#Тази есен се отправяме на пътешествие из Западна Суматра, Тасмания, Южна Африка, Луизиана, Индия и Норвегия. А наш гид ще бъде не кой да е, а световноизвестният кулинар Гордън Рамзи.

Той влезе под №19 в новия доклад на Форбс за 100-те най-високоплатени знаменитости за 2020 г. Той също е всеотдаен бащата на 5 деца. Отново той ще готви на сватбата на Бруклин Бекъм, след като Дейвид и Виктория го поканиха като свой добър приятел да изготви менюто за сватбата на техния първороден син. Пак той е водещ и изпълнителен продуцент на редица предавания, а мултимедийната му продуцентска компания стои зад хитови предавания в САЩ и Великобритания. Гордън Рамзи - шефът с няколко звезди "Мишлен" ще пристигне и в България тази есен във втория сезон на "Гордън Рамзи: Кулинарният изследовател".

Под наставленията на местни експерти и кулинарни легенди, които среща по време на пътуването си, този септември Рамзи ще стане част от невероятни обичаи и ще ни нахрани ако не друго, то поне очите с изкусителни деликатеси и свежи вкусове, уникални за различните региони, които ще посети. Околосветското му пътешествие ще ни запознае с невероятни култури и традиции чрез кулинарните си преживявания. Популярният готвач, обаче, не само ще докаже за пореден път, че уменията му с храната са безгранични, но и доброволно ще се подложи на куп предизвикателства.  

Да рискува живота и крайниците си, като участва в традиционно състезание с бикове или пък да се гмурне смело сред скали в бурните води на Тасмания? А защо да не скочи от хеликоптер във високи вълни, за да събира миди или да изследва индонезийска пещера? Колебание всъщност няма - ще видим Гордън Рамзи във всички тези ситуации и още много подобни. Всичките в името на това да откриеш точно тази съставка, за да сготвиш точно това ястие.

"Този сезон изследваме седем нови региона, всеки от които с много различни кулинарни обичаи и история. Имаме възможността да се учим от местните жители и да чуем техните истории, а това ни дава много по-дълбоко и смислено преживяване и разбиране за обграждащия ни свят.", казва Рамзи. 

Вторият сезон на "Гордън Рамзи: Кулинарният изследовател" ще се излъчва премиерно в ефира на National Geographic от 13 септември, всяка неделя в 22:00 часа. А пък в ефира на "Матине" с Рени и Вяра всяка сряда в 08:00 часа, в компанията на родни кулинари и любители на качествената и автентична храна ще ви подсказваме какво предстои на амбициозния шеф и ще коментираме екстремните ситуации, в които сам се забърква.

Изглежда тази есен Гордън Рамзи е гладен за още приключения, а ние нямаме търпение да го последваме!