#Moжете ли да познаете каква е цената на (не)обикновена раница с принцеса Елза за ученик към края на август 2021 година? Убедена съм, че повечето от вас мислят, че разумната цифра не ненадвишава 60 лв. Истината е малко по-различна. Раничка с Елза струва 86 лв в книжарницата, без да има претенциите да е от разпознаваемите марки, да е от естествена кожа или друга, специална материя...

Повечето майки ще започнат да цъкат с език, подчертавайки, че подобен харч не биха направили или мъдро ще клатят глава с ирония и думите: "Така сте си ги научили". Малко от тях, обаче, си дават сметка, че настроението, с което детето ни отива на училище е ключово както за образованието му, така и за самочувствието му. 

Повечето от комплексите, които наблюдаваме у възрастните, се зараждат именно в тази крехка възраст, в междучасията по училищените коридори, от подвиквания и подигравателни коментари на съученици, от невниманието на обекта на детските чувства, от непремислена забележка, направена от изнервена учителка пред целия клас...

Затова и подготовката на нашите ученици за първия учебен ден е много тънък, психологически момент, освен тежък финансов. 

Голяма част от световните компании са намерили своя начин за печалба, използвайки за таргет най-скъпото ни - подрастващите и първокласниците. Няма как да откажеш на 7-годишното си русо ангелче раничка с Елза или мешка в цвят каки с героите на Марвел на палавия Том Сойер вкъщи, защото рискуваш да убиеш и без това крехкото добро настроение, с което децата тръгват към класните стаи. 

Има, обаче, няколко психологически трика, с които бюджета за подобни покупки може да бъде в рамките на разумното, стига да заложиш на качество, психологическа тактика и на най-новите трендове за 2021 година в училищените коридори. 

Нормално е децата да искат това, което имат приятелите им или това, което виждат по телевизията и в училище и търговците го осъзнават. Но малчуганите трябва да разберат явно какво е възможно за бюджета на тяхното семейство и да се съгласят на разумен компромис, когато се налага. 

Има няколко трика, които психолозите съветват да използвате, за да имате бюджетни, успешни покупки, без да развалите настроението на ученика си, когато се върне отново в час. 

Какво е S-COOL мода?!

Първото, с което трябва да започнете, е да му обясните какво е училищната "S-COOL" мода. "S-COOL" е игра с английските думи school - училище и cool - готин. Тъй като се произнасят почти еднакво, подобна кобинация, всъщност, означава готина, училищна мода.

Ще изглеждате убедителни в очите на децата си, ако използвате това название,  говорейки за училищното пазаруване. Така ще успеете да накарате ученика си да възприема подготовката като нещо готино, а пък и ще научи нова дума, с която да се изфука пред връстниците си.

Отбелязваме и факта, че за повечето първокласници Eлза и героите на Марвел са идоли.

За по-големите ученици, подходът е малко по-различен - там ще трябва да заложите на марката, но модерните родители знаят, че тя може да бъде намерена в перфектно качество и на достъпна цена на подходящото място. Така например магазини CCC предлагат богата гама маркови продукти в S-COOL тренда, които ви препоръчваме за вашия ученик!

Кои са идолите ?!

Второто, което трябва да направите е да се подготвите добре за това, което е модерно сред учениците в момента. Как се случва това? Поговорете с вашето дете кои любимите му герои, какви тетрадки би искало да има в училище, ще се изкефи ли на готин несесер. Започнете да му подарявате, уж изненадващо, дреболии за училище, като пояснявате, че това е тренди в клас. След това комбинарайте с основните покупки по цвят и стил: раничка и обувки!

снимка: CCC

За да ви улесним, ще ви дадем пример. За вашата малка госпожица може да предвидите специален, лъскав несесер за моливи и химикали, с изключително модерните сладоледи по повърхността. След това прибавете и раница със същите щампи. С този комплект наистина ще направи впечатление в училище! Дори батковците и каките носиха бански със сладоледи цяло лято, така че няма да сбъркате!

снимка: CCC

Въпросният несесер може да се комбинира доста добре с тази чанта за обувки или "мешка", както я наричат тийнейджърите. Тя ще е изключително необходима за часовете по физическо, за които обикновено учениците носят допълнителен чифт спортни обувки. 

Не подценявайте малките S-COOL изненади! 

Същият подход може да ползвате, ако имате син. Момчетата се радват на всичко марково, а големите надписи по артикулите тази година са в топ 3 на S-COOL модата. Затова ви препоръчваме предварително да изненадата вашия ученик с чантичка за кръста на марката Reebok. 

снимка: CCC

Този аксесоар се комбинира умело както с рокля със сникърси, така и със спорното облекло за извънкласните събирания и часове по физическо. Нещо повече - учениците могат спокойно да държат близо до себе си предметите, които обикновено губят най-често в училище - ключове, пари и мобилни телефони. С чантичка на кръста това трудно може да се случи! 

Предлагаме ви изключително модерен вариант и за момиче. Вижте този вариант в розово!

Чантичките с Мики Маус от плюш и велур в момента са модерни сред тийнейджърите, особено ако са комплект. Малката чантичка за важните аксесоари се допълва прекрасно с раничка за учебници, в няколко различни модела. Класическа раница с презрамки, която носиш на гърба и вариант за по-големите девойки - през рамо. Разбира се, всеки аксесоар, предложен дотук, е около разумната ценова граница от около 50 лв. 

снимка: CCC

Анимационните герои отдавна не са само мода за първкласници. Все повече подрастващи си купуват тениски и шапки с героите на Марвел и Дисни, особено след като редица музикални изпълнители се включиха в направата на саундтраците към филмите. Мики Маус е любима щампа за домашните дрехи или спортните анцузи за по-големите, а през лятото инфлуенсърките заложиха на къси рокли с образа на Мини и Мики! 

