#Такава съвършена атмосфера предлага столичният ресторант Rossini, който представи обновената си зимна градина и новото си меню в три тематични вечери. Събитието се проведе в началото на седмицата и събра едни от любимите популярни личности на България, които се посветиха на незабравимо изживяване в стилната и изискана обстановка на ресторант Rossini.

ВКУСЪТ Е ЗА ДВАМА

В първата откриваща вечер, която се проведе под мотото "Вкусът е за двама", ресторант Rossini поднесе на своите гости истинска гурме обиколка на света с подбрани ястия и вина, селектирани от топ сомелиера Йордан Кирилчев. В петстепенното меню гостите имаха възможност да опитат шест специално селектирани вина, перфектно съчетани с вкуса на храната, а презентацията на всяко едно от тях бе представена пред три популярни двойки, които имаха възможността да се насладят на своята вечеря под звуците на рояла - друга нова придобивка за ресторанта. Незабравимата първа вечер ресторант Rossini сподели с Есил Дюран, Башар Рахал и една от най-младите любими двойки на България - Теа Минкова и Наум Шопов.

Снимка: ресторант Rossini

Представянето на новото меню се превърна в истинска атракция. Преди поднасянето на основното ястие всяка маса бе обгърната от ароматен билков воал от дим, разнасящ се от красиви дървени сандъчета със свежи шишарки и борови клонки, предназначени да събудят вкусовите рецептори на всеки гост. А от ресторанта съобщиха, че смятат да превърнат този атрактивен ритуал в своя запазена марка.

Снимка: ресторант Rossini

СЛАДКИ ИЗКУШЕНИЯ ОТ БЪЛГАРСКИЯ ПИКАСО

Втората откриваща вечер бе посветена на "Сладките изкушения" с топ сладкаря шеф Ради Стамболов. Със своята шоколадова експресия директно върху масите и с подбрани, спрямо менюто вкусове, той представи десерт, съизмерим с истинско произведение на изкуството, и очарова специалните гости на вечерта - Алекс Раева, Мария Силвестър и Никол Станкулова, които освен на вкусните десерти, се насладиха на една истинска сладка картина от шоколад и екзотични плодови вкусове.

Снимка: ресторант Rossini

PLEASЕ STEAK ME AWAY

Черешката на тортата бе поставена в третата, последна вечер, когато Rossini представи своето ново, ексклузивно меню, в което попадат изискани ястия от цял свят и е отделено специално внимание на качествените телешки стекове. Изпълненията на звездата от "Гласът на България" Алекс Георгиев - A.L.E.K.S., допълниха перфектно обстановка за случая. За да опитат новото меню тази вечер, на гости бяха ценителите на добрия вкус - пилотът Петър Петров, познат от предаването "Фермата", чаровната Соня Янкова, която спечели сърцата на зрителите в "Hell"s Kitchen", сезон 2020, и ортопедът, лайфстайл стилист и trendsetter на годината - д-р Панче Димитриев, който впечатли отново със своя стил и екстравагантност.

Снимка: ресторант Rossini

Ресторант Rossini се намира на ул. "Г. С. Раковски" №174 в старинната къща на художника Петър Морозов. В края на ноември заведението беше отличено и с приза "Ресторант на годината" от престижните награди "Bussines and Fashion Awards 2021". Наградата бе връчена за високи постижения в сферата на ресторантьорството и иновациите в сектора с обслужване на клиенти. 

Снимка: ресторант Rossini

Инстаграм профил - rossini.in.sofia

Фейсбук профил

 

* съдържание на Ресторант Rossini