#Изкуството на световния стрийт артист и режисьор Mr. Brainwash пристига за първи път в Източна Европа. Първата по рода си изложба, посветена на иновативния и безстрашен стил на Mr. Brainwash - едно от най-провокативните лица на съвременното изкуство, бе открита от  Деница Гергова, артистичен директор на Галерия Vivacom Art Hall Оборище 5.

Mr. Brainwash (истинско име Thierry Guetta) е френски уличен артист. Той създава своята международна репутация в Лос Анджелис, където живее от 15 годишен.

Снимка: Vivacom Art Hall Oborishte 5

През 2006 г. Mr. Brainwash оставя своята видео камера, за да атакува улиците с пшеничена паста, спрейове, четки и кофи с бои, шаблонни изображения и закрепени постери на любими икони. Дебютира през 2008 г. с изложба озаглавена XXL: Животът е красив (XXL: Life Is Beautiful), която го изтласква на преден план в артистичната сцена. Става бързо известен, когато през 2010 г. чрез сътрудничеството си и с Банкси в номинирания от Академията документален филм "Exit Through the Gift Shop" участва и отговаря за снимките на проекта.

Същата година неговата картина Charlie Chaplin Pink достигарекордна цена от 100 000 долара в Ню Йорк. Творбата е огромно платно, показващо Chaplin с кофа боя и четка в ръка, обогатена с образа на Мадона и сърце.

Закачлив и забавен, всяка негова картина е пътуване през поп културата в страната на чудесата на Mr. Brainwash. Неговите творби се продават на аукциони, колекционират се на всички континенти и привличат стотици хиляди посетители. Той е създал обложки на албуми и брандове като: Мадона, Майкъл Джексън, Кока Кола, Леви"с и др.

Снимка: Vivacom Art Hall Oborishte 5

Слоганите и изреченията играят централна роля в неговите картини. Ключов образ, станал знаков за артиста, е Айнщайн, който държи надписа "Love is The Answer" ("Любовта е отговора"). Този слоган става източник на вдъхновение за артиста и неговата публика. Друг пример е известният принт на Mr. Brainwash със шимпанзе, което със спрей изписва върху стена - "Follow Your Dreams" ("Следвай мечтите си.")

Снимка: Vivacom Art Hall Oborishte 5

Изкуството на Mr. Brainwash e много характерно. Той създава своите уникални произведения в смесена техника на ценна ръчно изработена хартия или платно. Неговите картини са пълни със цветове и позитивни вибрации. Образите в картините му са известни личности, комични образи, деца, които снимат, или написани послания за подкрепа. Това е и причината защо изкуството на Mr. Brainwash е така ценено от младите хора и защо хората обичат да инвестират в негови произведения, както и да декорират своите домове.

Снимка: Vivacom Art Hall Oborishte 5

Mr. Brainwash е колекциониран от звезди по целия свят - от музиканти до модни икони. Джони Деп, Линдзи Лохан и Ким Кардашиан са закупили негови творби. Актьори и риалити звезди подкрепят артиста, като Мадона и Майкъл Джексън са сред първите му колекционери. Той продължава да бъде иноватор на съвременната арт сцена и с продължаващите му продажби и колаборации с водещите световни брандове, няма изгледи да спре!

В първата по рода си изложба у нас са представени 6 ексклузивни лимитирани серии сериграфии от смесена техника, пристигащи директно от студиото на Mr. Brainwash: "Спайдермен" - 2019 г. /с изключително ограничен тираж от 3 бр./; "Биткойн" - 2021 г.; "Голям град, големи мечти - червено" - 2020 г., "Стара слава" - 2021 г., "Мерилин Монро завинаги" - 2021 г., "Голям град, големи мечти - розово", 2020 и др. Всяка работа е номерирана.

Снимка: Vivacom Art Hall Oborishte 5

Само в Галерия Vivacom Art Hall Оборище 5 могат да бъдат закупени албум с творчеството и биографията на артиста, както и оригинални негови творби. Те са номерирани, подписани от Mr. Brainwash с молив и имат негов пръстов отпечатък. Това е запазена марка на твореца, с която подписва работите си. Бройката е ексклузивна.

Посетителите на изложбата ще могат да се насладят и на известния филм "Exit Through the Gift Shop", режисиран от световно известния стрийт артист Banksy, белязал началото на кариерата на Mr. Brainwash като артист.

Снимка: Vivacom Art Hall Oborishte 5

Прожекцията ще се състои на 24 юни от 18:30 ч. Билети могат да бъдат закупени на касата на галерията.

На 18 юни от 16:00 ч. в Салонната зала на галерията ще се проведат ексклузивни "Стрийт арт" ателиета "Арт&Вино", с помощта на професионален художник, посетителите ще нарисуват своето "стрийт арт" произведение, повлияни от творчеството на Mr. Brainwash.

Билети могат да бъдат закупени онлайн през сайта на epaygo.bg или на касата на галерията.

Снимка: Vivacom Art Hall Oborishte 5

* Изложбата може да се посети до 02.07.22 г. с вход свободен във Vivacom Art Hall Оборище 5.

* Основен партньор в изложбата е VOLVO, които повлияни от изкуството на Mr. Brainwash представиха в деня на официалното откриване най-новия си електрически автомобил Volvo C40 Recharge, изрисуван с известни графити на автора.

Следете ни във , където може да откриете актуална информация за всички наши арт проекти.

За повече информация: 0876 555 515 и на vivacomoborishte5.com