#През следващите три седмици ни очакват нови строги противоепидемични мерки. Ограниченията ще важат от вечерта на 27 ноември до 21 декември, а въпросите се трупат наравно с преустановените дейности.

Очаквахме, че ще се случи. Подготвяхме се наум и често се питахме как ще се справим ако отново попаднем в подобна ситуация. Уверявахме се сами, че след като вече веднъж сме минали през това, можем и втори път. И въпреки всичко, новата заповед на здравния министър Костадин Ангелов ни накара отново да си зададем въпроса: Какво следва оттук нататък?

За известен период от време много дейности в държавата се преустановяват, много бизнеси ще се борят за оцеляване и много хора ще се питат как да се справят с така развилата се ситуация. Заведенията затварят врати, моловете ще бъдат празни във време, в което по традиция всички се втурват да пазаруват или заради намаленията, или за Коледа. Забравяме за фитнеса и груповите събирания, а спортът отново ще бъде само по телевизията. 

Но въпросителни около пандемичната обстановка в страната и мерките, с които всички трябва да се съобразяваме, имаше и преди последната заповед на здравно министерство, а казусите, които вълнуват обществото излизат и извън рамките на здравеопазването.

Затова в "Матине" ви даваме възможност да зададете всички въпроси, чийто отговор все още търсите. Всяка седмица в предаването на Dir.bg говорим с експерти и професионалисти по най-актуалните теми в страната, а вие имате възможност да участвате в разговора наравно с водещите.

В следващия епизод на предаването ще говорим с Омбудсмана на Република България - доц. Диана Ковачева. Какви са правата ни по време на локдаун? Какво се случва с детските надбавки? Кога и за кого важат зелените коридори за пазаруване? Ще ни изненадат ли сметките за парно тази зима и какви неустойки ще плащаме по бързите кредити?

Очакваме вашите въпроси към доц. Диана Ковачева в коментар под публикацията или на фейсбук страницата на #URBN. Отговорите ще получите следващата сряда точно в 08:00 часа в новия епизод на "Матине".