#Да срещнеш нов и вълнуващ човек е онова очарователно чувство, което изведнъж оцветява сивите улици, сякаш елиминира всички ежедневни дразнения и ни дава шанс да заживеем, поне за малко, в паралелен и привидно перфектен свят, където всичко е романтика и емоция...

Фантазиите обаче често се разбиват след първата среща, която може да се окаже сериозен фактор, които да повлияе на развоя на отношенията ни в бъдеще. Това е и причината много от хората да изпитват истински стрес от подготовката за вечеря с обекта на техните желания. Селектирахме нещата, които могат да провалят дългоочакваната среща и от перфектна да я превърнат в спомен с отрицателен знак отпред. На следващите редове ще откриете нашите прости и лесно приложими съвети, които да направят прекарването много, много по-добро.

Твърде много не е твърде добре

Снимка: Личен архив

Понякога в желанието си да изглеждаме максимално добре сме склонни да „претоварим“ визията си. Твърде елегантни дрехи, твърде силен парфюм, твърде много грим. Нищо твърде много не е твърде добре особено, когато не сме напълно сигурни в представата за идеална вечеря на човека, който ни вълнува.

Съвет: Винаги съобразявайте визията си спрямо ресторанта или бара, в който ще се срещате. Не се появявайте твърде елегантни в бар, който събира модерните градски хора за питие след работа, както и не бъдете твърде небрежни, ако ще вечеряте в елегантен ресторант. Ако не сте посещавали до този момент конкретната локация - разгледайте снимки в социалните мрежи. Колкото по-добре се запознаете с атмосферата, толкова по-спокойни и уверени ще се чувствате.

Никога не ходете гладни

Снимка: Личен архив

Едно от нещата, които могат да направят изключително лошо впечатление на човека срещу вас е прекомерното поръчване и консумиране на храна или алкохол. Моментите на стрес действат на хората по различен начин – някои се справят с храна, а други губят апетит. Нито едно от двете не е препоръчително, ако искаме да оставим добро впечатление.

Съвет: Хапнете малко преди да излезете, за да сте сигурни, че няма да сте гладни и няма да се нахвърлите на храната от момента, в който чинията бъде поднесена пред вас. Друг съвет е да внимавате с това каква храна точно си поръчвате. Списание Cosmopolitan не веднъж е правило класации с храни, които да избягваме на първа среща. Челните позиции винаги са за паста, суши и морски дарове. Избягвайте храна и напитки, които ще оставят лош дъх в устата ви.

Пауза с цигара в ръка? Не!

Снимка: Личен архив

Понякога, за да разтоварят напрежението, пушачите имат нужда да си запалят една цигара. Паузите, в които напускате заведението, за да пушите са изключително лоша идея, особено ако обектът на вашите желания не е пушач. Да оставите сам на масата човека, който е отделил от свободното си време, за да бъде с вас, граничи с недопустимо, а фактът, че сте пушили на открито тотално не означава, че той не може да усети аромата на цигарения дим, пропил се неусетно в дрехите ви. Повярвайте, в такива моменти дъвката, която се крие в задния ви джоб, няма да помогне особено.

Съвет: Ако сте пушачи и искате да сте спокойни, че ръцете и дрехите ви няма да миришат лошо и, разбира се, за да увеличите шансовете вечерта да приключи с целувка, най-добре да обмислите начин за спиране на цигарите или ако не можете веднага, то поне да се отървете от цигарения дим чрез някоя от алтернативите без дим - устройства за нагряване на истински тютюн като IQOS и Glo и електронни цигари с никотинова течност. С тях ще премахнете дима от живота си и ще се отървете от пропиващата се в дрехите и косата лоша миризма. При бездимните устройства като IQOS и Glo, при които тютюнът не гори, а се нагрява, няма цигарен дим, пепел и катрани.

В края на ноември у нас пристига и друга алтернатива на конвенционалните цигари - корейското устройство за нагряване на тютюн lil SOLID 2.0. Бездимното устройството вече се предлага успешно освен в Южна Корея и в още на близо 10 пазара, сред които Русия, Украйна, Япония и Сърбия. Съвсем скоро България ще е сред първите страни в ЕС, в които пълнолетните потребители ще се радват на корейското технологично чудо.

Така възможностите за пушачите да премахнат неприятния цигарен дъх се увеличават, а заедно с това и шанса за целувка след края на първата среща.