#Кога се случи така, че вече има и Международен ден на червилото? Какво представляват "лисичите очи" и как се слагат конци около клепачите? А вие страхувате ли се от 5G и как можем да се предпазим от него? И какво се крие в душата на красивата Радина Боршош?

Новият епизод на "Матине" с Рени и Вяра пристига пълен с талантливи гости и любопитни теми, които обещават да ви заредят с усмивки, полезни съвети и много шантави теории за конспирации. Ето и темите в предаването, което всяка сряда поднася поредна порция смях:

Жени Джаферович за тайните на червилото, летния грим и как да се докопаш до Анджелина Джоли

(Можете да гледате темата от 1-ва до 20-а минута)

Изглежда за нас празниците никога не стигат, затова днес пак си празнуваме, този път в чест на Негово Величество - червилото. Кога и защо се случва този празник, къде се крие тайната на червеното червило и колко е глупаво да се разхождаш с тежък грим на плажа, ще ни разкаже Евгения Джаферович. С нея ще си поговорим и за задължителните стъпки в грижата за устните, бизнеса в света на грима и  случайната й среща с Анджелина Джоли.

#VIRAL: Как да се сдобием с очите на Бела Хадид, боли ли поставянето на лифтинг конци и за какво трябва да внимаваме?

(Можете да гледате темата от 20-а до 38-а минута)

По традиция, модерните теми в интернет винанги намират своето място в "Матине" и днес няма да е по-различно. Заедно с дерматолога и експерт на тема лифтинг конци, мезоконци и естетика - д-р Дончо Етугов, ще си поговорим за ултрамодерните в последно време "лисичи очи". Как се постига подобен ефект, боли ли и на каква възраст можем да помислим за такъкв тип процедура са все въпроси, чиито отговори ще получите днес. Д-р Етугов ще разкаже още къде е границата между естетика и откровено прекаляване и какво общо имат приматите с тази тема.

#МАТИНЕсесмей: Какво е 5G и вас страх ли ви е от него?

(Можете да гледате темата от 38-а до 45-а минута)

Анкетата в днешния епизод на "Матине" категорично се нарежда сред най-смешните и шантави видеа, които можете да видите в предаването. Тази седмица в поредицата #МАТИНЕсесмей разпитваме хора из софийските улици на една понаболяла и много противоречива тема из нашите ширини - 5G. В епизода ще чуете различни теории - от магии, през БДЖ до падащи врабчета от тавана. Трябва ли да се носят алуминиеви шапки, кой е най-смешният експерт по темата и кое е единственото нещо, което ще ни избави от злите сили на тази мистериозна мрежа от ново поколение - гледайте, за да се посмеете от сърце. От видеото ще разберете и как скоро вие също ще можете да се включите в забавната рубрика, в която няма нищо сериозно.

Радина Боршош, нейният Яворов и едно много различно разбиране за света, от което имаме голяма нужда

(Можете да гледате темата от 45-а до 69-а минута

Специалният гост на Рени и Вяра тази седмица е актрисата Радина Боршош. Едва 22-годишна, Радина вече е част от трупата на Народния театър, участва във филми и сериали, озвучава филмови ленти и ние сме сигурни, че българската сцена ще й е винаги благодарна за професионалния избор. Тя е от онези хора, които се срещат толкова рядко, че е истински късмет да си пресечете пътищата. Говори не с думи, а със сърцето си и има блясък в очите, който те приковава на място. С нея ще си поговорим за паметта на театъра, любовта към Яворов и щастието да откриеш точно своето място в света. 

За тази седмица от нас - толкова. С Рени и Вяра ще се видим отново съвсем скоро, а междувременно водещите на предаването излизат в кратка почивка, за да разберат какво се случва и на морето. А дотогава - гледайте "Матине" в dir.bg и urbn.dir.bg.