#Тя покори сърцата на най-известните и красиви български жени - с обектива си! Пред фотоапарата ѝ са заставали Николета Лозанова, Александра Богданска, Мария Силвестър! А само преди дни примерът им последва известната африканска принцеса и поп икона в САЩ - Кора Обиди! Младата българка Виктория Сиракова за трети път е номинирана за моден фотограф на годината, след като през 2019 и 2020 прибави към колекцията си още няколко приза. Твърди, че най-големият ѝ успех тепърва предстои. Виктория Сиракова вече изживява своята голяма американска мечта - да бъде на върха на света на шоубизнеса - Холивуд. С #URBN я откриваме там, между няколко фотосесии на местните, американски звезди, за да ни разкаже как го направи и какво предстои! 

"В детските си години исках да съм актриса, да покорявам Холивуд. Фотографията дойде спонтанно в живота ми и го поведе в друга посока, но отново водеща към страната на неограничените възможности. Започнах да се занимавам с фотография в 11 клас", споделя Виктория.  

 

Виктория Сиракова в Холивуд

Снимка: Виктория Сиракова

Мечта или стечение на обстоятелствата се оказва призванието ѝ? Помни, че дълго време е търсила нещо, което да я запали, да го прави с удоволствие...

"Да го нарека своето нещо. Тогава се докоснах до фотографията, хареса ми и реших, че това е нещото, с което мога да изразя себе си и да развивам като професия"

Този избор ѝ носи хиляди последователи, приключения, спомени, които пресъздават бляскави, шарени, ярки светове на множество български и чужди звезди. 

Поглеждайки към информацията за Виктория Сиракова в интернет - тя е фотограф, който е aviable worldwide - или иначе казано работи в цял свят! 

"Така съм се представила, защото искам да живея в глобалния свят, който ни е предоставен. Чрез социалните мрежи може да получаваш ангажименти от другия край на света. Никога не съм искала да се ограничавам в рамки и да се боря и градя нещо на едно и също място.

За мен е важна страстта, която е гориво за постигане на големи неща", казва Виктория. 

Най-важният урок за постигане на мечтите е постоянството, смята още тя.

Още нейни снимки вижте тук! 

"Благодарение на него развиваш себе си, срещаш нови хора, осъществяваш много мечти. Затова и казвам, че най-голямото ми фотографско постижение към момента тепърва предстои. Аз обичам да се съревновавам със себе си колко още мога да постигна. 

Ако допусна да определя нещо за свое най-голямо постижение - тогава играта свършва!  

Отличена е с номинация за Моден фотограф на 2021 година, а през март 2020 година грабна друг приз в същата област. През 2019 година бе обявена за фотограф на година. Въпреки своевременните признания и одобрителни възгласи у нас, оставаме с впечатление, че все по-рядко се задържа в България.

Моделът Стефани Обадиару през обектива на Виктория Сиракова

Снимка: Виктория Сиракова

"Всеки обича да получава награди. Важни са, разбира се, защото са отличия, показват ти, че си в правилната посока и помагат за самочувствието ти на професионалист. Наскоро се сблъсках с казуси по тема награди и документи за един вид американска виза и в такива случаи определено много се усеща нуждата им", казва Вики за наградите. 

Николета Лозанова позира за Виктория Сиракова

Снимка: Виктория Сиракова

"Но най-голямата награда за мен беше, че спечелих доверието за работа на по-голямата част от популярните лица в България."

Мечтата ѝ за САЩ е от много години. Успява да я реализира преди няколко месеца, когато се мести там. 

"Научих се с годините да нямам очаквания, защото от тях се разочароваме и шансът за успех намалява. Аз вярвам, че най-доборото предстои и че съдбата си знае работата", казва Виктория.

Кора Обиди

Снимка: Виктория Сиракова

Един от най-пресните ѝ, сериозни професионални ангажименти отвъд Океана е свързан с една африканска принцеса, която е абсолютен поп идол в САЩ. Кора Обиди е изоставила кралските си корени в Нигерия, за да търси голямата сцена на танците и разбира се, любовта. Към днешна дата Кора е активист, певица, профеисонален танцьор, инфлуенсър и се радва на вниманието на милиони. Именно тя е една от първите холивудски знаменитости, които застават пред професионалния обектив на Виктория Сиракова. 

