#Вече няколко пъти е чувал да го сравняват с легенди като Майкъл Джексън и The Weeknd. А той е едва в ранните си 20. Създава музиката, аранжимента и текста си сам. Налице е не само очевиден потенциал, както се убедихме от финалите на "Гласът на България". В #Maтине се хващаме на бас, че A.L.E.K.S. тепърва ще го доказва и разгръща. Истината е, че между него и The Weeknd има все пак нещо общото - вече и двамата имат сингъл "Gone", а разликата между двете песни е точно 10 години.

Александър Георгиев предпочита да е просто A.L.E.K.S. Преглъща трудно сравнения с музикални величия, изчервява се бързо, има лунички, усмивката му е заразителна, а останалото ще видите в разговора му с Вяра и Рени в #Матине - разговор с неочаквани покани и много докосващ завършек.

И още нещо вече е сигурно - Рени и Вяра знаят как да накарат мъжете да се изчервяват, затова ударно канят А.L.E.K.S. на самотен остров, след това директно го питат - как реагира, когато го сравняват с легендарните имена в музиката...

"Чувал съм такива сравнения, повече с Майкъл Джексън, но не мога, просто не мога да приема такива сравнения. Летвата е прекалено, прекалено висока... обикновено това ме кара да се чувствам неудобно, но и да се гордея със себе си и с музиката си, защото може би съм на правилния път", споделя искрено младият изпълнител. 

Научваме, че се е прибрал от Англия, тръгвайки си от Университета в Манчестър, за да се "пробва да прави музика в България". Проба-грешка, обаче май му се получава, след като заминал си от Пловдив преди 13 години, бе посрещнат като звезда - след участието си до финалите в музикалното предаване за таланти "Гласът на България".

И още нещо му се получава - да накара водещата Вяра Младенова да се обясни не веднъж, а два пъти публично в любов към родния си град! 

Тя на свой ред успява да изтръгне истината от Алекс - Защо след като е имал възможност да бъде една от младите надежди на футболния тим "Манчестър Юнайтед" се отказва от топката? 

"Омръзна ми да си пея просто под гредата, защото всъщност бях вратар. На терена си пеех и на треньора му омръзна да ме слуша (Смее се). Имах невероятния късмет да играя във футболната академия. Не го търсех. Може би защото смятам, че абсолютно всичко, което трябва да се случи, идва само. Аз сам взех решение да си тръгна, макар да съм виждал в някакъв момент възможност да бъда треньор на деца по футбол... Просто музиката ми е повече в сърцето", признава вече бившият вратар. 

Участието му в "Гласът на България" променя животът му на 180 градуса, защото му показва, че хората могат да го възприемат и в родината му с авторската му музика. Така започва да работи по дебютния си албум "Late Night Toughts", а песента "GONE", която излезе в четвъртък, е първият сингъл. Издаваме само, че чакаме с нетърпение целия албум в края на април, в който има и общо парче с Прея. 

"Това е най-голямата радост за креативния човек - да пусне нещо свое в пространството и хората да му се радват", признава A.L.E.K.S. 

Освен, че ще ходят заедно на остров, Рени и Вяра успяват да изтръгнат обещание от Алекс следващия път да не идва без китара. Най-малкото, за да зарадва феновете си - някои, от които са чужденци. 

"Радвам се на всякаква подкрепа, отвсякъде", споделя още Алекс. 

След което удобните въпроси продължават с пълна сила - този път топката подава Рени, която го пита дали е свободно "вдъхновеното му сърце". 

"Говоря много, нищо не казвам", смее се певецът. Научаваме още, че е "олд скуул", че е правил серенади под прозорец без китарата... но не е било нарочно. От нищото му дошло. 

"А вие как ме изкарахте такъв опасен, все едно използвам китарката за злини...". 

Всъщност във времена на пандемия, Алекс Георгиев вярва, че музиката лекува, защото сме същества с душа и се нуждаем от тази връзка. Музиката е проводник, която ни позволява да изпитваме несравними усещания. 

"Когато хорта слушат новия ми албум, искам да усетят, че съм бил искрен. И това се усеща, като не мислиш прекалено много докато слушаш музика", отговаря Алекс. 

Рени и Вяра имат невероятният късмет да се възползват от ситуацията и да чуят Алекс на живо, в едно по-емоционално и същевременно лежерно изпълнение от новия албум... Може да чуете във видеото! 

А тук може да видите и клипът "GONE", който излезе на 25 март!