Ако имате смартфон, вероятно вече имате и дигитален портфейл или т.нар. "уолет", който чака да бъде използван наред с останалите съществуващи приложения. Това е нещо като електронен билет за цял свят, който ви осигурява финансово удобство, сигурност и ефективност, каквато никога не сте изпитвали досега.

През последните месеци този начин на плащане се разрасна до такава степен, че се превърна в моден тренд, тъй като много технологични компании го представиха на пазара. Първенец във въвеждането на плащанията през телефона е UniCredit Bulbank, която бе сред първите у нас, които го въведоха на финансовия пазар.

Дигиталните портфейли не просто са лицето на промяната в разплащанията на стоки и услуги, но и нов, опростен начин на живот всъщност. Мобилният начин на плащане, който позволява дигиталният портфейл, спестява десетки ненужни движения – от ровенето в чантата до нервното крачене обратно към дома, когато сме установили, че сме забравили портфейла си.

Защото без чат и телефон в магазина може, но без пари – не.

А когато телефонът е и портфейла ви... тогава е доста по-лесно. Все повече млади хора използват този начин на плащане.

От картата в залата за фитнес до регулярното пазаруване и онлайн шопинга, дори за поръчка на последен коктейл преди заведението да затвори. Това е поредната голяма крачка към бъдещето, която осигурява възможност за масово плащане и същевременно е подкрепа за търговците на дребно, които в момента са се съсредоточили към търговията онлайн.

В градска среда дигиталният портфейл е мода, а за възрастните може да се превърне в неописуемо удобство. Ето 5 причини, за да използвате и вие вашия дигитален портфейл:

Бързо и лесно

Само за секунди можете да завършите трансакция с помощта на дигиталния портфейл, докосвайки смартфона си до ПОС терминала на касата на магазина.

Ефективно

Край на ровенето в чантата или в джобчетата на портфейла за правилната карта. Освен това, тъй като все повече потребители са отворени и се адаптират към тази технология, линиите за плащане могат да станат по-кратки, поради бързия характер на трансакциите.

По-малко хаос от предмети

Ако сте като повечето хора, телефонът ви винаги е с вас. Представете си, че освен най-ценната ви лична информация като снимки и спомени, смартфонът съхранява всичките ви разплащателни карти. Реално портфейлът въобще не ви трябва. Това означава един артикул по-малко за носене, един предмет по-малко за мислене.

Подобрена сигурност

 За разлика от обикновения портфейл, телефонът ви има налични функции за безопасност. Ако ги включите - това ще позволи само на вас да имате достъп до телефона и дигиталния си портфейл. Ако някой намери портфейла ви, картите ви са там, както и наличните ви пари, нали? Но ако някой намери телефона ви, той не може просто физически да бръкне в него и да извади кредитната ви карта. Освен това, когато плащането се извършва в магазин или онлайн, това, което се разменя вместо номера на вашата карта, е уникален идентификатор на трансакция или токен. Така че магазините, в които пазарувате с него, не трябва да съхраняват информацията за вашия акаунт - което подпомага повишаване на сигурността на вашите данни.

Автоматично зареден

Дигиталният портфейл на UniCredit Bulbank е интегриран в приложението за мобилно банкиране. Не се извършва презареждане, а директно се дигитализира банковата карта на клиента. Всяка трансакция с дигиталния портфейл се отразява директно по сметката ви в банката.

Тези 5 качества на дигиталния уолет определено го правят да изглежда примамлив. Особено в ситуацията в момента - предметите и парите ни са преносители на микроби!

С дигиталния портфейл не пипаш банкноти, не разменяш ресто и няма как да ти кажат: „Нямам да ви върна“, „Имате ли дребни?, „Извинявай за монетите!“...

Номерът на картата ви никога не се съхранява на устройството. Уолетите работят с Face ID или Touch ID за двуфакторна автентификация, което значи, че спокойно може да забравим за пин кодове, тайни въпроси, пароли и т.н.

Бързо е – вадиш телефона от джоба си, отключваш го и допираш до ПОС терминала. Готово!

Колкото и странно да звучи, можеш да плащаш с телефона си почти навсякъде, дори и в най-малките и отдалечени населени места. А след това много лесно проверяваш какво си похарчил. Забрави главоблъсканицата: „Както стана с онези 50 лв., които изтеглих“

Яко и модерно е!

Ще го усетиш, когато дойде лятото на плажа и не искаш да носиш много неща със себе си. Той ти трябва за селфи! С него ще си платиш коктейла! Забравил си да изтеглиш пари, а вече си си поръчал за хапване - имаш телефон за плащането!  Отиваш на събиране с миниатюрна чантичка и там няма място за нищо освен за лична карта, телефон и гланц за устни?! Няма да се налага да си криеш парите в сутиена! 

Без портфейл, но с коктейл - с телефона е възможно!

 

*Maтериалът е подготвен за UniCredit BulBank