#Докога ще издържи на напрежението здравната ни система и какво да направим ако се окажем с коронавирус? Кой ще лекува лекарите и как да се справим с паниката? Какво ще работят хората, които останаха без препитание? И носим ли твърде много пижами у дома?

Както всяка сряда, в "Матине" търсим интересни хора и мнения, с които да ви бъдем и полезни, и забавни. И макар времената, в които живеем тези дни да не са особено развлекателни, както знаете - всичко е въпрос на гледна точка. Затова и днес в оnline шоуто на Dir.bg ще търсим гледните точки към карантината и всичко, което смени фокуса в живота ни напоследък. 

Ето и какви са разговорите в "Матине" с Рени и Вяра днес:

Dj Cass: Бракувана, боледувала и безработна?

(Можете да гледате темата от 1-ва до 13-а минута)

Карантината определено е изпитание за психиката и здравето ни, но оказва се и за отношенията. Днес ще научим как се справя една карантинирана булка в първите месеци на своя брачен живот заедно със своя съпруг. И то не каква да е булка, а Dj булка. И в не какъв брак, а с колега Dj. Отиваме на гости, макар и виртуално, на Dj Cass - една от най-активните дами зад пулта, която стои плътно до легендарните Ъпсурт и Ицо Хазарта. С Cass ще си поговорим за преживяната карантина и как да се справиш с коронавируса с розова усмивка. Къде и какво ще работят тя и колегите й, след като нощните заведения бяха затворени, а от партитата остана само топъл спомен? Има ли пари за култура и изкуство и кой ще ги получи?

Вие попитахте. Д-р Петър Москов отговори!

(Можете да гледате темата от 13-а до 41-ва минута)

Световната Covid-19 пандемия e в разгара си, а страната ни от отличник в контрола на разпространението й е напът да влезе трайно в червената зона и вече е сравнявана с държави като Чехия и Белгия, където положението е доста тежко. Защо се случи така и изпуснахме ли ситуацията от контрол? Има ли как да овладеем ръста на заболелите в последните седмици, ще издържи ли здравната система и какво да направим първо, ако се окажем с коронавирус? През последните дни получавахме вашите въпроси по темата, а днес на тях отговаря бившият министър на здравеопазването и настоящ заместник-директор на болница "Света Анна" - д-р Петър Москов.

Кой пише сценария на големите победители?

(Можете да гледате темата от 41-ва до 49-а минута)

В последните епизоди на "Матине" ви разказваме различни истории от света на Българския спортен тотализатор. Вече ви срещнахме с очарователната водеща на "Спорт тото" - Марина Кискинова, а в миналия епизод на предаването разбрахме и колко специални са сферите, в които се теглят печелившите числа. Днес ще ви запознаем с хората, които остават зад кадър в най-популярните истории на късмета. Как изглежда победата през обектив на камера, кой режисира късмета в студиото на "Спорт тото" и как се пише сценарий за числата, които преобръщат живот - вижте в специално видео за "Матине".

Кога, какво и къде да PAZAR-уваме?

(Можете да гледате темата от 49-а до 60-а минута)

Изразът "Българското си е най-хубаво" е познат и употребяван от всички нас. Затова не се изненадваме, че българинът купува родни стоки заради доброто им качество, както показва проучване на пазара. Но ако прибавим към това и удобството да намерим български продукти на различни брандове в един магазин, ситуацията става още по-привлекателна. Затова с радост ви разказваме, че през месец октомври Serdika Center откри първи по рода си в България собствен концептуален магазин - PAZAR. Магазинът е изцяло в подкрепа на български марки, а всеки месец PAZAR ще ни изненадва с нови гости. Този месец на това интересно място можете да откриете един от любимите брандове на градските момичета - KNAPP, за който ще ни разкаже Антония Йорданова. Освен безупречен дизайнер и стилист, който е част от двигателната сила зад KNAPP, съвсем наскоро Антония получи и престижната награда "Жена на годината" и ние можем само да кажем - слушайте я, когато ви говори. Особено за стил.

Гледайте "Матине" с Рени и Вяра всяка сряда от 08:00 часа в dir.bg и urbn.dir.bg

*В предаването има продуктово позициониране