Снимка: ССС

Мики Маус е и за големите, така че колкото по-голяма е щампата, толкова по-добре. 

Снимка: ССС

Раницата е основната покупка за учебната година. Затова започнете отдалеч да се ориентирате какво иска вашият ученик. Помнете правилото:

Винаги вие бъдете инициативни в предлагането, за да сте крачка напред в убеждаването.

Подчертайте плюсовете на покупката: марката, цветовете, S-COOL трендовете! Спазвайки тази последователност, избягвайте да напомняте (както често правят родителите), че това е скъпо! Напротив, убедете ученика си, че това не е малка инвестиция, използвайки точно обратния подход: "Тази чанта не е от най-евтините, но дори аз бих си я купил/а". 

Снимка: ССС

Тази раница може да разгледате тук>>>

Определено S-COOL модата за 2021 година включва цветовете каки, охра и насително лилаво в мъжкия гардеров.

За момичетата на мода е бонбоненото розово, светло синьото и пастелено лилавото. Затова и ви препоръчваме камофлажните цветове за раница за ученика и розово-лилаво и блясък за ученичката. 

снимка: CCC

Комбинирайте лилавата раница с подходяща диадема или лента за глава в подходящ цвят. Помагаме ви, че тази година хит ще бъдат плюшените диадеми като таза: 

снимка: CCC

За момчетата хит остават шапките с козирка, особено ако щампата е на PSP (плейстейшън) или Marvel!

снимка: CCC

Веднага след раниците, втора важна покупка в подготовката на вашите ученици са обувките. Купуваме най-малко два чифта за завръщането отново в клас - ежедневен и спортен, за часовете по физическо възпитание. Тук учениците стават доста настъпателни, защото съвсем естетсвено "по дрехите посрещат", вече е с друг смисъл - посрещат по обувките! 

Заложете на големите надписи! 

Марковите маратонки - това е измъкването от ситуацията. В сайта на CCC със сигурност може да намерите подходящо модели на разумни и достъпни цени, на adidas, Reebok, Sketchers, KAPPA. Цените са между 40 и 70 лв, а тънкостта тук е поне един от основните чифтове на ученика да е марков! 

А този модел може да разгледате тук! 

снимка: CCC

Следващата стъпка е да убедите вашия подрастващ или първкласник, че вторият основен чифт за училище трябва да е в графата S-COOL модата! Какво означава това - трябва да подчертаете какви са модерните цветове в момента за момче и момиче и по възможност да докажете тезата си с твърдение като: "Много в стила на Елза са, ако живееше в нашето време" или "Marvel би харесал това!". В кръга на шегата, но подобни аргументи демонстрират както познаването на модерното в света на подрастващите, така и убеденост в предложението ви. 

Вижте тези сникърси за всеки ден и преценете дали няма да се набиват на очи в училищените коридори! 

снимка: CCC

Не се притеснявайте да залагате на екстравагантните модели. Учениците искат да са популярни и да са център на внимание. Голяма част от детските филми, които гледат залагат точно на това още в сценария - училище, в което дефилето по коридорите определя мястото ти в социума. Вдъхнете увереност на вашето дете, като самите вие сте достатъчно смели да не залагате на остарелите разбирания за бейсик (основен) гардероб в училище - в бяло и черно! 

Комбинирайте смело цветове и материи! 

Ако имате момче, научете го да борави с цялата палитра в облеклото си още от ранна възраста. Живеем в хипстърски времена, а пък и XXI век е времето на ярките хора! Завърнаха се крещящите, електрикови нюанси, блясъка, кожата и анималистичните шарки в света на възрастните. Но усета за мода и умелата комбинация на тези трендове се възпитава точно в училищната възраст. Затова ви предлагаме този смел цвят за втори ежедневен момчешки чифт! 

снимка: CCC

Пасва идеално с насително лилав суичър или маслено зелена шапка и е прекрасен акцент за тъмно облекло. 

Повярвайте, подготовката за училище може да подейства освежаващо и на вас като родители!

В настоящето модата е водеща за възприятието на хората. Това важи и за средата на най-малките. Те също оглеждат отгоре до долу връстниците си и мечтаят за техните маратонки, техните раници и техните телефони. Може би вашите тийнейджърки вече са гледали култовия кинохит "Баровки" с Алиша Силвъртоун и искат да приличат на главните героини!

Обложката на "Баровки"

Снимка: IMDB

Някои от майките, които четат този текст със сигурност си спомнят как ученичките Шер, Тай и Диона превърнаха класните стаи в същинско модно дефиле. Само преди няколко седмици модната библия "VOGUE" посвети цялата статия на филма от 1995 година, който постави модни тенденции в S-COOL облеклото, които са актуални повече от 20 години. Филмът "Баровки" разкрива всъщност какво се случва в главите на учениците и как добрия външен вид и популярността ги вървят ръка за ръка с добрите оценки! 

Кадър от култовия филм "Баровки" (1995)

Снимка: IMDB

Подкрепете ги в желанието им за конкурентноспособност и изява и им помогнете да бъдат уверени и в добро настроение в училище.

Не всичко, което е скъпо е модно!

S-COOL модата е най-вече тренд за родителите, а не за децата. Подгответе гардероба на децата си така, както подготвяте вашия. Бъдете в крак със S-COOL тренда и ще се убедите, че това ще ви накара да се чувствате още по-пълноценни като родители! Нека пазаруването не бъде просто тежък финансов момент или досадно задължение! Нека бъде специалното време, отделено за вашето дете!

Приятно пазаруване с CCC! Още S-COOL модели вижте ТУК >>>

*Maтериалът е подготвен за CCC и съдържа продуктово позициониране!