#В момента в моя живот има много нови хора, които ме обичат. Любовта не е само в интимната част. Много често хората бъркат любовта със страст, с желание за притежание, контрол и доказване. А любовта ... е нещо съвсем различно.

Актрисата Елена Калевска гостува в студиото на #Mатине, за да разкаже за новото си амплоа - космоенергетиката, където се изявява професионално в последната година. Новото ѝ занимание върви ръка за ръка с множество промени в живота ѝ, сред които назад остава и името, с което я познаваме от филма "Шивачки" - Елен Колева. 

Пред Рени и Вяра, Елена разказва, че е открила алтернативния начин за лечение, след като първоначално самата тя е е била пациент на космоенергет. 

"В самото име се крие отговорът - това са космически канали, разработени в лаборатории с цел подобряване здравето, енергетиката, психиката и цялото състояние на човека, животните и растенията. Разработени са от руснаци, но самият метод на космоенергетика възниква в Индия", разказва Елена Калевска. 

Резултатите от терапията върху самата нея я убеждават, че иска да го прилага като метод за лечение на други хора.

Можете да слушате #Матине в Spotify и Google Podcasts!

"Космоенергетиката е метод, който сваля всички фалшиви концепции за теб самия. Изправяш се срещу това, което си. Защото живеем в свят с много фалшиви концепции, които се раждат от нас самите, гледайки фалшивите концепции, които се пропагандират непрекъснато, оглеждайки се в очите на тези около нас, които ни дават някакви образи, които не винаги са реалните за нас самите. Живеем често във фалшив живот. Космоенергетиката до такава степен ме преобрази, че стана част от моя живот. Процесът е трансформационен, правят се определен брой сеанси и се работи по схема. Първоначално се успокоява психиката, а след това започва промяна и във физическото състояние", споделя Елена Калевска. 

По думите ѝ самата тя се е справила с много страхове, опознала е себе си и се е приела. Страхувала се е от това да бъде отхвърлена и да остане сама. 

"Реално плащаме огромна цена, за да се вписваме в обществото. Понякога цената е собственото ни здраве. Тези хора, които ще те усетят, може да са една шепа хора, но ще са истинските. Особено когато си публична личност и публиката ти казва "да!", "уау" - ставаш роб на това дали те харесват или не", казва още Елена. 

Тя подчертава, че космоенергетиката е признат от Световната здравна организация (СЗО) алтернативен метод за лечение, но е изключително внимателна, когато самата тя говори за него. 

"Не пропагандирам, опитвам се да се появявам по-рядко в медийното пространство и да говоря за това, за да не се превръща в сензация и нещо евтино. Опасно е. Не искам. Около името на Елен Колева всичко ставаше в последните години много жълто. Моята версия е, че аз ужасно много дразня. Имам нещо, което е част от моя личен път. Моята поява където и да е променя много от нещата, дори и нищо да не правя. В медийното пространство не могат да ми простят, че не могат да ме сломят. Това ги дразни ужасно, защото съм твърде силна", споделя емоционално актрисата. 

Елена казва още, че на света има достатъчно актриси, но не достатъчно космоенергетици.

Разказва и история за своя пациентка, която се е подобрила след терапия. Жената имала страхова невроза и не излизала от дома си в продължение на 9 години.

Тази и още няколко истории от личния си опит разказа Елена Калевска на Рени и Вяра. Чуйте ги във видеото.

В края на разговора Елена Калевска споделя, че не се е отказала от актьорството, но покрай пандемията професията ѝ е "замразена".  Не се е отказала и от писането след стихосбирката си "Мактуб". Обещава да ни изненада скоро! 

Какво мисли за успехите на Мария Бакалова в навечерието на "Оскар"-ите и какво е най-важно оттук нататък - вижте разговора на Рени и Вяра с Елена Калевска в #Матине!