#Тази рокля е подходяща и за вашата фигура! Не, няма нужда да ни казвате колко сте висока, колко килограма имате да свалите или качите, какъв цвят е косата ви, дали харесвате извивките си! Няма значение дали работите активно за извайване на тялото във фитнеса, защото стилистът и дизайнер Антония Йорданова и Knapp са я създали така, че да изглеждате като принцеси в нея!

Само я вижте! Някои от най-популярните жени в България вече направиха място в гардероба си за творението, вдъхновено от покровителите на автентичната, естествена красота - Dove! Музата за универсалната One size рокля е новият аромат на Dove от серията Advanced Care с аромат на праскова! А посланието е да запазим индивидуалността си, да бъдем различни, оставяйки естествени във времената на уеднаквени стандарти за красота!

Снимка: Радина Гaнчева за #URBN/Dir.bg

Универсалната рокля има мисия и е част от благотворителна кампания, която има за цел да повиши превенцията и информираността за рака на кожата. Всеки, закупил роклята от шоурума на Knapp, прави добро дело.

Срещаме се с Антония Йорданова покрай вълненията около изложбата, на която бе представена за първи път и One size роклята, която носят най-популярните дами в България!

"Това, което най-много ми харесва в тази кампания и съм благодарна, че DOVE се довериха на нас - Knapp, да бъдем част от нея, е че отново е насочена към автентичната красота. Марката поставя на пиедестала красотата, с която ни е дарила природата - как точно ще я променяме и контролираме във времето като жени остава наша отговорност, но колкото повече я пазим такава, каквато е, толкова по-хубаво", казва Антония Йорданова.

"Да направиш рокля, която да отговаря на същите критерии за автентичност и естетика, да бъде открита, за да показва кожата, но и да е женствена, и малко момичешка, за да отговаря на нашата природа, да е от хубава материя, но да се придържа към идеалите на Knapp, да стои адекватно и като продукт, и като рокля за всеки тип жена - това е огромно предизвикателство, което се оказа и доста приятно като процес" , споделя дизайнерът.

Роклята е обвързана с нюанса на годината по Pantone - peach fuzz, но в тъмната му гама, и кореспондира с основната муза - новият аромат на дезодорантите Dove, който е с дъх на праскова.

"Не съм от стилистите, които много се ръководят от символика, освен ако наистина не е належащо или не е обвързано с концепция. При нас отправната точка е именно този лек и свеж, летен аромат, който стои в основата на събитието и на идеята за роклята. За нас е цвят, който не сме ползвали и не е много "Knapp". От тази гледна точка също бе предизвикателство да погледнем към този цвят като събирателен за женствеността, лятото и щастието. Да се слееш с най-хубавото в този сезон. Така го и възприемам от гледна точка на своето светоусещане. Обичам да работя с цветове, а този никога не е бил част от наша колекция и може би сега бе точният момент да се вдъхновим от него и да направим нещо различно, защото каузите на Dove винаги са доста сериозни и свързани с тази автентичност, за която споменах. Те имат по-сериозни послания от това да сме добре облечени, да ухаем хубаво и да се наслаждаваме на живота".

Снимка: Радина Гaнчева за #URBN/Dir.bg

Като създател на роклята, Антония Йорданова би се радвала дамите да я носят там, където се се чувстват най-щастливи.

"Лятото е времето, в което си доставяме щастие. Независимо какво означава то за всяка една жена, нека тази рокля ѝ носи комфорт и усещане за удобство, независимо къде и с кого е, защото лятото е времето да създадем най-хубавите си спомени".

Естетиката е вдъхновение и отправна точка за работата на Антония Йорданова, която коментира и токсичните стандарти за красота, които стремглаво навлизат в ежедневието ни, посредством социалните мрежи и възможностите на изкуствения интелект и технологиите да ни превръща в красиви картини.

"Това е болна тема за мен. Многослойна е. Дори младите момичета - от 15 години нагоре вече се влияят прекалено, като започва да става неприемливо да бъдеш различен. А какво се случва тогава с индивидуалността ни? Изчезва. Превръща се в проблем, а от нас зависи да я пазим. Това ме ужасява, защото аз винаги съм стояла зад идеята за уникалността на всеки човек. Недопустимо е да бъда част от цялото, поне за мен. Да бъдеш жена е всъщност да имаш възможността и щастието да бъдеш различна - дали ще си руса, червенокоса, пищна, висока, слаба, без бюст, с малко или голямо дупе - това са неща, с които идваш на този свят и е хубаво да пазиш и да си ги харесваш. Затова DOVE ме впечатляват с масивните си, точни, красиво поднесени послания в подкрепа на точно тази идея - важно е да не сме унифицирани от ноктите до последния косъм на главата ни с общества или групи, които харесваме. Да претопиш индивидуалността си е всичко, което аз не мога да си представя, че може да искаш и да се стремиш към това".

