#"Аз забременях в момент, в който исках и не съм имала нито съмнения, нито притеснения. Първото нещо, което открих в себе си бяха сериозни болки в главата - преди да знам, че съм бременна. И си казах "Добре, има два варианта - или съм бременна, или е пулпит" - и се оказа по-хубавият вариант."

Така популярната актриса разбира, че животът й поднася най-голямото си чудо - създаването на нов живот. След като в последните години е неизменна част от каста на най-популярните и успешни телевизионни и филмови продукции у нас, днес Луиза Григорова-Макариев е в едно особено привлекателно състояние на духа - спокойна, балансирана и с най-магическия блясък в очите.

В студиото на "Матине" разговорът на Рени и Вяра с очарователната актриса неизбежно се завърта около бременността на Луиза, а тя споделя, че последните месеци за нея са преминали без кой знае какви особености.

"Веднъж много ми се допи кола, но беше късно вечерта и не казах на Марто, защото ми беше мъчно да го карам да излиза. Знаех, че няма да ми откаже, а навън валеше един дъжд. Аз аз съм от хората, които не пият газирани напитки. Това беше единственият път и никога повече не ми се е случвало нещо конкретно да ми се прииска."

Макар и това да е първа бременност за нея, Луиза не се притеснява от грижите за бебето, тъй като вече имат опит с отглеждането на първородния син на съпруга си - режисьора Мартин Макариев. Затова и актрисата може добре да си представи каква майка би била, макар и да има леки опасения, че вероятно малко прекалява на тема дисциплина.

"Аз имам някакъв известен опит, защото Марто има дете. Боби е при нас от 4-годишен и вече е на 10, така че с него съм видяла горе долу как се държа. Аз не мисля, че бих се държала с моето дете кой знае колко по-различно и виждам, че съм доста строга. Ще се опитам да се смекча малко, защото виждам, че тази строгост децата не винаги много добре я разбират. Аз не обичам лигави деца и особено не обичам лигави момчета. И сега като чакаме момче, за мен това е най-големият ужас - да не е някакъв лигльо, мамин синчец и така нататък."

И въпреки, че в началото на последния месец от бременността почти всички теми около Луиза са свързани с появата на новия джентълмен в семейството, ние няма как да пропуснем да завъртим разговора и около оригиналния такъв - Мартин. А един от най-често задаваните въпроси в тази посока е как двойките, който работят заедно, успяват да постигнат баланса в отношенията си преди да се хванат за гушите или на тема работа, или на тема бит. Самата Луиза не споделя общоприетото мнение, че подобна ситуация би предизвикала напрежение и с усмивка разказва за формулата на семейство Макариев.

"Аз вярвам, че когато двама души вървят в една посока, това е единственият шанс да задържат любовта, емоцията, връзката за по-дълго. Когато сте много различни, имам чувството че в един момент и животът започва да ви дърпа в много различни посоки. С Мартин имаме еднакви мечти, цели, виждания, светоглед - всичко. Така се намерихме, че и за двамата това не е работа. Това е живот и този живот ни храни и ни поддържа. А пък като работим заедно ни е най-хубаво!"

Върху какво работят талантливите артисти в момента и в какво ще се забърка съвсем скоро вече популярният тандем - Луиза Григорова и Яна Маринова? Гледайте цялото интервю на Луиза Григорова-Макариев в "Матине" с Рени и Вяра.