"Матине с Рени и Вяра" е новото online шоу на Dir.bg, в което темите ще бъдат винаги интересни, гостите - свестни, а разговорите честни. Всяка сряда ще ви разказваме какво се случва по света, когато се случва всичко останало и ще се забавляваме истински със специалните гости в предаването. "Матине" е out of the box мястото на водещите Рени и Вяра, където единственото задължително условие е свежият поглед към живота, а темите-табу са само тези, които са си скучни по принцип.

Eто и темите във втория епизод на "Матине" с Рени и Вяра:

00:00 - 10:00 Той искаше да бъде боклукчия, но стана... президент!

Отправяме виртуален поздрав към мъжете боклукчии, които празнуват днес. Ще ви разкажем кои известни българи са мечтаели за кариера в света на отпадъците, а сред тях е и президента Петър Стоянов. От водещия Драго Симеонов пък ще научим какви ценни съкровища е намирал в чуждите отпадъци, все още ли е "в този бранш" и какво означава #МАТИНЕсесмей.

10:00 - 29:00 Сашо Кадиев и един забавен разговор за къмпингуването, телевизията и какво им има на мъжете от зодия дева

Актьорът и водещ Александър Кадиев, с типичното си чувство за хумор и "casual" тридневна брада, ще ни разкаже за сефтето си на къмпинг това лято, кога се запали по екстремните преживявания и как се забавлява с очарователната си дъщеря Катерина. С него ще обсъдим и дали сексът е по-добър от видеоигрите, какви ги е вършил в Амстердам и защо не би отказал ново извънредно положение.

30:00 - 39:00 VIRAL: Как писателката Дж.К.Роулинг взриви света на транссексуалните?

В рубриката "Viral" всяка сряда си говорим за най-горещите теми в социалните мрежи. Днес обръщаме внимание на автора на "Хари Потър", Дж.К.Роулинг и как тя настъпи една от деликатните теми в последно време - активизма на транссексуалните. След като в дискусията се включиха и куп холивудски знаменитости, включително половината каст от магьосническата поредица, темата за половото разделение и кой по-точно е дискриминиран завладя интернет за пореден път.

40:00 - 57:00 Мис България 2010г. Ромина Тасевска и стереотипите за моделите, които е време да отидат "по дяволите"

Една от най-красивите жени в България гостува в новия епизод на "Матине", за да поговорим за трансформацията на световноизвестните имена в света на модата, след като graziadaily.co.uk публикува първите им пробни снимки. В "Матине" Ромина ще ни разкаже колко погрешни схващания има за професионалните модели, защо много мъже в България приемат жените си за трофеи и колко по-чист е софийският въздух от този в Тайланд.

Гледайте "Матине с Рени и Вяра" всяка сряда от 08:00 часа в Dir.bg и Urbn.dir.bg.