смъртта на Нейно Величество кралица Елизабет II. Снимката е на  Дан Китууд.

Портрет

Тригодишната Вайълет Уилямс наблюдава как художникът Джулиан Бивър работи върху портрет на кралица Елизабет II, наарисуван с тебешири, на тротоара близо до площад Трафалгар.

Снимка: Chip Somodevilla/Getty Images

ЛОНДОН, ОБЕДИНЕНОТО КРАЛСТВО - 12 СЕПТЕМВРИ: Тригодишната Вайълет Уилямс наблюдава как художникът Джулиан Бивър работи върху портрет на кралица Елизабет II, наарисуван с тебешири, на тротоара близо до площад Трафалгар. Снимката е на Чип Самодевиля.

Суша

Поле от слънчогледи в Румъния, изсъхнало заради сушата

Снимка: Andreea Campeanu/Getty Images

КЛУЖ, РУМЪНИЯ - 13 СЕПТЕМВРИ: Поле от слънчогледи, унищожено заради сушата. Високите летни температури и продължителната липса на дъжд засегнаха земеделските култури в Румъния тази година, като пазарите в ЕС оценяват спад на добива с 10%. Снимката е на Андреа Кампеану. 

Пехотинци 

Пехотинци в Швеция

Снимка: Jonas Gratzer/Getty Images

СТОРА СКОГСКАР, ШВЕЦИЯ - 13 СЕПТЕМВРИ: Войници от Корпуса на морската пехота на САЩ по време на военно учение с шведската армия и американските морски пехотинци на 13 септември 2022 г. Като част от военното учение Archipelago Endeavour, шведската армия и американските морски пехотинци се включват за четвърти път. Снимката е на Джонас Грацер. 

Поклон

Kрал Чарлз III и членове на кралското семейство минават с драпирания със знаме ковчег на кралица Елизабет II от Бъкингамския дворец до Уестминстър Хол на 14 септември 2022 г. в Лондон, Англия.

Снимка: Chip Somodevilla/Getty Images

ЛОНДОН, АНГЛИЯ - 14 СЕПТЕМВРИ: Членове на обществеността се редят край Мемориала на кралица Виктория и търговския център, докато крал Чарлз III и членове на кралското семейство минават с драпирания със знаме ковчег на кралица Елизабет II от Бъкингамския дворец до Уестминстър Хол на 14 септември 2022 г. в Лондон, Англия. Кралицата ще бъде положена там до ранната утрин на погребението си. Националният траур продължава през цялата седмица. 

Ковчегът 

Ковчегът на кралица Елизабет II е пренесен в Уестминстърския дворец с оръдейна карета на кралската конна артилерия от Бъкингамския дворец.

Снимка: Christopher Furlong/Getty Images

ЛОНДОН, АНГЛИЯ - 14 СЕПТЕМВРИ: Ковчегът на кралица Елизабет II е пренесен в Уестминстърския дворец с оръдейна карета на кралската конна артилерия от Бъкингамския дворец. Снимката е на Кристофър Фърлонг.

"Строго секретно"

Поглед отгоре към имението Мар-а-Лаго на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп на 14 септември 2022 г. в Палм Бийч, Флорида, откъдето бяха иззети конфиденциални документи.

Снимка: Joe Raedle/Getty Images

ПАЛМ БИЙЧ, ФЛОРИДА - 14 СЕПТЕМВРИ: Поглед отгоре към имението Мар-а-Лаго на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп на 14 септември 2022 г. в Палм Бийч, Флорида, откъдето бяха иззети конфиденциални документи. Юридическият екип на Тръмп в момента преговаря с Министерството на правосъдието относно избора на експерт, който да прегледа документите, някои от които са обозначени като "Строго секретни". Те попаднаха в ръцете на ФБР при претърсването на комплекса. Снимката е на Джо Рийдъл. 

Нация в траур 

Хората се редят на опашка, за да видят ковчега на кралица Елизабет II, пристигнал в Уестминстър Хол на 14 септември 2022 г. в Лондон, Англия.

Снимка: Rob Pinney/Getty Images

ЛОНДОН, АНГЛИЯ - 14 СЕПТЕМВРИ: Хората се редят на опашка, за да видят ковчега на кралица Елизабет II, пристигнал в Уестминстър Хол на 14 септември 2022 г. в Лондон, Англия. Снимка от Роб Пини.

