#Къде куца здравният план Covid-19? Каква е диагнозата на здравната система по време на световна пандемия? Ще издържат ли болниците на прогресивно повишаващия се брой новозаразени? И кой ще ни даде болничен лист, за да се карантинираме вкъщи?

Основна тема през последните дни и седмици е самоизолацията, която е добре да си наложи всеки, който има дори и най-малко съмнение, че здравословното му състояние е под заплаха. Процедурата по самокарантиниране, обче, продължава да бъде мистериозна почти колкото строежа на Хеопсовата пирамида в Египет. 

Кой трябва да ни каже дали и кога да останем изолирани у дома? Каква е процедурата? Предоставя ли се болничен лист за доброволна карантина и как да оправдаем отсъствието си от работа без да загубим месечно възнаграждение?

Казусът с доброволната карантина обаче не е единствен. Пандемията изцежда силите на лекуващите лекари, а болничните легла намаляват драстично. Пред лабораториите се трупат опашки, конкуриращи струпванията по време на "Черен петък", а въпростелните около коронавирусната ситуация, особено през студените месеци, се повишават с всеки изминал ден.

Затова в "Матине" ви давме възможност да зададете онези въпроси, чийто отговор все още търсите. Всяка седмица в предаването на Dir.bg говорим с експерти и професионалисти по най-актуалните теми в страната, а вие не се колебайте да се включите в разговора.

В следващия епизод на предаването ще говорим с бившия министър на здравеопазването д-р Петър Москов. Ще издържи ли на напрежението здравната ни система и докога? За какво да помислим преди да се карантинираме у дома и какво е необходимо, за да останем вкъщи без да загубим работното си място? И достигнаха ли лабораториите за тестване своя пълен капацитет?

Очакваме вашите въпроси към д-р Петър Москов в коментар под публикацията или на фейсбук страницата на #URBN. Отговорите ще получите следващата сряда точно в 08:00 часа в новия епизод на "Матине".