Снимка: Радина Гaнчева за #URBN/Dir.bg

Антония Йорданова е специалист да бъде разпознаваема навсякъде, където я срещнеш - в метрото, на улицата или в кафене, именно защото подчертава своята индивидуалност. Свръх Различна е от всички. Има свой собствен стил и акцент в своя личен стайлинг.

"Аз съм човекът-рокля. Рядко нося панталони, а ако го правя - те са широки. Това, върху което акцентирам, е според периода, в който съм. Голям почитател съм на обемните бижута. Ако има нещо, което в годините не се променя, то е точно това. В момента съм в тъмен откъм цветове период, но в чест на #URBN и пастелната, лятна и зареждаща кампания на Dove, реших и аз да съм облечена в повече свежест".

Споделя, че не полага никакви усилия да бъде различна.

Снимка: Радина Гaнчева за #URBN/Dir.bg

"За хората, за които изглеждам екстравагантна, мога да кажа, че всъщност това е моят начин да изразя себе си. Такава съм още от времето, когато учих в училището за приложни изкуства и носех доста дрехи на баща ми. И след това останах вярна на себе си - в Художествената академия, когато си шиех дрехите - това е моя естествена нужда. Различността и индивидуалността не са за всеки и ако имаш желание да бъдеш такъв, трябва да ти стиска. Нямам проблем с това да бъда неразбрана или дори отхвърляна. За мен е естествено, когато сложа черна рокля, да я комбинирам с огромна златна гривна, а не с нещо невидимо. Може би когато инвестираш много време, усилия и желание да бъдеш различен е едно, но на мен това ми е начинът на живот - обичам да експериментирам и изследвам. Не мога да си представя цял живот да съм само с тази прическа, да нося един стил дрехи и те да са моя запазена марка за мен. Може в една седмица да ме видите коренно различна - с къдрици, права коса, къса прическа, пастелна рокля, черна дреха, с червени обувки. Това е най-хубавата част от жената - да може да влиза в различни роли, да е любопитна и да си дава шанса да експериментира. Не разбирам нуждата да бъдеш съдник на тези, които имат свободата да бъдат различни".

Роклята за жената е най-страхотното изразно средство, казва Антония.

Тя е най-многоликата дреха в гардероба ѝ.

"Изповядвам в стайлинга си идеята, че роклята е създадена специално, за да присъства осезаемо в гардероба на жената. Няма как това да не е най-важната ѝ дреха. Тя може да е по тялото, разкроена, на цветя, червена - трябва да не спирате да я носите в живота си. Да си давате възможност да бъдете жена чрез роклята!"

One size роклята на Knapp е подходяща за всяка жена, но специална е и нейната мисия - превенцията на рака на кожата.

Снимка: Радина Гaнчева за #URBN/Dir.bg

"Това е все по-сериозен проблем. Ние, като жени, знаем, че със слънчев загар изглеждаме винаги по-добре, но не винаги полагаме достатъчно грижа да се пазим от слънцето, макар да знаем, че трябва. Това е проблем, който става притеснително осезаем. За мен е сериозна кауза, обвързана с нас, жените, защото ние общуваме доста често със слънцето".

Така универсалната рокля се превръща в една от най-забележителните и желание дрехи за лято 2024!

"Универсалната рокля ми позволи да се наслаждавам на различността. В кампанията имаше много емоции и удоволствие от това да видиш как една рокля стои коренно различно на тези жени, а те се наслаждават на движенията ѝ, облечени с нея. Запознах се с момичета, с които общувахме страхотно. Хората винаги виждат крайният резултат, но ние, дизайнерите, сме благодарни за самия процес. Това е работата на дизайнера - да види резултатите в реакциите на хората, които се докосват до труда му. Моята награда е, когато роклята без претенция стои хубаво заради кройката, материята, цвета, цялостната идея и пасва перфектно на тялото на жената, независимо от нейната визия, естетика. Всяка една жена изглежда красива с точно тази рокля!"

Универсалната рокля на Knapp и DOVE вече има място в гардероба на Антония Йорданова. Тази рокля е направена от много количество плат. Тя ще ви превърне в принцеси. Направете ѝ място във вашия гардероб и подкрепете каузата! Продава се в шоурума на Knapp!

*Материалът е подготвен с подкрепата на Dove Advanced Care!