#В София предстои един голям концерт и в #Матине много искаме да ви разкажем за него - големият концерт-мечта на Тино, който ще се проведе на 10 ноември в Sofia Live Club! 

 "Вълнувам се повече, отколкото очаквах. Имаме над 200 клубни концерта зад гърба си, но в случая ще заснемем този и ще сбъднем една моя мечта да имам концерт, записан на видео". 

От дете Тино се вдъхновява от изпълненията на живо на любимите си музиканти и това е един от най-запомнящите се моменти в кариерата му до момента, споделя той. 

"Сигурно съм изслушал повече музика по този начин, гледайки изпълнения на живо, и за мен концертът е най-великото в музиката - литургията на музиката! Харесвам, когато шоуто се получи!". 

Той дава за пример различните си вдъхновители, сред които са Ед Шийрън, Джак Уайт, Депеш Мод - бил на концертите им. Споделя с Рени Веселинова какво ще чуят феновете му и какви ще са изненадите от сцената на Sofia Live Club на 10-и ноември, когато и вие можете да станете част от увековечения му концерт, стига да присъствате. 

"В случая давам превес на плана, понеже снимаме. Все още ме изкушава да импровизирам - довършвам реда на песните и местата за импровизация на музикантите. Оставил съм и няколко песни, които не знам как ще се получат. Това е голямата тръпка". 

От новия епизод на #Матине ще разберете и за песен, писана в движение на сцена, която все още не е записвана и винаги е като "заек, който вадим от ръкава", казва Тино. 

 "Публиката не може да бъде излъгана, предпочита да види нещо истинско на сцената, отколкото да действаш по план", добавя той. 

Любопитството, страстта и влечението го карат да опитва.

Не се страхува да се провали

"Когато неувереността е в превес над интереса, печели тя и не се случва нищо. Печеля това, че искам да пробвам и да го изживея. Имам и притесненията си, съответно. Вълнувам се като за първи концерт. Наскоро започнах да се замислям, въпреки че съм още в зародиш, все пак съм излизал пред огромна публика, издавал съм музика, правил съм доста неща в списъка и това е проблем. Че ме настройва по един малко мързелив начин на моменти. Човек трябва да си поема въздух. Но от гледна точка на развитието, това понякога е малко опасно". 

На концерта му ще чуете и първата самостоятелна песен на Тино след огромния успех на последните му два дуета с Дара Екимова и Графа - "Допаминова утопия". Тя е написана на два континента, тъй като работата по нея продължава и в Доминиканска република покрай участието му в "Сървайвър", в началото на изминаващата 2023-та година.

Не става със "Стегни се!" 

В разговора преди концерта, с Рени Веселинова и Тино обръщаме внимание на една от темите, която се превръща и в кауза за Тино - менталното здраве. Признава, че приятелите му го гледат с по-голям интерес и любопитство, когато отменя срещите им, за да посети психолога си. Смята също, че терапията е пътят не само да бъдеш щастлив, но и да станеш по-силен. 

"Хората все повече осъзнават какво носи терапията и че не става просто със "Стегни се!", защото умът ти е устроен по начин, по който да те пази от болката. Той наистина се стяга, колкото да си свършиш работата на следващия ден, но това е до един момент. Той ти дава рационални мисли, оправданията пред самия себе си. Развалил си поредна връзка - "Е, може би съм прекалено млад", "Може би това не е моят човек". Уволнен си или не ти се получава, мързелив си. Това са мислите, които ни оправдават, за да не се срещнем с истинския проблем. Например мързел - такова нещо няма. Това е страх от провал. Той е защитен механизъм. Може би не си много млад за връзка, а имаш страх от обвързване, но един ден ще си на 60 и тези оправдания са те пазили от това, което ти се е случило в детството или в по-младите години. Можем да я караме до края на живота си с такива мисли, но ще изживеем ли живота си по най-добрия начин?", пита реторично той. 

По време на психотерапията открива значението на най-елементарни термини, които ползваме грешно в ежедневието си, например

Разликата между чувства и емоции

"Малки паразитни думички, които в психологията имат ясна дефиниция. Не можеш да имаш чувства след първата вечер с някого, имаш емоция. Емоцията, която някой е породил в теб не е причина да оставиш партньора си от няколко години, защото с него сте изградили чувства. Разликата е голяма". 

Само редовното ходене на терапия може да те накара да си по-наясно и да подобриш себе си. Да разбереш кой си. 

"На мен ми отне две години, толкова дълго ми жужеше мисълта, че искам да ходя на терапия. Представям си какво е за човек, който е скептичен или за човек, който е неуверен и изпитва страх. Просто трябва да се отиде", споделя той. 

И още  - как създаде "Допаминова утопия" и как се ражда музиката му? И с какво усещане иска да си тръгвате от концертите му - вижте във видеото! 

Повярвайте ни - струва си да станете част от сбъдването на една мечта и най-вече да чуете Тино на живо! Не забравяйте - София Лайв Клуб на 10 ноември!