#Тези градски снимки от различни точки на планетата Земя рисуват своя история! Те са в седмичната селекция на межуднародните информационни агенции за най-добри кадри през изминалите седем дни. Дело са на фоторепортери от целия свят, някои от тях са направени случайно, а други са част от работата им.

В #URBN се интересуваме от случващото се по света, навсякъде - всякакви теми, култури, изкуства, събития, открития и случки!

Всички снимки разгледайте тук >>>

Тази седмица сякаш целия свят е във ваканция!

Докато Огън и Вода тормозят Калифорния и Кентъки в САЩ, в Европа сякаш времето е спряло. След тежките жеги от миналата седмица, тук таме хората се събират на флашмобове и масови танци, но като цяло някак има "мижав интерес" към ежедневието за сметка на абсолютното отдаване на заслужена почивка.

И все пак - вижте най-интересните случки от някои точки на света! Като вечеря със зомбита в ресторант и най-древната пороа кучета! 

Вечеря със зомбита

Снимка:Tomohiro Ohsumi/Getty Images

ТОКИО, ЯПОНИЯ - 23 ЮЛИ: Актриса и актьор, облечени като зомбита е местен ресторант са влезли в роля пред очите на клиентите, които вечерят. Мястото е затворнически ресторант The Lock Up Tokyo, управляван от Partners Dining Co.,който бе домакин на еднодневното зомби събитие, с което се закрива и мястото на 31 юли. Снимкатае на Томохиро Охсуми.

Древна порода

На-древната порода кучета се събра в Шотландия

Снимка: Jeff J Mitchell/Getty Images

СЕЛКЪРК, ШОТЛАНДИЯ - 23 ЮЛИ: Собствениците на породата Dandie Dinmont териери се събират при статуята на Old Ginger в развъдника The Haining. Това е една от най-старите и редки породи кучета. Тя е в списъка на местните породи в риск. Родословието на всеки жив Dandie Dinmont териер може да бъде проследен назад по време на събитието Old Ginger. Такъв домашен любимец е имал и автора сър Уолтър Скот, който е бил чест посетител на The Haining като гост на херцога и херцогинята. Снимката е на Джеф Джей Мичъл.

Овъглени

Пожари вилняха в САЩ през седмицата

Снимка: Justin Sullivan/Getty Images

МАРИПОЗА, КАЛИФОРНИЯ - 23 ЮЛИ: Изглед към изгоряла къща, след дъбовият огън, който обхвана района край Марипоза, Калифорния. Стихията се разрастна скоростно отвъд Националния парк Йосемити, което наложи евакуации, след като над 4500 акра бяха овъглен. Снимката е на Джъстин Съливан.

Възобновяване 

Доброволци реновират униожени сгради след инвазията на Русия в Украйна

Снимка: Alexey Furman/Getty Images

ЯХИДНЕ, УКРАЙНА - 23 ЮЛИ: Доброволци от инициативата Repair Together почистват отломките в Дома на културатa по време на събитието Rave Cleanup в Черниговска област, Украйна. Repair Together е доброволческа инициатива за възстановяване на села, които бяха унищожени по време на руската инвазия в Украйна, която започна на 24 февруари 2022 г. Снимката е на  Алексей Фурман.

Огън

В САЩ се борят с дъбов огън

Снимка: Justin Sullivan/Getty Images

ДЖЪРСИЙДЕЙЛ, КАЛИФОРНИЯ - 24 ЮЛИ: Противопожарен самолет пръска ретардант преди Oak Fire на 24 юли 2022 г., след като повече от седмица дъбовият огън вилнее. Той тръгна от Националния парк Йосемити и се наложи евакуация, след като бяха овъглени над 14 000 акра. Снимката е на Джъстин Съливан. 

Широко затворени очи

Балетен спектакъл "Широко отворени очи" в Киев

Снимка: Alexey Furman/Getty Images

КИЕВ, УКРАЙНА - 24 ЮЛИ: Директорът на балета Виктор Ишчук жестикулира, докато говори с балетисти преди гала шоуто "Широко затворени очи" на 24 юли 2022 г. в Киев, Украйна. Снимката е на Алексей Фурман.

Чучело

Протести срещу новия държавен глава във Филипините

Снимка: Jes Aznar/Getty Images)

МАНИЛА, ФИЛИПИНИ - 25 ЮЛИ: Чучело, осмиващо президента на Филипините Фердинанд Маркос-младши се развява по време на протестен парад по улиците. Филипинците излязоха на протест по време на първото обръщение на държавния глава.Маркос младши, синът и съименник на бившия президент и диктатор на Филипините Фердинанд Маркос старши, е готов да представи плана си за страната под негово управление. Снимката е на Джес Азнар. 

Извинение от папата

Папа Франциск при индианските лидери в Канада

Снимка: Cole Burston/Getty Images

МЪСКУАСИС, КАНАДА - 25 ЮЛИ: Папа Франциск с традиционна индианска перната шапка, подарена от лидерите на местното население по време на посещението му на 25 юли 2022 г. в Масквацис, Канада. По време на посещеието си той се извини за съучастието на Католическата църква в "унищожителната" политика на Канада за асимилация на коренното население. На среща с представители на техни общности в населеното място Мъскуасис, източно от град Едмънтън, той заяви, че насилственото приобщаване към християнството на индианците чрез католически училища е разрушило тяхната култура, навредило е на семействата им и ги е маргинализирало за поколения напред. Снимката е на Кол Бърстън.

