Това е един от редките случаи, в които ще видите любимия стенд ъп комик Ники Станоев с жената на живота му - Наталия Живкова,  пред камера!

Двамата са като скачени съдове извън светлината на прожекторите, но не обичат да дотягат на хората с появите си в публичното пространство. Въпреки това не могат да откажат гостуване при Вяра и Рени в "Матине"! 

В тежки времена усмивката е един от най-верните спътници. Вяра се заема да разпита хубавичко Ники Станоев и неговата муза - дизайнерът Наталия Живкова за подготовката им покрай празниците и въобще как я карат в тази световна пандемия! 

Моделът Евелин Малезанова е главно действащо лице в изложбата на Наталия Живкова

Снимка: Любо Цанков

Във времена, когато партитата се дигитализират, концертите са само онлайн, а сцените са празни, Ники и Наталия не скучаят, а се захващат с поредното предизвикателство - pop-up модната изложба на дизайнерката - "Четири сетива".  Представете си само - въпреки локдауна, духовитата художничка успява да ни накара да се замислим за четирите си сетива - вкус, обоняние, зрение и слух чрез дрехите, които създава със собствените си ръце. След успеха на първото събитие, което се проведе в ателието на ул. Хан Крум 4 през ноември, днес започва "Winter aroma" - аромат на зима със сладък вкус. 

"Pop-up изложбата "4 сетива" е създадена от 4 колекции, които обвързвам със сезоните и сетивата. Защо не в този момент? Необичайна е обстановката, но животът не трябва да спира!", казва Наталия.

Снимка: Яне Голев

За pop-up изложбите я вдъхновява именно затварянето, дигитализацията и отдалечеността от хората, която се отразява на артистите.

"Използвах това, че сме обърнати към дигиталните ни устройства и се отдръпнахме от нормалния свят като похват в изложбата", споделя модната дизайнерка. 

Снимка: Любо Цанков

"Ако бях затворен в лудница щях да го разбера. Но локдаунът от март е друго темпо за мен. Последните години, откакто се занимавам сам със себе си като артист, бях планирал ангажиментите си за две години напред. Локдаунът ме удари през кръста, но пък ми остана време да креативирам, така да се каже - да обърна внимание на това, което бях забутал в шкафчето", признава Ники Станоев. 

В изложбата на Наталия той е главно действащо лице! Не само като муза! 

Снимка: Личен архив

"Последната колекция е много силно повлияна от живота - електрикови цветове с шипчета, които те предупреждават да не скъсяваш дистанцията. Смели, ярки, цветни и всеки един детайл има конкретна история, която ако ти се разкаже ще я прозреш", казва Ники Станоев, който лично посреща гостите и любителите на модата, дошли да видят сладките творения на Наталия и бранда "Jar & Jam". 

Изглежда доста запознат с работата на Наталия, което впечатлява Вяра. Водещата призова всички мъже да подкрепят жените си по начина, по който го прави артистът Ники Станоев! 

Снимка: Личен архив

"Буквално и преносно винаги си помагаме. Тя е не само 100-процентова моя муза и моя мярка! Във всичко, което тя прави, аз помагам или влияя. И аз съм муза! Когато нещата са на скица, още от идеята до завършения вид - аз вече участвам. Вече ми се доверява на това, което казвам. Но аз обичам да снимам нейните творения, да ги разпространявам из социалните мрежи... Аз съм и мъж на жена си - нося, мъкна, карам по цехове... Както трябва!"

С двете си ръце Наталка добавя всеки един детайл по дрехите си!

"Това да бичиш тик-так копчета си е сериозна работа", възхищава ѝ се Ники. Докато той говори, тя е обърната към него и срамежливо се усмихва, гледайки и слушайки внимателно. Научаваме, че цялата тази изложба е подпомогната от държавата - чрез Национален фонд "Култура". 

"Голяма подкрепа и висока оценка и мотивация. Може би дори беше повод да направя този проект-провокация отделно от самата колекция. Това е подадена ръка към артистите, защото в тази ситуация им се дава повече гласност", споделя модната дизайнерка. С нейната колекция са облечени голяма част от българските артисти в поп музиката, киното и театъра. Дрехите ѝ са популярни повече в чужбина, откъдето идват голяма част от онлайн поръчките ѝ!

"Сега имаме време да се огледаме за проектите, за които досега просто сме знаели, че ги има. Не е толкова трудно да се попълнят документи по програми, достъпни са", споделя Ники Станоев. 

Снимка: Яне Голев

Когато съзнанието не мисли за битието на тялото, тогава главата ти пращи от идеи и имаш начин да ги реализираш, казва още Ники.

Това съчетание на време и идеи в момента за артистите позволява да реализираш смело мечтите си! 

"Българската публика е готино глезена. Има от всичко. Театърът, обаче, не може да бъде заменен със стриймове точно сега. Опитаха се да ме поканят да правя стенд-ъп на живо в Интернет. Отказах. Публиката е нужна за моята изява. Може да заснемеш клип, когато си в зала с публика - това да. Но не може да има стенд-ъп комедия без жива публика. В театъра е същото. Ако разкадроваш с няколко камери да го снимаш ще е ок, но ще е телевизионен театър.Това, което искам да кажа на хората, е да поощряват любимите си артисти... Как? Както може. Не става дума за милостиня, но давайте фийдбек, споделяйте, най-вече с приятели и познати! Иначе веднага изкарвам курс за програмист и не можеш да ме спреш - ще ви хакна!", казва известният комик. 

Снимка: Личен архив

Той и неговата муза Наталия ще почиват за първи път заедно от много години насам. Защото за тях 2020 година не бе тягостна и ограничаваща. Не само, защото Ники може винаги да те накара да се усмихваш. А защото тя постави края на едно десетилетие, което може да бъде хубаво и успешно за всички! Защото 2020 бе динамична, различна и много творческа! 

И защото разместихме фигурите на шахматната дъска, казва в края на разговора модната дизайнерка Наталия Живкова.

Целият разговор с двама любими артисти можете да видите видеото!