#Навсякъде по света хората вярват, че мащабът на Новогодишното празнуване определя късмета за следващата година. Нека хвърлим поглед на избраните кадри от посрещането на 2021 година по цялата земя. Селекцията е на световната фотографска агенция Getty Images. 

Мъж посреща Нова година на плажа Копакабана

Снимка: Getty Images

Фойерверките

Един от най-популярните начини за изпращането на странната година - големите, шумни фойерверки! Те са хит по целия свят, въпреки времевите разлики в различните полукълба. Ограниченията заради коронавируса предотвратиха масовото посрещане на Нова година по площадите, но пък не оказаха влияние на пироефектите.

Снимка: Getty Images

Тази година много домашни събирания заложиха именно на тях, за да създадат празничната, еуфорична атмосфера.

Още снимки вижте тук >>>

Това бе и начин да поздравите всички останали от разстояние с настъпването на 2021 - за да се насладят на падащите от небето светлини!

В Нова Зеландия кулата Окланд Скай обикновено е част от впечатляваща заря.

Embed from Getty Images

Същото се случва в пристанището в Сидни в Австралия.

Нова година на пристанището Сидни, Австралия

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

В Бразилия празнуват на плажа Копакабана

Снимка: Getty Images

В Торонто, Канада веселбата е на площад Нейтън Филипс, докато в Рио де Жанейро в Бразилия посрещнаха Нова година на известния плаж Копакабана в града, където небето бе озарено от фойерверки.

В Бразилия хвърлят цветя в океана в чест на бразилската морска богиня Йеманджа по време на новогодишните празници на плажа Копакабана

Снимка: Getty Images

Чупене на чинии

Ако намерите пред входната си врата много счупени чинии, значи сте в Дания!  В разрез с хюга разбиранията им през останалата част от годината - спокойствие, уют и приглушена светлина, навръх празника те се надяват да намерят колкото се може повече потрошена посуда пред вратата си, защото това означава късмет. Традиция, която коронавирусът не успя да прекрати. 

Гощавка с леща

Embed from Getty Images

Новият хит на близначките Алекс и Влади с YBBY - "Леща",  със сигурност щеше да бъде на почит в Бразилия. Там има традиция да се яде леща на Нова година, тъй като тя е метафора за пари. 

Падащи дини

Нова година в Ню Йорк

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Отброяване на последните секунди на 2020 в Ню Йорк, САЩ! "Таймс Скуеър" - там е центърът на на купона! Но това, което всички очакват с нетърпение, обикновено, е спускането на топката - светещото кълбо, което се плъзга надолу по флага и сигнализира началото на Новата година.  

Нова година в Ню Йорк

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Други градове в САЩ имат свои собствени традиции за спускане на различни предмети в навечерието на Нова година. Във Винсен, щата Индиана, хората хвърлят дини от високо!

Ядене на грозде

Нова година в Испания

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Когато часовниците ударят полунощ, в Испания хората започват да се тъпчат с грозде.

Нова година в Испания

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Странна традиция - по един грозд всеки път за всеки от дванадесетте удара на часовника. Идеята е, че това ще донесе 12 щастливи месеца през следващата година.

Бъди мечка

Обличане в мечешки костюм е характерна за Румъния в традиция. Така се гонят злите духове. Мечките са свещени за румънците, защото ги пазят от болести. 

Бий камбаната

Някои страни, като Япония и Южна Корея, бият камбани, за старта на новата година. В Япония камбаните бият 108 пъти, така че е доста шумно!

Изхвърлени кресла

В Йоханесбург, Южна Африка хората обичат да започват годината, изхвърляйки нежелани предмети. Интересното е, че това се случва през прозореца. 

Разходи се с празен куфар

Да, наистина! В някои страни от Южна Америка може да видите хора да влачат празен куфар в навечерието на Нова година. Някои вярват, че предприемането на странната "разходка с куфар" означава, че им предстои година, пълна с приключения.

Последната традиция доста ни допада! Да бъде!