#През месец април ви разкриваме какво се случи на сцената на She`s The ONE 2023: Ultraviolet - пето поред издание на събитиетo! В поредица видеа може да видите най-забележителните моменти, които преживяхме с дамите от тазгодишната селекция.

Последният разговор от сцената с водещата Рени Веселинова е с капитана на разписалия се в спортната история не само на България, но и на света диамантен отбор по художествена гимнастика от Олимпиадата в Токио - Симона Дянкова.

"Моят последен танц го свързвам с последната поза от съчетанието на Олимпийските игри, когато почувствах удовлетворение и лекота. Оттам нататък бе в ръцете на съдиите", спомня си Симона Дянкова, за която представянето в Токио е последната професионална спортна изява, но и дълго чакана и бленувана победа. 

Снимка: Йоан Колев за Dir.bg

"Отговорността беше още по-голяма за мен, защото бях и капитан", казва Симона. 

Напрежението да представяш страната си е огромно, споделя още тя. Най-силно се усеща, когато си на килима, преди да излезеш за съчетанието. 

"Имах последни думи към отбора, преди да излезем. Стремях се да не ги напрягам, защото от следващите 2 минути и половина зависеше целия ни живот и цялата ни кариера. Когато чуеш сигнала, вече мислиш само за елементите, които предстоят. Тогава трябва да си много концентриран.", споделя Симона Дянкова. 

В моментите, в които дълго е мечтала за медала и все нещо не ѝ е достигало, проявява своята супер сила - инатът. 

"Моята кариера е пример за това, че нещата се случват точно когато трябва. Явно е трябвало да изчакам точно този отбор, тези момичета и този невероятен треньор, за да се нареди пъзела и да се случи магията", казва Симона Дянкова. 

Снимка: Йоан Колев за Dir.bg

Признава, че не ѝ липсват тренировките, защото са еднообразие. Наградата за това постоянство за нея винаги са били състезанията. 

"Събирахме се тайно от треньорите след всяко едно от тях и си хапвахме и се смеехме", разкрива Симона. 

В момента следва Журналистика и има някои важни теми, за които би искала да се говори повече. Какви са те - вижте във видеото!