#Джеймс, Джон, Джак, Мартин, Митко, Геша. Всички песни с мъжки имена. Такива дръзки женски фантазии нахлуват спонтанно в студиото на градското сутрешно шоу #Mатине, където разгорещена, екстравагантна и добре облечена Мила Роберт е кръстосала дългите си крака. Водещите на предаването Рени Веселинова и Вяра Младенова са в бойна готовност да прекръстят дебютния ѝ албум, за да я провокират, но от Мила получават двойна доза в отговор! 

"Не знам защо вътрешно искам да нарека албума ти "Ерго Тип", вместо "Его Трип". Представям си парчета, които да възпяват различните мъжки фигури", казва през смях Рени.

Всъщност в хода на този разговор, който може да ви накара да се усмихвате широко от момента, в който си го пуснете, ще разберете, че дебютният албум на Мила всъщност е пътуване отвъд собственото ѝ его. Той е различен от дръзките римейк версии на поп-фолк шлагерите на Ивана и Азис, въпреки че ако беше направила още 10-12 такива аранжимента, със сигурност щеше да си живее още по-добре. 

"Със сигурност не е било нарочно. Стана без да искам, играх си и се получи това. Фурор ли е наистина? Ако е така, определено трябва да обмисля да направя един компакт диск с 13 приятни фолк аранжимента, който да се продава по бензиностанциите. И все пак реших... да направя един албум, който не е това", казва Мила. 

Няма да издаваме повече за дебютния албум, защото трябва да го чуете. Най-малкото, защото го нарича съдбовен за самата нея. И от деня, в който се е появил на бял свят, животът ѝ не е същият. Всъщност "Его Трип" е започнат докато Мила е все още студентка в НАТФИЗ последна година. И отнема две години да бъде завършен. Той е подготвен с най-добрия ѝ приятел - Явор Караглитлив, който... не ѝ е гадже, а много близък приятел! Или поне така твърди Мила.

"Това е готиното да започнеш нещо и да го довършиш. В момента бих правила съвсем различни неща. Според мен тази пандемия е време, в което всеки се вгледа сериозно в себе си. Иначе нямаше да стане. За добро или лошо... но мисля, че е време вече да се ориентираме полека-лека към завръщането към нормалния живот. Поне за мен си направих важни равносметки и съм наясно какво искам от този живот". 

Така се наложило Мила да приключи една дълга, сериозна връзка...

"За този момент се отказах от него. Много време му отделих, хора. Ние бяхме много време заедно. Към края беше токсична връзка. Искаше страшно много от мен. Аз не можех да му го давам. Не бях емоционално там за него. Нямаше как да се получат нещата. Той искаше брак до живот - не мога. Театърът е много ревнив. Не ми позволява да правя други неща!", казва Мила. 

Да, всъщност с края на НАТФИЗ Мила Роберт скъсва отношенията си с театралната сцена в този момент, защото е в нова връзка! 

"Срещнахме се по време на един късометражен филм. Киното много ме привлича. Опитвам се да го свалям. То мен малко. Трябва да съм по-уверена жена. Да инвестирам повече", шегува се отново Мила. Но в крайна сметка Вяра Младенова успява да "изстиска" истината от артистичната Мила и да разберем за коя роля всъщност си мечтае! 

"Има една, за която трябва да намеря някакви американски агенции... Мисля да звънна на моята приятелка Мария Бакалова (бел. ред. - българката във филма "Борат 2") тия дни и да ѝ кажа: "Марче, ако чуеш, че такъв филм се прави - пращаш мои снимки, селф тейп (бел. ред. - видеозапис за кастинг) ще ти пратя, правим всичко..." 

Коя е ролята - ще разберете ако гледате видеото! 

А дали Мария Бакалова ще ѝ обърне внимание? 

Как не? Двете са дружки от НАТФИЗ! 

"Ние сме от един клас. Бяхме 4 години заедно. Много близки сме си, постоянно бяхме заедно и извън училище. Играхме в Пловдив представление и прекарахме там цяло лято. От първия момент, в който влязохме в НАТФИЗ разбрахме, че между нас ще има приятелство, защото бяхме единствените хора от класа, които се срещаха в късни часове през седмицата на места, които не са много подходящи за едни първокурснички - по партита в театри и си казахме: "С теб ще се разберем". Винаги сме правили неща извън нормалното!" 

Дори сприятеляването им е странно, определено! И смело! 

"Казах ѝ: "Марче, утре тръгвам на автостоп към Иракли, идваш ли?". И тя отвърна: Да, аре!"И в 8 сутринта я виждам пред нас с един огромен сак..."

Сега биха ли тръгнали отново двете към Иракли на стоп?

Славата ще промени ли Мария Бакалова? А Мила Роберт?

"Абсолютно би тръгнала. Чуваме се и няма разлика в нея. Същите неща си я вълнуват... Шокирана е от това, което се случва с нея, но предимно пита как съм аз, например. Що се отнася до мен - не мисля, че имам слава, която да ме променя. Разпознават ме хора, снимат се с мен от време на време..., но не е нещо грандиозно. Но мисля, че и да се случи нещо голямо, няма да се променя. Ще си следвам това, което ме вълнува. Да правя нещата, които обичам, да пиша песните, които ми харесва да слушам. За мен е важно да си добър с околните, да запазиш този уют. Славата идва и си заминава. Не е за цял живот, обикновено."

Защо Мила Роберт е различна от майка си - писателката Ваня Щерева и от баща си - баскетболистът Роберт Гергов? Тежи ли ѝ това, че е дете на известни родители? И как щеше да се казва Мила ако беше песен?

Препоръчваме ви да изгледате видеото, защото тази дива, забавна и много филмова Мила Роберт е трудна за описване с думи.