#Как да предпазим кожата от акне в зряла възраст и ще се притече ли някой на помощ в тази ожесточена битка? А вярно ли е, че Брад Пит ще става татко за седми път? И знаете ли кои са най-скъпите предмети, закупени и продадени от българи в интернет?

За всичко това ще си говорим в новия епизод на "Матине" с Рени и Вяра - online шоуто на Dir.bg, в което темите са винаги интересни, а гостите - свестни. Днес ще се опитаме да открием най-верния помощник в иначе неравната битка за гладка и чиста кожа на лицето, ще се гмурнем в дълбините на интернет, за да разберем какво ново се случва около Брад Пит и Никол Потуралски и ще се разходим из най-скъпите и нестандартни покупки в света на интернет пазаруването. 

Не е лесно, когато на 30 си с акне

(Можете да гледате темата от 4-а до 20-а минута)

Така звучната дума "акне" традиционно се свързва с необуздани тийнейджъри, чиито хормони са изпаднали във временно състояние на несвяст и това може да се забележи иманно по лицата на подрастващите. Да, но не съвсем. Темата, драги, засяга цели 40% от жените между 20 и 40-годишна възраст, което далеч минава границите на пубертета. Говорим за състояние на кожата, при което себумните жлези произвеждат повишено количество себум и кожата се омазнява. Традиционно това води до запушване на порите и ако сте късметлии, понякога процесът спира до тук, като за спомен ви остават черни точки или бели връхчета. При по-тежките случаи, обаче, бактериите се размножават, кожата се възпалява и, за да е пълна мъката, всичко завършва с поява на повърхностни пъпки или дълбоки, твърди и болезнени лезии. Неприятна история, с други думи. Затова днес ще ви разкажем за правилната грижа за кожата на лицето и кой всъщност е най-сигурният начин най-накрая да се отървем от това акне. За целта в студиото на "Матине" ще ви разкажем всичко за магическите способности на новия La Roche-Posay Effaclar ултраконцентриран серум.

#VIRAL: Нова булка - стар Брад Пит

(Можете да гледате темата от 20-а до 27-а минута)

Сигурни сме, че през последните месеци поне веднъж в седмицата телефонът ви напомня, че холивудският Аполон, известен още и просто като Брад Пит, си има нова любов в лицето на германския модел Никол Потуралски. След като неведнъж бяха засичани заедно и дори отскочиха за кратка почивка във Франция, където между другото се проведе и тайната сватба на Брад и Анджелина преди години(което ние считаме за чиста проба удар под кръста), новата двойка предизвика поредна вълна на неспирни коментари, въпроси и реакции. Този път - на тема бебета. Все по-упорито се твърди, че 27-годишната Никол е бременна, при това вече в третия месец. Ние пък ще опитаме да разберем вярна ли е информацията и какво казват "близки до двойката източници"? И как гледа на всичко това Анджелина Джоли, след като процедурата по развод между вече бившата любима двойка на Холивуд продължава да тече и до днес? Да не говорим, че Никол също е "омъжена" по документи... Очевидно става сложно, когато звездите се влюбят.

Какво (не)можеш да си купиш в интернет?

(Можете да гледате темата от 27-а до 50-а минута)

Световната пандемия промени не само ежедневния ни ритъм, но и всичко, свързано с него - в това число и начина, по който пазаруваме. Само за последните няколко месеца спадът на продажбите в традиционните магазини е достигнал 75%, а в същото време много хора, които досега не са имали кой знае какви навици в online пазаруването, все по-често прибягват до възможността да купиш или продадеш в интернет. Ето защо и традиционната ни анкета от поредицата #МАТИНЕсесмей тази седмица е свързана с online търговията. Как пазарувате по-често - в интернет или във физически магазин? И по-важното - кои са най-странните неща, които можеш да си купиш online? В анкетата ни се включи и новият любим водещ - Николаос Цитиридис, а в студиото на "Матине" ще отпразнуваме 25-ия рожден ден на eBay като ви разкажем какво са купували и продавали българите в популярната платформа през годините и кои са най-скъпите online сделки.

Гледайте "Матине" с Рени и Вяра всяка сряда от 08:00 часа в dir.bg и urbn.dir.bg.