Ако този уикенд сте се разхождали по планинските пътеки между Железница и Бистрица, сигурно вече сте надушили началото на сезона! Отвсякъде миришеше на лято и грил и се разнасят глъч и песни! Време е за хапване на открито, за онзи пушен вкус на печено месо и зеленчуци, за хляб на скара, намазан с масло, докато е още горещ и големи шопски салата с много сирене! Сърцето ви пее, нали? Коя песен, обаче? 

Коя е любимата ти песен зад грила?

Отговорът на този въпрос е фасулска работа за всеки меломан и фен на забавленията на открито, в комбинация със силна музика и празнични възгласи. Много хора споделиха тяхното грил парче в последното предизвикателство на Hellmann`s България!

За да ви помогнем в горещата и вкусна напревара, с #URBN ви представяме топ 10 на световните песни, които трябва да слушате и пеете с пълно гърло, за да ви се получи грила! 

1. SummerTime by Janis Joplin! 

Просто защото е лято и защото няма лято без грил, независимо къде се намираме - в гората, планината или край морето. Освен това няма как летните вечери да не залитнат към хипи настроението, особено ако сте въоръжени с китари! А Джанис е идол на бохо-шик стила! 

2. The Great East Broadway Onion Championship of 1978 на  Tom T. Hall

Определено песента за Шампионата на печения лук от 1978 година е любима за всеки грил майстор. В типичния веселяшки кънтри стил, в нея се пее за ледена бира в комбинация с плътния, "вкусен" пушек от печено на грил месо. За срещи със стари приятели, в които си говорите за нови любови ... Определено тази песен може да ви вдъхнови да размахате високо щипките зад грила и да пеете с пълно гърло! 

3. Bar-B-Q на ZZ Top

Aбсолютната класика! Тук лирическата героиня е възпята от Били Гибънс за прословутия си грил, с който Аза мечтае да се срещне отново! Какво по-хубаво от влюбена двойка в ароматната, лятна вечер на трапезата с чаша вино в ръка и готвеща се за гореща нощ? Тази песен определено е за жените-майстори на грила! 

4. Barbeque на Robert Earl Keen

Това, което със сигурност знаем е, че в Тексас най-много обичат грила! Затова и тексасците често пеят за онова, което обичат най-много да правят - да си хапват печено месо! Ако и вие сте като тях - трябва да знаете както тази, така и следващите три песни! 

5. Cold Shot на Stevie Ray Vaughan

Стиви Вон винаги е бил заклет фен на грила! Блус певецът е смятан за един от най-влиятелните изпълнители на електрическа китара в историята на блуса! Абсолютният виртуоз винаги залагал на печеното на грил като муза, защото е родом от Тексас! Направете го и вие! 

6. Texas is a State of Mind на Ray Wylie Hubbard

Така е - грилът също е състояние на ума, както и тексаското настроение! Докато мариноваш мръвките, често си мислиш за екзистенциални въпроси като как ли ще се почувства любимата, когато види апетитната коричка на ребърцата и запечените картофи! Ще бъде смаяна и ние сме убедени в това! Ако и тя е истински меломан - може да я изненадате с точно тази песен! 

7. Ring of Fire на Johnny Cash

Закъде без Джони Кеш? Със сигурност не и зад грила! Когато той запее, душата ни гори, огънят лумва и ни става по-топло и по-празнично! 

8. Struttin` with Some Barbecue на Willie Nelson 

Съвсем очаквано друга песен, идваща от Остин, Тексас, където отново се възпява тази манна небесна - грилованото месо! След това чувствата се поливат обилно с бира и на душата ѝ става леко! 

9. Led Zeppelin - Hot Dogs

Тук става дума за изоставен младеж, завърнал се в малкия град. Знаем, че покрай любовната мъка съвсем естествено е да се отдадем на забраненото хапване на корем, за да си доставим поне малко удоволствие. Така че горещи наденички на грил в ароматно хлебче с печен лук и много горчица могат да ни накарат да се почувстваме отново добре! Поне за един следобед!  

10. Jimi Hendrix - Fire

Какъв ти грил без огън! А кой може да нажежи обстановката по-добре от Джими Хендрикс? Тук няма две мнения! Задължително в плейлиста на майстора зад грила! 

Ако този плейлист, вдъхновен от САЩ - родината на грила, ви се вижда непознат, може да предложите вашия топ 3 за музика зад грила - може да включите български хитове, като "Огън от любов" и "Няма бира" или да се насочите към стрийт стила с "Drop It Like It`s Hot" на Снууп Дог или "Sunset Grill" на рокаджията Дон Хенли!

Каквото и да изберете, музиката върви ръка за ръка със забавленията на открито, така че усилете звука на макс! 

Следете страницата на Hellmann`s за повече информация и награди!

 

*Материалът е подготвен за Hellmann`s