#Концепцията на OXBO Restaurant в Hilton Sofia следва пътя на световната авторска верига на бранда, която е сравнително нова на пазара. OXBO в София е и първият outlet ресторант, който отваря врати на Балканите.

В OXBO залагат на местното производство и изчистените продукти от българските ферми. Ресторантът отвори врати през пролетта, след основния ремонт на Hilton Sofia - емблематичен за София и България хотел. Интериорът е зелен и естествен, а цялото прераждане на Hilton Sofia се води по природосъобразната нишка.

Мотото е "Не само хотелът е в парка, но и паркът е в хотела", казват от Hilton Sofia, докато ни превеждат през екзотичния и жив, зелен вид на сградата. Наред с терасите, които в началото на пролетта ще бъдат озеленени изцяло, OXBO предлага спокойна и модерна атмосфера, подходяща от закуска, през бизнес обяд до интимна вечеря. Деликатното обслужване прави впечатление още с влизането в ресторанта, където те посрещат с широка усмивка, а след това обгрижват избора ти, като насочват вниманието към специалните моменти от еклектичното авторско меню на шеф Илиян Александров, който добавя частица от своята уникалност в завършека на чинията. До най-малкият детайл, аранжировката предизвиква усещане за екзотика и фюжън в градска среда. 

Интериорът е изчистен и уютен, подходящ и за бизнес срещи

Снимка: Криси Димитрова/Сеня Вълкова

Менюто е адаптирано както към българската кухня, така и към еклектична комбинация на кулинария от цял свят. Тоест вашият брънч може да бъде баница с кисело мляко, а обядът ви да започне традиционно, но и оригинално с шопската салата OXBO - в авторска версия на шеф Илиян Александров.

ОXBO e мястото, където не само българската кулинария се чувства уютно. Това е перфектният спот, където да заведете гостуващите си приятели от чужбина, например. Наскоро посрещах британец, който категорично отказваше да посети типична българска механа, но пък държеше да опита традиционни ястия. OXBO се оказва прекрасен консенсус, като приветства с модерна и стилна атмосфера, локация в центъра на града и обслужване, което може да впечатли дори най-капризните посетители. Големите прозорци и гледката към парка са глътка въздух в забързаното ежедневие в комбинация с насладата за небцето! 

OXBO идва от буквалния превод на английската дума за хомот, който се използва за впряга на животните.

"Тоест ние всички сме впрегнати в една посока - към здравословното, природосъобразното, чистото производство, но не като някаква тежест, а като впряг със собствени сили и собствена цел", казват ни в OXBO. 

Цялото меню е съобразено както с класическия български вкус, така и с веган клиентите. Препоръчват ни хрупкавото кексче от ориз и спанак и грилованото веган сирене. Същевременно менюто не е съвсем непознато и за чужденците, които посещават OXBO, което го превръща в идеално място за традиционалистите. Обърнато е специално внимание и на блюдата с морските дарове.

Една симбиоза между българската и интернационалната кухня!

Интериорът е изчистен и уютен

Снимка: Криси Димитрова/Сеня Вълкова

Този нов живот на заведенията с HILTON е ориентиран към привличането на активните градски хора. OXBO е посещаван не само от гостите на хотела, но и любителите на разходките в парка и ангажираните в бизнес срещи. Идеално място е за среща с приятелки, пък било то и с децата, а в изчистения интериор се чувстваш комфортно. Кътовете за сядане са отделени така, че да не дочуваш случайно разговора от съседната маса и същевременно да не си изолиран, а просторното помещение, украсено със зеленина те пренася в друго измерение. 

Достъпна среда без граница между туристите и местните

Ресторантът отваря врати от 6:30 сутринта и изпраща последните гости в 23 часа. OXBO е насочен, и към интимните, и към бизнес срещите. В съседство е бар REGALE, също марка на Hilton, който ще посреща с джаз и страхотни напитки вечерните посетители.

Определено си запазете място за десерта

Преди да направим избор сме посрещнати от ароматни, пухкави хлебчета с апетитна разядка, която се променя всяка седмица. Разядката е гладка консистенция с лек вкус, който отваря апетита. 

Изборът на #URBN e салатата OXBO, която за наша изненада се приготвя пред очите ни. Усещаш онзи свеж вкус от детството на доматът, краставицата и сиренето, а завършекът с трохи от маслини и зехтин със сушени манатарки е неописуем. 

Шопска салата OXBO

Снимка: Криси Димитрова/Сеня Вълкова

Ето го и предястието! Най-вкусните, хрупкави, пържени тиквички с дип "Скордаля" аранжиран в зеленина - напълно в тънката зелена линия на OXBO.

Снимка: Криси Димитрова/Сеня Вълкова

Не пропускаме да дегустираме и хрупкавите веган кексчета с ориз и спанак, гарнирани с прясна салата и обръщаме специално внимание на телешкия бургер - със 100% българско Блак Ангъс говеждо месо, преди да се насочим към вайръл десерта - шоколадовият мус OXBO, който си приготвяме почти сами.

Снимка: Криси Димитрова/Сеня Вълкова

Ако трябва да сме искрени - десертите ни са любими. Особено OXBO шоколадов мус, който се приготвя пред очите ви, а чинията винаги изглежда различно, заради това, с което вие ще изберете да го гарнирате.

Снимка: Криси Димитрова/Сеня Вълкова

Не пропускайте и чийзкейка с пчелната пита от Южния парк. На покрива на Hilton преди са отглеждани кошери с пчели и медът в този десерт е именно от тях. Каквото и да си поръчате - няма да сбъркате!

Има не само какво да опитате, но и какво да видите - все пак човек се храни и с очите.

А с приближаването на Коледа ви представяме и възможността да запазите време за най-близките, като резервирате Коледен брънч в хотела. Ще има шведска маса и неограничено количество напитки! За повече информация вижте в страницата на OXBO Restaurant в Hilton Sofia ТУК >>>

С подкрепата на: Hilton Sofia