Настана ли време разделно за звездното дуо Pavell & Venci Venc'? Съмнения по темата се появиха, след като и двамата пуснаха солови парчета за първи път в кариерата си. Мистерията разгадахме със самия Venci Venc', който се оказа доста енергийно настроен към водещите Рени и Вяра!

"Само като чуете първите строфи на песента "Аз или Нас", ще разберете за кого пея", позова се на авторския си текст изпълнителят и разсея всякакви съмнения за раздяла - тежка и драматична, каквато зложелателите вече си представяха! 

"С Pavell се оказахме в удобна за нас ситуация, в която можем да се изявим самосиндикално. Иначе се бачка зловещо и има албум в стрийм платформите с песни, които не сте чували. Между другото, този албум предрече много събития. В него се говори и за маските в обществото", казва още изпълнителят. 

По думите му е много важно да се разбере, че изкуството не е просто изкуство. То позволява да го използваш като инструмент. Затова и залага на текстове, които имат за цел да ни накарат да се замислим. 

Над какво обаче?

"За това време разделно, в което Азът и заобикалящият го свят са разделени".

 Относно парчето - "Аз или нас" е провокирано от дамата, с която Venci Venc е във връзка в момента. 

"Има двусмислица. Трябва наистина да решим в съзнанието си - "Аз" или "Нас" е по-важното за всеки един човек"

Venci Venc' сподели, че още като малко дете, отраснало с връстниците си из улиците на столичния квартал "Слатина", е разбрал, че Азът определя много. 

"Като цяло егото е един инструмент за оцеляване, който еволюцията не случайно е сложила в главите и в съзнанията ни. Не случайно човекът се е развивал в посоката на индивидуалността. В последната година, излизайки от колелото на хамстера, образно казано, осъзнавам, че чувството да си част от нещо е много важно.

Всеки човек бива успешен, ако има хора до себе си, защото сме свързани и то много!"

Затова и не можеш да чуеш хората, ако не чуваш собствения си глас. Не може да комуникираш добре с тях извън тялото си, ако нямаш контакт със самия теб. Venci Venc' споделя и че метафизиката и фините материи го вълнуват отдавна. Затова дори по време на разговора разменя електрическите импулси с водещите.

Сериозно, може да видите във видеото! 

"Забелязвам, че много хора се сдухаха и филмираха покрай коронавирусната пандемия. Забелязах и, че други хора успяха да превърнат минуса в плюс. Нали ви казах: когато животът ти дава много минуси, вдигни високо средния си пръст и ги превърни в плюсове. Това е важна, улична мъдрост, с която решаваш по коя пътека да поемеш. Защото си говорихме  по една много важна тема - страховете. За болестта, за ситуацията в момента... Мозъкът на хората се разболява първо, преди телата им да се разболеят. И е много важно артистите, като хора, които се занимават с метафизика и духовни инструменти, да знаят, че музиката е инструмент, в който хората могат да повярват и да се лекуват"

По думите му затова не го хващат грипове и вируси! Има и официален труд, който разказва как белите кръвни телца изяждат червените!

"Музиката е лекарство точно поради тази причина. В този шантав момент, когато всички артисти нямаме сцена, театрите са затворени, клубовете не са фактор, е много тегаво... В този момент ние знаем, че можем да творим и го правим за чест и слава, няма да получим кинти от това. И го правим, защото хората имат нужда от надежда!" 

Още за антивирусните теории на Venci Venc' и за работата, която не се работи, а се измисля може да чуете от самия него във видеото. Какво изпълнителят посъветва феновете? Научете сами!