Плъхове за пари

Филипинското правителство плаща на гражданите за заловени или убити плъхове

Снимка: Ezra Acayan / Getty Images

МАРИКИНА, ФИЛИПИНИ - 15 СЕПТЕМВРИ: Жител показва найлонов плик с плъх в него, който ще предаде за пари, в Градската служба за управление на околната среда (CEMO) на 15 септември 2022 г. в Марикина, Метро Манила, Филипините. Местното правителство плаща за улавяне на гризачи като част от програма "Rat To Cash" в опит да ограничи разпространението на Лептоспироза - болест, пренасяна по вода, разпространявана от плъхове чрез урината си, което е и обичайно по време на дъждовния сезон в страната. На жителите се плаща до 200 филипински песо (3,50 щатски долара) за всеки гризач, който носят, жив или мъртъв. Последните данни от Министерството на здравеопазването на Филипините показват, че страната е регистрирала 1770 случая на лептоспироза от януари до август тази година, с 36 процента повече от случаите, регистрирани през същия период на миналата година. Снимката е на Езра Акайан.

Носии за Октоберфест

Авиоекипажи на немския авиолайнер Lufthansa в традиционни баварски народни облекла по време на фотосесия за празнуване на Октоберфест

Снимка: Alexander Hassenstein/Getty Images

ЕРДИНГ, ГЕРМАНИЯ - 15 СЕПТЕМВРИ: Авиоекипажи на немския авиолайнер Lufthansa в традиционни баварски народни облекла по време на фотосесия за празнуване на Октоберфест на летище Мюнхен Franz-Joseph-Strauss International на 15 септември 2022 г. в Ердинг, Германия. Кабинният екипаж на Lufthansa носи баварската традиционна носия "Blaudruck Dirndl" и "Lederhose" на няколко международни полета по време на Октоберфест, който започва този уикенд и ще продължи три седмици. Снимката е на Александър Хасенщайн. 

Принцът

Уилям, принцът на Уелс и Катрин, принцесата на Уелс пред поднесните цветя след смъртта на британската кралица Елизабет в имението Сандрингам на 15 септември 2022 г. в Сандрингам, Англия.

Снимка: Toby Melville - WPA Pool/Getty Images

САНДРИНГАМ, АНГЛИЯ - 15 СЕПТЕМВРИ: Уилям, принцът на Уелс и Катрин, принцесата на Уелс пред поднесните цветя след смъртта на британската кралица Елизабет в имението Сандрингам на 15 септември 2022 г. в Сандрингам, Англия. Снимката е на Тоби Мелвил. 

Малката Амал в Ню Йорк

Kуклата Амал в Ню Йорк за първи път

Снимка: Michael M. Santiago/Getty Images

НЮ ЙОРК, НЮ ЙОРК - 15 СЕПТЕМВРИ: Малката Амал е 3-метрова кукле, вдъхновена от историята за 10-годишно сирийско момиче, избягало от войната. Куклата бе представена пред Обществената библиотека на Ню Йорк на 15 септември 2022 г. Тя е в САЩ за първи път като част от художествената изложба Little Amal Walks NYC, която продължава до 2 октомври. 17-дневното турне, организирано от The Walk Productions и St. Ann's Warehouse, има за цел да подчертае тежкото положение на бежанците във всичките пет района на Ню Йорк. Планирани са 55 събития. Снимка от Майкъл М. Сантяго.

Новият iPhone14 

Клиенти разглеждат новия iPhone14 в магазин на Apple на 16 септември 2022 г. в Ухан. Хубей, Китай.

Снимка: Getty Images

 

УХАН, КИТАЙ - 16 СЕПТЕМВРИ:  Клиенти разглеждат новия iPhone14 в магазин на Apple на 16 септември 2022 г. в Ухан. Хубей, Китай. 

Вайръл костенурката

Вайръл костенурката Бон-чан в Токио

Снимка: Tomohiro Ohsumi/Getty Images

ТОКИО, ЯПОНИЯ - 16 СЕПТЕМВРИ: Хисао Митани се разхожда с африканска костенурка, която нарече Бон-Чан, по улица в Токио, Япония. Бон-чан, 26-годишната костенурка, за която се грижи 69-годишният директор, се превърна в интернет сензация, след като участва във вайръл видео в tiktok, което събра над седем милиона гледания.Така Митани и Бон-чан станаха тикток знаменитости. Снимката е на  Томохиро Осуми.