#"Бях в някаква ковачница и бях много странен, висок. И много едър - като някакво говедо. Огромно говедо! Бях бос и стана някакъв бунт в селото, излязох да видя какво се случва и чух едно "Бум!". И умрях. Предполагам, че умрях, защото после бях на някакво легло. И гледам - над мен всички реват, а аз съм ок и ми е олекнало."

С тази история започва разговорът на Рени и Вяра с Тото в последния епизод от online шоуто на Dir - "Матине".  Тя, разбира се, не е реална случка, а преживяване по време на курс по реинкарнация. Оказва се, че Тото силно се вълнува от темата за душите и прераждането, а методът му помага да пребори и болки в главата.

В студиото на "Матине" с Тото си говорим не само за душата и живота след смъртта, а музиката няма как да не попадне сред основните теми. Хитовете на Тото и Лъчо от години са задължително сред челните места в класациите и почти всеки ден можеш да се разминеш с някой, който си припява или "Але, але", или "Латино сеньорита". Но пътят на СкандаУ започва много преди всички да чуем и запомним наизуст "Replay" - песента, която като че ли най-накрая ги заведе на мястото, за което се борят 10 години. За Тото, обаче, борбата съвсем не е безмилостно жестока - напротив. 

"Аз наистина го чувствам много лесно. Сега, казват "Тук вие след 10 години пробихте, сигурно това е трудната част?". Не, с нашия талант пробиваш след 10 години. С на някой друг таланта пробиваш за две. Нашите умения и ниво на талант очевидно не са толкова високи и заради това е отнело десет години. Това, че при някои става по-бързо, не означава, че е по-лесно."

И въпреки това се чудим, когато години наред гониш целта, а тя все не изглежда достатъчно близо - какво ти трябва, за да не се откажеш? Тото изглежда е открил своята формула на постоянство и упоритост, и я обяснява съвсем просто, но пък с философски привкус.

"Предпочитам да не ям от музика, отколкото да не ям от това, че работя на касата в магазин. И в двата случая няма да изкарам толкова, колкото ми се иска. Продавали сме сладолед с Лъчо и тогава не бяхме по-щастливи, нищо, че изкарвахме пари. Предпочитам да не ям, но да ми е готино, а не да не ми е готино и пак да не ям."

Днес СкандаУ вече са там - на върха. Сигурни сме, че наистина им е готино и със сигурност си хапват добре, но Тото ни изненадва с шеговитото признание, че изобщо няма дори предпочитана песен от всичките хитове, които са написали през годините. За любима пък да не говорим.

"Аз не съм фен на СкандаУ. Аз нашите песни не ги слушам. В крайна сметка, преди да отида в студиото и да запиша песента, аз я слушам в главата си 100 пъти. Само докато я измисля, я слушам сто пъти, докато я оформя - 100 пъти. Накрая вече отиваш да записваш и, докато записваш, пак слушаш еди колко си пъти, обработвате го - три пъти мастеринг, 20 пъти микс. И то преди да излезе, аз съм го слушал до такава степен, че ми е от най-досадните песни по радиото."

Каква музика слуша Тото всъщност? Колко му е интересно да се развива в YouTube, където е активен от много по-отдавна, отколкото си мислите? И с какво го предизвикахме в студиото на "Матине" - гледайте целия разговор на Тото с Рени и Вяра.