#Както в личния, така и в професионалния живот, пътищата на актьорите Филип Аврамов и Милена Аврамова се пресичат неколкократно. Но за първи път двамата ще играят влюбени в първия любовен, коледен филм у нас - "Чичо Коледа", на режисьора Ивайло Пенчев. 

Посрещаме ги в #Maтине, за да проверим случват ли се чудеса на актьорите в обтегнатата ситуация през последната година и сме втрещени - няма я опашката на Филип Аврамов! А Милена вече е морковено руса!

Чичо Коледа е виновен! 

"Аз съм чичо Коледа в този филм, който снимаме в момента, по време на светлите коледни празници. Можем да го определим като трагикомедия - всеки един от героите в този филм е трагикомичен по свой начин, а когато се съберат няколко такива образи - чудиш се да се смееш или да плачеш!", казва Филип Аврамов. 

"Преплетени са няколко истински истории от живота", добавя и Милена.

Подход, характерен за режисьора Ивайло Пенчев, който поверява на Филип и Милена не за първи път роли в своите филми. Новината е, че за първи път двамата ще си партнират на екрана и ще го играят... влюбени! 

Филип и Милена са щастливи от този факт и са на мнение, че кино винаги се прави трудно - независимо от ситуацията като тази с коронавируса, например. Но с екип като този - на режисьора Ивайло Пенчев, се работи с удоволствие по всяко време, споделя Филип. 

"Ако нямаш екип от хора, да отговарят за всички задачи, няма как да се получат нещата. Тази работа по "Чичо Коледа" е трета за нас двамата в три поредни филма. Очакваме да излезе и филма "Като за последно", пак на Ивайло Пенчев. Този човек изведнъж се възроди! Всяка година му одобряват сценарии, които никак не са лоши и се прави българско, родно производство, което в тези времена си е цяло чудо!", казва още Филип Аврамов. 

Филмите на режисьора Ивайло Пенчев са любими за публиката комедии - "Летовници" и "Като за последно" изправиха на крака залата на фестивалите "Златна роза" и "Любовта е лудост" и бяха отличени с наградата на зрителите. Освен в тях, Милена и Филип Аврамови са заедно и в предсталението "Последната нощ на Сократ", което в момента не се е играе заради пандемията. Играха и в сериала "Скъпи наследници", но отново нямаха сцени заедно. 

След като разбрахме, че Филип е един по-млад дядо Коледа, каква ще бъде Милена на екрана?

"Сервитьорка. Така се заявявам. Сервирам на чичо Коледа и на едно много талантливо детенце - Гошко!", издава Милена.

Настъпва смут! Какво ѝ казва Филип и защо може да ги глобят заради нейните думи - вижте във видеото! 

От Филип научаваме, че освен сложното време, в което се снима филма, има и други препятствия - кой да гледа децата, докато и двамата са ангажирани с работа. 

"Децата ги гледат основно жените. Аз в момента работя на няколко фронта и е трудно", казва Филип.

А Милена си трае, за да чуе неговия прочит на ситуацията.

"Аз съм денонощно с дъщеря ни Рая, защото тя е втори клас и не би могла да се справи сама с онлайн обучение. Когато и аз трябва да ходя на снимки или на представление в Сатиричния театър - става още по-трудно. Понякога трудно разбирам кога съм родител, учител, домакиня и актриса...", споделя Милена. 

С други думи:

Лека домашна шизофрения

Това е сатиричният прочит на ситуацията за Милена Аврамова, която издава, че се е научила именно от професията си в театъра да забелязва малките, забавни случки, за да не я поглъщат проблемите в ежедневието. 

"Така например, когато си боядисах косата заради филма на Ивайло Пенчев, Рая ми каза: "Мамо, спри да ядеш моркови", което няма как да не те накара да се усмихнеш", казва още Милена. И споделя, че е имала нужда от промяна в последната година и "Чичо Коледа" ѝ предоставя точно тази възможност.  

Въпреки трудната ситуация за двама актьори, с Филип не се отпускат във въртежа на песимистичните мисли. 

"Не прекалявам с чувството за неизвестност. Не мога да се впусна да мисля какво ще се случи и какво ще стане. За мен нещата са ясни дотолкова какво аз трябва да направя. Оттам нататък какво ще стане - знае Господ и стари баби! Може би по-добре е не да живеем в бъдещето, а да използваме настоящето, за да се измъкнем по някакъв начин по-напред. Да не мрънкаме много, защото това само усложнява нещата. И да не разбираме толкова много от всичко - това е бич в нашето общество. Всеки разбира от всичко, това не е възможно", споделя още актьорът Филип Аврамов. 

"Мен въобще не ме е страх толкова от пандемията, колкото от това, че хората се страхуват. Вчера дъщеря ни кихна и ми каза: "Мамо, край! Страх ме е, ще се разболея!". Страхът ни е обзел. Ето от това ме е страх и мен!", казва Милена. 

Според Филип Аврамов обаче, хората не са се свили и изплашили чак толкова. По думите му улиците и няколко хипермаркета са пълни въпреки мерките, а никой не е отменил празниците. 

"Откога не можем да си изкараме празниците? Всяка година не ги ли изкарваме? И след новогодишната нощ кофите са пълни с храна...", добавя актьорът. 

От разговора между двамата актьори разбираме, че единият няма да прави нищо на Коледа, но другият... ще тропа хорца с Рая.

Затова и чичо Коледа у дома не е достатъчен, за да оправдае детските очаквания. 

Кога ще отвори врати прословутия Аврамов дом - къщата на Филип за актьори, кога ще ги видим на голям екран и какво ни пожелават за Коледа - гледайте Милена и Филип в една от редките им появи заедно, в забавния разговор с Рени Веселинова!