#За някои хора, 2024 година започва активно, а други жънат плодовете от неуморния си труд в последните месеци. Днешните ни гостенки са три момичета, които са ви приготвили хеттрик през март. ТРИО VIVA вадят нов сингъл, албум и ще ви очакват на двучасов концерт, за да представят "SuperNova". Казваме здравей на Виктория Чешмеджиева, Йоана Великова и Виктория Ехиянова.

"От 12 години сме заедно и така сме се стиковали, че знаем на всяка една ангажиментите", казват момичетата, които се занимават с музика от 4-годишна възраст. Те комбинират изявите си в това русло заедно с редовно следване. 

"Сега сме добре смазана машина", добавят още те. Така са избирали специалностите си за висшето образование - за да им помага и в работата като трио. Две от момичетата следват "Журналистика", а едната от тях - поп и джаз пеене. Постоянно си тананикат по време на лекция, даже и по време на изпит. 

От група БТР се шегуват с младите певици, че са като "ходещ цирк", защото по всяко време могат да запеят. 

"В началото, когато триото просъществува, ходихме на музикални фестивали и конкурси. Но тази сцена ни стана тясна и преди около 5 години усетихме, че нашето място е на по-голяма сцена. Когато започнаха много от познатите ни да се появяват в музикалните формати, установихме, че и за това сме готови. Вярваме, че всеки артист трябва да има собствена музика. Това се случи и с нас. Мечтаем да можем да изпълним целия си репертоар през публиката", казват момичетата от Трио VIVA. 

Tрите сериозни проекта, които Трио VIVA са подготвили са нов сингъл, албум и концерт-премиера на албума на 8-и март в клуб „Gramophone“.

Сингълът с романтичното заглавие „Moonlit Sky“ е с участието на актрисата и певица Яна Николова, която е автор на текста към песента. Творческият двигател на видеото е Бисер Овчаров-Барни, режисьор, оператор и монтаж. Най-голямата радост за „VIVA“ и безспорно голям успех за 21- годишните момичета е дебютният им албум „Supernova“. Албумът „Supernova“ с 12 песни е в стилова еклектика от поп, денс, рок и рeгeтон. Обединяващият елемент в парчетата е многогласното пеене, което момичетата щедро демонстрират и което им е спечелило призове у нас и в чужбина.

Основната тема на новия им албум е, че са млади, самостоятелни и независими. Разбира се, има я и темата за любовта! 

"Искахме песните в "Supernova" да са толкова различни, че слушателите да са изненадани. Когато го записахме, си казахме: "Направихме го!", споделят те. 

Програмата им е доста натоварена. Докато двете бъдещи журналистки имат стаж в телевизии, третата готви бурлеска. Дните им са динамични. Въпреки това вярват в просъществуването на бандите. Самите те се вдъхновяват от корейската култура, където K-pop музикалните групи са в топ 3 на всички класации. 

"Друго е да си в група. Друг тип дисциплина е и показва екипна работа и доста компромиси. Пътят е много труден, но накрая е изключително сладко. За един млад артист е трудно да си изгради име в началото, но в нашия случай - колкото по-бавно, толкова по-сигурно!", казват от Трио VIVA. 

С постоянство със сигурност се получава. Човек трябва да пробва отново и отново. 

"Подкрепата от останалите музиканти е важна. Дават ни от опита и съветите си", казват момичетата.

В някои от песните се чуват барабаните на Илиян Диков, а автор на музиката в албума е Славчо Николов /Б.Т.Р./. Звукозаписът на албума е с участието на виртуозните музиканти: Мишо Шишков-пиано, Ясен Велчев-пиано, Илиян Диков /Б.Т.Р./ - барабани, Славчо Николов /Б.Т.Р./- китара и Алекс Нушев- бас китара. Албумът "Supernova", след концерт-премиерата ще е наличен във всички дигитални платформи и на СD носител.

"Опитваме се да попием всичко от тези опитни музиканти", казват момичетата. 

Що се отнася до социалните мрежи - стараят се да са възможно най-активни.

"Дори готвим поредица в ТикТок с кавъри в наше изпълнение. Изпълняваме и българска музика и често ни питат дали можем да запишем още", споделят Вики, Йоана и Вики. "В днешно време всичко е в социалните мрежи". 

На двучасовия им концерт на 8 март в "Gramophone", като ще се включат гост музиканти. В първата част ще представят авторските си парчета, а във втората - ще изпълнят любими кавъри. Вдъхновяват се от "En Vogue" и "Little Mix", които са им пример за подражание. Преди концерта, може би ще направят своя ритуал както винаги - по High School Musical na Disney. Може да го видите в специална демонстрация за "Матине".