Идеалният мъж за Деси Цонева кара кола бързо, може да чете мисли, трябва да бъде скиор, да има мръсно подсъзнание и да не е въздържател. Година след като се омъжи за втори път и отново полетя на крилете на любовта, Деси разкри в студиото на "Матине" защо цени точно тези способности на силния пол. След няколко дни - на 6 юли щурата репортерка на "На кафе" ще празнува първата годишнина от сватбата си с издателя Явор Стефанов.

"Обичам високите скорости, а мъжете, които карат бързо обичат да живеят по-интензивно и обичат адреналина. Съответно ти дават и адреналин в твоя живот", обяснява логиката си Деси. Половинката на Г-жа Стефанов трябва да може също да чете мисли, за да отгатва защо се цупи тя и какво иска. "Научих мъжа си да се справя с това с едни такива цупеници, мълчане, свиване на устнички. Вече си знае и, когато много се ядосам, разбира - или съм гладна, или съм сърдита. И първо предлага да ядем".

Идеалният мъж също трябва да има мръсно подсъзнание и да кара ски, защото Деси е запален фен на зимния спорт и планината. Сред претенциите към любимия е и да не се въздържа от градусови напитки.

"Аз не обичам хора, които не консумират алкохол. Скучни са ми, безинтересни, дори са опасни. Ти като вкараш две питиета и кажеш някоя тайна, той после ще помни и ще те разказва на тоя, на оня", пояснява защо се притеснява от въздържателите Деси, която преди години беше известен почитател на купоните в нощна София. Днес обаче порасналата дъщеря на журналиста Димитър Цонев изглежда предпочита семейния уют и работата си в телевизията.

През октомври с Явор станаха родители на малката Бианка-Димана, а към ден днешен обстановката вкъщи изглежда идилия.

"Съпругът ми е страхотен татко и вкъщи цари пълно спокойствие. Той напълно ми е свикнал на щуротиите. Когато тръгна да правя глупости, той просто ме поглежда, въздъхва и си казва "Добре, и това ще мине", смее се Деси Цонева. Ключът към семейното щастие по традиция е в комбинация с кулинарните й заложби, които били похвалени лично от Шеф Манчев.

"Аз му готвя такива неща всяка вечер, 3 звезди Мишлен ми е менюто. Няма как да е не е доволен моят мъж. Евентуално мога да се преориентирам към шеф-готвач", допълва телевизионерката, която не спира да експериментира в кухнята.

Коронавирусът все пак нарушил малко семейните планове. Година след гражданския си брак, двойката планирала да си каже "Да" и пред Бога с църковен ритуал на 3 юни - датата, на която се запознали. Последната им идея била да се венчаят в църквата на остров Скопелос, където е заснет хитовият филм "Mamma Mia", докъдето да стигнат с катамарани с най-близкия си кръг семейство и приятели. "Но при това положение сватбата остава някъде в бъдещето", сподели Деси.

Въпреки това Деси вече успя да събере тен по гръцките плажове, където беше на почивка със своя възлюбен, а пред Рени и Вяра очарователната брюнетка разказа и какви са предприетите мерки в Гърция и кой е другият вирус извън COVID-19, от който да се пазим. Вижте цялото интервю на Деси Цонева в новия епизод на "Матине" с Рени и Вяра.