#Температурите в София стигнаха момента, в който можем да кажем, че лятото дойде, както и да приберем зимните дрехи, както отдавна планираме. Докато кроим планове за близки и далечни дестинации, в София се разкриват цветовете на сезона, а тайните й градини започват да се превръщат в истински градски оазис.

Днешната ни дестинация е в посока Spaghetti Kitchen - добре познатия италиански ресторант с две локации в центъра на София и две големи градини, убежища от летните жеги в града.

снимка: Spaghetti Kitchen

Тайната градина на Spaghetti Kitchen между 6-ти септември и Аксаков

Първата градина, намираща се на на ул. 6-ти септември 9 кръстихме "Тайната градина" съвсем неслучайно. Тя е позната на софийската аудитория още от отварянето на първия им ресторант МОТТО през 2002-ра. Днес пространството е част от Spaghetti.Kitchen - едновременно близо за всеки, но далеч от градския шум, което я прави идеалното място за бизнес обяд, дълга вечеря или просто уикенд брънч с приятели (а брънчът в Spaghetti Kitchen е mamma mia от вкусове, така че го препоръчваме!).

Не пропуснахме да си поръчаме най-добрите яйца Бенедикт в града с летен черен трюфел.

Това, което я описва най-добре е пищна зеленина, живи цветя и ароматни билки, които създават спокойна атмосфера, осигурявайки идеалния фон за незабравимо изживяване.

Опитахме част от новите им летни предложения, ​​като грилован октопод със сотирани зеленчуци и студен сос с кресон, който допълва свежестта на ястието, или класически черноморски миди в масло и бяло вино.

снимка: Spaghetti Kitchen

Спагети Трапанезе с моцарела, босилек, домати и печени бадеми или лазаня Болонезе с Блек Ангъс, остават нашите фаворити завинаги. Аперитиво коктейлите от бара им пък са финалния щрих за нашата la dolce vita.

Панорамна гледка и градски пейзаж в градинската тераса на Spaghetti Kitchen Света Неделя 3

Ако тайната градина на Spaghetti Kitchen е уют и уединение, то градината им на Света Неделя е социалната градина за малки и големи компании, които обичат дългите шопинг разходки в града да завършат с аперитиво коктейли и хубава гледка към града. Атмосферата и елегантния модерен интериор спечелил не една награда за дизайн отразяват модерния градски ритъм. Точно това е и мотото на Spaghetti Kitchen - "Eat. Drink. Socialize".

снимка: Spaghetti Kitchen

. Сядайки на една от елегантно подредените маси в градината и се наслаждаваме на простотата на съставките в италиаската кухня, които всъщност разкриват толкова много вкус. Посещавайки тези ресторанти много лесно можем да се насладим на глобалните фаворити, които предлагат - пица, паста, сладолед. Но моят съвет е да обърнете специално внимание на раздела "Етно" в менюто, който ще ви отведе до различни точки от световната кухня, наслаждавайки се на честната и добра храна.

Харесвам София през лятото. Отдавна не се губя из малките улички, а знам точно накъде отивам. Знам, че в скритите градски градини на Spaghetti Kitchen ще обядвам или вечерям, както бих го направил в любимите ми Рим или Флоренция и няма да поръчвам капучино след 11 сутринта. Така шансът ми да бъда истински италианец е доста по-голям.

* съдържание на Spaghetti Kitchen