#С какво се занимават инфлуенсърите? А това може ли да бъде истинска професия? И колко им плащат на тези хора, за да качват снимки и видеа в социалните мрежи?

По тези въпроси ще си говорим в новия епизод на "Матине" с Рени и Вяра - online предаването на dir.bg, в което даваме всичко от себе си, за да ви видим усмивките всяка сряда в 08:00 часа. Ето и какво ще видите в четвъртия епизод от предаването, в което единствените теми табу са тези, които са си скучни по принцип:

Печели ли се от социалните мрежи и професия ли е да си инфлуенсър?

(Можете да гледате темата между 1-вa и 27-a минута)

Тази седмица се допитахме до вас в скромно проучване, от което стана ясно, че да си инфлуенсър в интернет в общи линии означава да "постваш" активно, да ти пращат безплатни продукти и да се радваш на всеобщо одобрение. Да, някои възрастови групи все още бъркат инфлуенсър и инфлуенца, но пък мнозинството е категорично, че това в никакъв случай не може да бъде истинска професия, пази Боже. Видеото от поредицата #МАТИНЕсесмей ще обсъдим заедно с Любомир Жечев - журналист, баскетболист, риалити герой и влогър със стотици хиляди последователи. С Любо ще си поговорим за бизнеса в интернет и "инфлуенсърската" етика. Изкарват ли се пари и колко? И най-вече - коя е най-голямата грешка, която един истински инфлуенсър никога, никога, ама никога не бива да допуска?

#VIRAL: Дипломацията между САЩ, Великобритания и Италия виси на една чаша... чай

(Можете да гледате темата между 27-a и 34-a минута)

В любимата ни рубрика #VIRAL, в която всяка седмица ровим из актуалните теми в интернет, ще обсъдим и етиката в международните отношения, след като САЩ, Великобритания и Италия се хванаха за гушите на тема чай и кафе. Без майтап. Ще ви разкажем как и защо посланици започнаха да "хвърлят ръкавицата" също чрез видеа в интернет и кой е виновен за това международни отношения да висят не на косъм, но на чаша чай със сигурност.

Къде е безопасно да си почиваме това лято?

(Можете да гледате темата между 34-a и 39-a минута)

Тъй като сме обещали, че в "Матине" разговорите ще бъдат честни, откровено си признаваме, че последните дни минават предимно в мисли за морета, плажове, коктейли и почивка. Сигурни сме, че и повечето от вас са на същата вълна, затова тази седмица ще ви разкажем кои са най-безопасните дестинации за почивка това лято и какви са мерките, с които трябва да се съобразите преди да се отправите към мечтаната ваканция. Нашата справка показа, че сред най-безопасните държави за морски приключения се нареждат Португалия, Хърватия, Кипър, Гърция и да, България също. Ще ви разкажем и какво е необходимо да направите преди да тръгнете на път, за да не ви разочароват на границата като ви върнат обратно вкъщи.

Морските приключения на Деси Цонева и каква е хавата по гръцките плажове?

(Можете да гледате темата между 39-a и 59-a минута)

На гости ще ни дойде и Деси Цонева, която току що се върна от Гърция, за да ни разкаже как е положението там и какви мерки се спазват с оглед на пандемията. С нея ще си поговорим още и за задължителните качества, които търси в мъжете, тежи ли да си дете на известна фамилия и вярно ли е, че готви по-добре от шеф Манчев?

Гледайте "Матине" с Рени и Вяра всяка сряда от 08:00 часа в dir.bg и urbn.dir.bg