Да бъдеш човек

Изложбата "Да бъдеш човек" в Ливърпул

Снимка: Christopher Furlong/Getty Images

ЛИВЪРПУЛ, АНГЛИЯ - 27 ЮЛИ: Художникът Питър Уокър позира до чифт гигантски ръце, простиращи се през катедралата на Ливърпул, като част от последната му изложба "Да бъдеш човек". Произведението, известно като Connection, е съвременна интерпретация на шедьовъра на Микеланджело "Сътворението на Адам". Връзката е и в основата на изложбата "Да бъдеш човек", която включва и произведения на изкуството, озаглавени "Отражение, идентичност и творчество". Безплатната изложба продължава до вторник, 30 август. Снимката е на Кристофър Фърлонг. 

Първият украински боен сaмолет

Учеичка пише до военен

Снимка: Alexey Furman/Getty Images

КИЕВ, УКРАЙНА - 27 ЮЛИ: Ученичка от кадетския лицей пише писмо до украински военнослужещи по време на открит урок на 27 юли 2022 г. в Киев, Украйна. Там украински кадети обявиха началото на групово финансиране за закупуването на първия украински боен самолет F-16, за да се "затвори" небето на Украйна за вражески ракети и самолети. Снимката е наАлексей Фурман. 

Милиард от лотарията

Може да спечелиш милирд от лотарията в Тексас

Снимка: Brandon Bell/Getty Images

ХЮСТЪН, ТЕКСАС - 28 ЮЛИ: Билет за лотария върху плота на бензиностанция Chevron на 28 юли 2022 г. в Хюстън, Тексас. Джакпотът от достигна до $1 милиард, след като не беше уцелен във вторник вечерта. Снимката е на Брандън Бел. 

"Бял пръстен" 

Езерото Мийд пресъхва

Снимка: Ethan Miller/Getty Images

НАЦИОНАЛНА ЗОНА ЗА ОТДИХ ЛЕЙК МИЙД, НЕВАДА - 28 ЮЛИ: Потъналият десантски кораб Хигинс от епохата на Втората световна война, който е бил на почти 200 фута под водата близо до яхтеното пристанище Лейк Мийд на 28 юли 2022 г. в езерото Мийд. То спадна до едва 27 процента от капацитета си, като нивото на водата беше най-ниско от напълването му през 1937 г. след построяването на язовира Хувър в резултат на предизвикана от изменението на климата мегасуша, съчетана с повишено търсене на вода в Югозападни Съединени щати. Сушата е оставила бял "пръстен" от минерални отлагания, след спадането на по-високите нива на водата върху скалите около езерото. Снимката е на от Итън Милър. 

Наводнения 

Опасни наводнения в Кентъки

Снимка: Michael Swensen/Getty Images

ДЖАКСЪН, КЕНТЪКИ - 28 ЮЛИ: Членовете на пожарната служба на Джаксън се подготвят за провеждане на операции по търсене и спасяване в центъра на града. Бури, които донесоха много дъжд в някои части на Източен Кентъки, причиниха опустошителни наводнения в някои райони и взеха най-малко осем жертви. Снимката е на Майкъл Свенсън.

Игрите в Бирмингам 

Игрите в Бирмингам

Снимка: Alex Pantling/Getty Images

БИРМИНГАМ, АНГЛИЯ - 29 ЮЛИ: Поддръжник развява знамето на Англия по време на Игрите на Британската общност в Бирмингам 2022 г. Снимката е на  от Алекс Пантлинг.

По жътва

Жътва в Украйна

Снимка: Alexey Furman/Getty Images

МИРОНИВКА, УКРАЙНА - 29 ЮЛИ: Щъркел лети над житно поле, докато комбайнът на земеделската компания TVK Seed жъне пшеница на 29 юли 2022 г. недалеч от Мироновка, Украйна. Износът на стоки от Украйна, един от най-големите производители на пшеница, царевица и растително масло в света, беше спрян, след руската инвазия на 24 февруари, която засегна важни пристанищни инфраструктури. Снимката е на Алексей Фурман.

Танц по Бронте

Танцът на Кейт Буш в Сидни

Снимка: Brook Mitchell/Getty Images

СИДНИ, АВСТРАЛИЯ - 30 ЮЛИ: Феновете на Кейт Буш се събират да танцуват в Сидни Парк на 30 юли 2022 г. The Most Wuthering Heights Day е времето, когато хората по целия свят се организират, за да пресъздадат музикалния видеоклип на Кейт Буш от 1978 г. Wuthering Heights, вдъхновен от романа на Емили Бронте от 1847 г. Снимката е на Брук Мичъл.

Опасност 

Спасяват жителите на Кентъки от наводненията

Снимка: Michael Swensen/Getty Images

САУТ Форк, Кентъки - 30 ЮЛИ: Главен сержант Тим ​​Луис от Националната гвардия на Кентъки придружава 3 деца до хеликоптер за евакуация на 30 юли 2022 г. в Саут Форк, окръг Брейтхит, Кентъки. Най-малко 25 души са загинали, а стотици са спасени. Много от жителите все още са в неизвестност заради наводнения след обилни валежи. Снимката е на Мичъл Свенсон.