#Ако си ерудиран, уважаващ себе си българин, който смее да твърди, че е в тренда, няма начин да не си попадал на Цецка в социалните мрежи, брато! Тази седмица покрай #Матине ще ти дойде да си отвориш една много хубава, студена биричка, защото водещата Рени Веселинова е поканила отбрано общество джентълмени с по-груб хумор, обединени под знамето на интелигентните шеги. Те харесват простите неща, но не и простите хора - Владо Иванов и Филип Зуберски. Двамата са част от триото, създало култовите Brato.bg, а втората им книга със забавни мъжки истории за Цецки и браточки, вече е на пазара и е задължително четиво! За съжаление Дани Йорданов пропусна с голямо нежелание #Maтине, защото преподава български език и литература, но обещаваме следващия път да е с нас! Поздравяваме го, а вие си пуснете този култов разговор, който ще ви накара да се усмихнете, когато и да го направите! 

Brato.bg се ражда като идея за забавен сайт преди около 10 години, направен с цел хората да разпускат, но и да научават нещо любопитно. Името на сайта идва от Дани, появява се и Влад, който инжектира столичен колорит и така се зафоря триото. 

Можете да слушате #Матине в Spotify и Google Podcasts. 

"До ден днешен твърдя, че както си приличаме и работим изключително добре, така и се различаваме", споделя Филип. 

И тримата са се занимавали в медии и това по-скоро им помага. 

"С Филип се шегувахме, че с едно CV можем да кандидатстваме двамата за една позиция, защото все се случваше, че аз отивам да работя на едно място, после той идва. Общо взето, фалирахме няколко медии, както се казва, но #Матине няма да е сред тях. Все пак не сме работили тука. Но проблемът не е в нас, проблемът е в състоянието на медиите. Заприлича на един голям битак. Появява се медия от ден до пладне, уж ще се прави журналистика, а до края на деня се копи-пейства. Затова се радваме, че си имаме собствен сайт", с чувство за хумор се включва и Влад. 

Работният процес не протича на по бира със свински уши или докато простатата алармира, както предполага Рени. Първата книга - "Наръчникът на едно брато" е писана по време на пандемията в дома на Филип - на бира, пица и видео игри, разкрива Филип. Двама играят мач на плейстейшън, третият разпитва останалите.

"Втората книга я писахме дистанционно - от разстояние заради пандемията", споделя той. 

 Влад отново се включва култово, като напомня за една колоритна снимка от асансьор, в която са тримата само с една огромна кутия пица. 

"Първият ни лайф във Фейсбук за нас не беше непривичен. Винаги публикуваме смешки, но не и лицата си. Час и нещо беше първият, но не го запаметихме. Разбрахме, че един приятел ще става баща, а той май още не знаеше. Изпльоскахме го в ефир и трябваше да го свалим, защото щеше да стане фал", добавят Влад и Филип. 

Определено образът на Цецка е забележително творение на будния им мъжки ум. Рени Веселинова е прелюбопитна да разбере повече за произхода ѝ. 

"Сега като чуеш, ще се отречеш от това, което каза - че си Цецка. Аз и Дани сме от Северозападна България - от град Бяла Слатина. Там едно време хората гледаха животни. И онези, които гледаха кози, наричаха женските си Цецка! И аз си казах: Гениално е! Цецка е колоритно име, ще стане, ще се помни. И когато Цецка Цачева щеше да става президент на България, много ни бъзикаха, че с това име ще уцелим! Това за първи път го казваме в #Матине!", разкрива специално Филип. 

Влад, като представител на столичния колорит, турдно го възприел, но видял, че хората го разпознават и се превръща в запазена марка. 

В този момент водещата Цецка си върна думите назад и поиска отново да е Ренета. Но Цецка е събирателен образ на всички готини жени! Тези готини жени следят и четат Brato.bg а Brato.bg не се съобразяват много много с това, защото държат да си говорят така, както си говорят мъжете! И въпреки че мъжете знаят какво може да се случи, ако накарате една жена да се смее с глас, Филип и Влад са категорични, че жените флиртуват повече и по-качествено и само с един поглед ги оставят на междуметия и лайкове във Фейсбук! 

"Как да оцелееш в България" е книга за хора с чувство за хумор! 

"Защото като погледнем какво се случва около нас генерално, човек ако няма чувство за хумор е загубен. Казали сме доста иситини в книгата, пречупени през хумора, сарказма и иронията. Присмиваме се на нас самите почти на всяка страница и може би затова стана толкова готино, а и всеки ще се разпознае в ситуациите", казва Филип. 

Има и жена, Брато! Илюстрациите са на неподражаемата Неда Малчева!

Тя е любимият им MILF и Неда няма проблем само Братотата да я наричат точно така! 

За съжаление Влад, Дани и Филип напоследък имат сериозен проблем - свръхчувствителността на света някак пречи на иронията им. В днешно време не всяка шега се приема като такава, има и тежки рестрикции в социалните мрежи. Така Brato.bg губят една страница с 200 000 последователи, която е изтрита от администраторите. 

"Беше преди 4 години. Бяхме дали всичко за тази страница. Имаше създадено общество. Хората споделяха там проблеми. На един пич му бяха откраднали колелото, споделихме снимка през страницата на Brato.bg и до няколко часа беше намерено. Това е само един от многото примери. И в следващия момент, вицове биват разпознавани като некоректни и това ни накара малко да омекнем, колкото и да не искаме!", казва с явна горчивина Влад. 

"Да, във Фейсбук примерно ако качиш жена по бански и се вижда нещо изпъкнало под банските - Фейсбук я трие. Но ако качиш двама мъже интимно - няма проблем", казва Филип, който непрекъснато е с банове. 

Научаваме още и защо във всяка компания има един мъж, който залага на сигурното, което се оказва по-грозноватото. Влад е абсолютно безкомпромисен в констатациите си, които горчиви или не - истина са! 

И още - как се оцелява на футболен мач във Враца?!

Филип, който е спортен журналист, разказва история от селско дерби между Скала Зверино и Чавдар Бяла Слатина! Чуйте във видеото, защото не може да се опише с думи! 

От Влад може да разберете как оцеляваш, когато съседите ти са кофти и кои са най-колоритните комшии в ж.к. "Толстой"! Историите на Brato.bg са безкрайни, но култова е и онази, в която Филип ощастливил 70-годишна жена! 

Премиерата на втората книга "Как да оцелееш в България" е на 12 май, четвъртък в легендарния клуб "Ялта" - 19.30, докато не ни изгонят! 

Не пропускайте този епизод на #Maтине! 

Можете и да гледате #Матине всяка събота и неделя от 10:00 часа в ефира на WNESS TV!