Кора Обиди

Снимка: Виктория Сиракова

"Кора е чудесна и много талантлива, наш общ приятел ни свърза и решихме да направим нещо красиво заедно. Много обичам да снимам портрети и с нея определено се получиха доста красиви неща", скромно казва Вики.

Мария Силвестър в портрет от Виктория Сиракова

Снимка: Виктория Сиракова

Работила е с много български звезди, както и с чужди. Но не открива разлика между известните хора от различните краища на света. 

"Разлика поне аз не съм усетила. Всички популярни личности са хора като нас, неизвестните. Единствената разлика е, че носят бремето на известността, но това върви с определена цена, която всеки плаща", категорична е фотографката на звездите. 

Юлиан Костов през обектива на Виктория Сиракова

Снимка: Виктория Сиракова

След като стигна до Холивуд, новородените ѝ мечти се умножават. Ще видим ли нашата Мария Бакалова пред обектива на сънародничката ѝ Виктория особено сега, когато и двете са на американска земя? И след като Вики вече снима откривателя на Мария - актьорът Юлиан Костов, и най-добрата ѝ приятелка - Мила Робърт ? 

Мила Робърт пред обектива на Виктория Сиракова

Снимка: Виктория Сиракова

"Новите мечти са свързани със старите желания, просто пренесени на друг континент. Определено бих се радвала да работя с популярни лица и тук, но времето ще покаже. Снима ми се с Мария Бакалова, разбира се, кой не би искал", категорична е Вики. 

Моделът Деана Йорданова позира за Виктория Сиракова

Снимка: Виктория Сиракова

Виктория Сиракова има ясно разбиране за това какво е да си"моден фотограф".

"Фотографията се дели на много стилове и модната фотография е една част от нея. Тук човекът зад камера трябва да създава произведения, свързани със света на модата и дизайна. Винаги е съпроводена с работа с голям екип, от който всеки един заема точно определена позиция, за да може крайният резултат да е впечатляващ", категорична е Вики.

Елена Бардарска пред обектива на Виктория Сиракова

Снимка: Виктория Сиракова

Въпреки, че звучи леко философски и лежерно, може би заради дишането на океански въздух напоследък, Вики споделя, че е минавала и през бури и изпитания. Най-голямото е да следва мечтата си за Америка.

НАй-голямата награда за Вики е собственото ѝ студио

Снимка: Личен архив

"Имаше време, в което харесвах зоната си на комфорт, години в които имах договори, които бавеха процеса и въпреки това устоях на “бурите’". Може би отварянето на самостоятелно студио е най-голямата ми награда до сега", казва тя.

Ани Хоанг пред обектива на Виктория Сираковаа

Снимка: Виктория Сиракова

Но въпреки всички тези трангранични ангажименти, Вики не се определя като фотограф- номад, който не се разделя с обектива си.

"Пътуването ми дава много, обикновено го правя 2 пъти в годината на различни дестинации, случвало се е да взимам фотоапарата, но предпочитам да се насладя на нови гледки, без да ги запечатвам. Това е лекуване на душата!", споделя откровено младата фотографка. 

Снимка: Виктория Сиракова

Вики не спира да се усъвършенства и споделя, че в момента чете граматика на английски, за да подобри езика си.

"Денят ми е интензивен - започва с организация на ангажиментите, завършва с преглед на социалните мрежи", казва тя.

Виктория постига мечтата си да стигне до САЩ

Снимка: Личен архив

От България ѝ липсват единствено хората. Защото Холивуд е нейната мечта, проектирана в съзнанието ѝ, вербализирана сред всички, с които се е срещала преди да я постигне. 

"Тук има наистина големи възможности и от самия човек зависи дали ще се възползва от тях", казва Вики.

А оттук нататък – накъде? Напред към звездите, категорична е тя!