Adidas за пореден път показа, че няма невъзможни неща. Как? През очите на редица жени, водени от желанието да се преборят с трудностите и стереотипите налагани в обществото с години.   Advertisement

Новото издание на емблематичната за бранда поредица "Impossible is Nothing" представи вдъхновяващите истории на седем световно известни дами - успели спортистки, модни звезди и преди всичко жени, направили невъзможното.

В тази необикновена кампания участва и една жена, за която нагласата, че няма невъзможни неща е ежедневие. Нейната история е особено специална, защото тя е помогнала на много българки да повярват в себе си, за да променят живота си към по-добро. Запознайте се с Оля Минева:

Представи се в няколко изречения:

Аз съм психолог и организационен консултант, защитник на правата на жените и майка. Върнах се от чужбина изпълнена с тонове любопитство за всички страхотни неща, които тепърва могат да се случват, променят и разгръщат в България и вече над 10 години се убеждавам, че съм взела правилното решение.

С какво се занимаваш и каква е твоята мисия?

Основател съм на Фондация Emprove, с която подкрепяме жени, преминали през трудни моменти в живота си; жени, на които са им отнели силата да живеят пълноценно.

Снимка: adidas

Как се реши да подадеш ръка и на други жени, които търсят физическа, емоционална и социална подкрепа ?

Двигател за мен е непримиримостта колко ли хора около нас не могат да разгърнат пълния си потенциал поради една или друга причина - травма, несигурност, здравословни предизвикателства. Ако си част от една по-голяма кауза, имаш уникалния шанс да съпреживяваш преоткриването на нечия сила. И това е повече от чудо. Това осмисля животи.

Какви трудности срещаш по пътя и как се научи да ги преодоляваш?

Най-голямата ми трудност е да накарам хората да повярват, че има промяна и че всеки от нас може да е част от решението. Вярвам, че всеки има ключова роля в процеса на елиминиране на нездравословните отношения между хората, затова и стремежът ми е да повишаваме съзнанието за лична отговорност на всеки един човек.

Какво те вдъхновява да продължаваш да се бориш?

В Emprove най-голямото ми вдъхновение са всички жени, които вече са преборили трудностите и продължават напред, по-силни от всякога. Това са #ЖенитеSurvivors, които с опита си сега помагат на много други хора да открият вярата в себе си и да се осмелят да бъдат щастливи. Вдъхновяват ме и вече стотиците хора, които инвестират време и енергия от живота си, за да подкрепят нашата кауза.

Какво означава за теб изразът "Impossible is Nothing"?

Невъзможността е само граница в нашите умове и сърца, която се формира на база предишен опит, вътрешен устрем и заради хората и обстоятелствата, с които сме се обградили. Вярвам, че можем да преодоляваме лимитите на тази граница не само за нас самите, но и за други хора, когато им покажем, че не са сами и им позволим да видят колко силни са те в нашите очи.

Смяташ ли, че си успяла да направиш "невъзможното" - "възможно", не само за себе си, но и за други жени?

Мислех, че е невъзможно да получа доверието на напълно непознати хора, които да допуснат идеи на Emprove и подкрепата в живота си. Оказа се, че е напълно възможно да бъдеш част от промяната на нечий живот. И за това не се изискват супер сили, а просто внимание към другия, грижа и вяра в неговите умения.

С какво най-много се гордееш от пътя, който си извървяла до тук?

Гордея се с всеки пробуден човек, всеки близък, приятел, роднина, който е подал ръка, вместо да извърне глава. Гордея се с всяка жена, която се е осмелила да живее достоен живот, да разгърне силата си, да помага, да бъде. А личната ми гордост е в създадената общност - цяла армия или семейство, зависи с какво ни е нужно да се справим - всички жени-сървайвърки, всички прекрасни професионалисти, доброволци, ментори, артисти, които дават частичка от живота си за всичко, което сбъдваме заедно и за една по-голяма кауза.

Какво би казала на жените, които не вярват, че всичко е възможно и сами си поставят граници?

Тук сме. Има ни. Не сте сами. Огледайте се и ще ни откриете - хората, които вярваме във вас, в силата ви, в новото начало.

Разказвайки подобни истории, adidas не само затвърждават позицията си на бранд с мисия, но и създават предпоставки за промяна, както в спорта, така и в обществото. А истинският герой в лицето на Оля е шанс за много жени да припознаят себе си. Да открият истинското си "Аз" и да го извадят наяве, за да посрещнат всички трудности по пътя си с окриляващата нагласа, че няма невъзможни неща.


Материалът е предоставен от adidas.